ginger133 28.06.06, 20:17 dzien dobry w te upalne dni! zaczynam sie rozgladac za komodą dla Kubusia-czy macie jakieś porady? na co zwrocic szczeglna uwage? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmalicka21 Re: komoda? 28.06.06, 22:06 nie wiem ja mojemu dziecku nie kupowałam żadnej komody udostępniłam mu natomiast część mojej własniej komódki myślę że jakoś damy radę ale ja bym zwróciła uwagę czy jest ładna i w miarę tania......chyba tyle to tylko komoda a jeżeli chodzi ci o taką z przewijakiem to kup taką ale chyba bez wanienki bo to mi sie wydaje delikatnie niewygodne ale nie wiem nie znam się Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.d Re: komoda? 28.06.06, 22:24 Ja przy pierwszym dziecku zrezygnowałam z komody i jestem z tej decyzji zadowolona. Kąpać jest moim zdaniem najlepiej w łazience (nie trzeba przenosic wody, nie ma problemu, jak się nachlapie, a prędzej czy później zacznie się chlapać), więc komoda z wanną byłaby dla mnie bez sensu. Przewijak miałam przenośny, który najpierw był nakładany na łóżeczko, ale po kąpieli brałam go do łazienki. Gdy młody był już starszy, to przewijany był już tylko na przewijaku na podłodze. Podsumowując: moim zdaniem komoda może być przydatna tylko przez kilka pierwszych miesięcy. Jej funkcje doskonale mogą spełnić inne sprzęty. Jeśli chcesz coś kupić, to kup jak najtaniej, byle była stabilna. Pozdrowienia Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
pollys Re: komoda? 28.06.06, 22:46 ja zamówiłam łóżeczko razem z komodą z firmy Drewex. jest to dosyć praktyczne bo po odkręceniu komody łóżeczko robi się większe i może służyć nawet sześciolatkowi... www.drewex.com/meble-dla-dzieci,lozeczka-niemowlece,krzeselka-dla-dzieci,posciel-dla-dzieci,ubranka-dla- dzieci,1,11,asortyment,1,produkt_info,produkt_szczegoly.html Odpowiedz Link Zgłoś
pollys Re: komoda? 28.06.06, 22:48 aby zobaczyć komodę trzeba skopiwać cały adres a jest on dłuuugi, na dwie linijki... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: komoda? 28.06.06, 23:08 Super łóżeczko i praktyczne bo wystarczy faktycznie na długo. -- Nasza wspólna droga Będzie córeczka - nasza Liwka kochana Odpowiedz Link Zgłoś
pollys i wcale nie takie drogie... 28.06.06, 23:12 niecałe 800zł. to chyba nie wiele za taki dwupak? normalnie łóżeczko kosztowałoby min. 400/500 zł + komoda, najlepiej taka pod kolor itp., itd- a komody są drogie...więc chyba nawet zaoszczędziliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: komoda? 28.06.06, 22:47 na pojemnosc mam taka z 3 duzymi szufladami i naprawde jest to za malo Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: komoda? 28.06.06, 22:48 zalezy czy chcesz z przewijakiem czy nie ja kupuje bez 4 szuflady i wymiary 92,90,41 -bedzie w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: komoda? 29.06.06, 13:13 no niestety kompody sa drogie tez jakbym wiedziała kupiła bym wczesniej ten 2 pack ale teraz tez kupuje komode za 300zł łózeczko kupiłam za 208zł jest naprawde ładne niejest takie takie jak w hipermarketach moze dla tego ze kupiłam je w hurtowni Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: komoda? 29.06.06, 01:29 My kupiliśmy w Ikea, taką: www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15597&catalogId=10103&storeId=19&productId=11009&langId=-27&categoryId=16311&chosenPartNumber=70053924 głównie dlatego, że mamy już łóżko i węższą z tej serii. Jak masz już wydawać kasę, to wybierz coś stabilnego i trwałego. Do tej pory pamiętam komodę u przyjaciółki - ciuszki dziecięce wypadały, bo spody i fronty szuflad odczepiały się od siebie. Ja myślałam, że nasza będzie za duża, ale jest ok. W jednej szufladzie ubranka, w drugiej pościel i pieluchy, dwie pozostałe zajmują rzeczy kupione na wyrost. Lepiej wziąć coś większego od razu niż potem dokupywać. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: komoda? 29.06.06, 13:29 My tez bedziemy teraz kupowac komode, patrzymy na wysokosc (zeby nie byla za niska jak poloze na niej przewijak i bede przewijac malego) i oczywiscie na cene. Kapac na niej nie bede, po to mam lazienke Chcialam na poczatku taka komode od razu z lozkiem jak pisaly dziewczyny wczesniej, ale nawet sprzedawca nam ja odradzil bo z przodu i z tylu nie ma szczebelek tylko jest zakryta i dzidzia ma "male pole widzenia" i jest mu ciemniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś