werosia7 02.07.06, 08:51 MAM PYTANKO GDZIE I PO ILE W INTERNECIE MOŻNA KUPIĆ WÓZEK CHICCO LONDON? PROSZE O STRONY INTERNETOWE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma.edziecko Re: Chicco london 02.07.06, 09:17 www.allegro.pl/item112725892_chicco_2006_lekka_parasoleczka_london_nowe_kolory.html W sklepach chicco kosztują ok 20zł drożej,ale jest większy wybór kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
werosia7 Re: Chicco london 02.07.06, 09:23 ja mieszkam w małym miescie u nas nie ma tych wózków.gdzie w necie można je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Chicco london 02.07.06, 11:22 Podałam Ci linka na allegro kupisz bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Chicco london 17.07.06, 14:53 Jak sprawuje się chicco london? Jakie są wymiary siedzonka? czy rączki są wyżej niż w caddy? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco london 17.07.06, 19:22 mamodamianka, miałam okazję trochę wozić rosłego 2,5 latka w Chicco London i ..rączki są dużo wyżej niż w Caddy, są z pianki ( nie wiem, czy ma to dla ciebie znaczenie, ale mnie ciarki przechodzą jak trzymam te piankowe rączki) z dużym i w miarę ciężkim dzieckiem ciężko podbijał się na krawężniki,ma dużo gorsze kółeczka i zero amortyzacji, ale za to rozkłada się do pozycji prawie leżącej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Chicco london 18.07.06, 10:11 dzieki. Mamy teraz caddy, ale mój trzylatek uparcie zasypia w wózku. Myślałam żeby zmienić na bardziej rozkładany z podnóżkiem, ale jak widzę wiekszość parasolek ma wysoko rączki. Zostajemy przy caddy, mam nadzieje , że jak pojedziemy na wczasy mały w końcu przestanie zasypiac w wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Chicco london 20.07.06, 11:07 wczoraj ogladalam londona i sie mile zaskoczylam naprawde fajny wozek za fajna cene 279 zl w chicco, oparcie sie rozklada prawie na plasko i wazy kolo 5 kg. Jest leciutki, fajnie wyglada i dobrze sie podbijal. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco london 20.07.06, 13:23 Pewnie masz jeszcze lekkie dziecko, bo z takim 15 kg dwulatkiem podbija się fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Chicco london 20.07.06, 14:51 Używam londona dla dwulatka (ponad 15kg) i moim zdaniem dobrze sie podbija. Ja jestem zadowolona. Nie wiem, może Caddy jest jeszcze lepszy. Mam 160cm wzrostu i dla mnie london jest w sam raz. Moze rzeczywiscie jest trochę twardy, ale w tym wieku dziecko nie siedzi już w wózku non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Chicco london 22.07.06, 16:21 Wybrałam sie specjalnie do sklepu, żeby obejrzeć to nowe Caddy. Przymierzyłam synka i uważam, że rączki są na takiej samej wysokości co w londonie, podbja się bardzo podobnie, tzn. do podbicia potrzeba tyle samo siły, ale ponieważ dziecko w caddy siedzi w siedzisku nieco głębiej niż w londonie, środek ciężkości jest przesunięty do tyłu i po podbiciu na śliskiej podłodze caddy mocno odchyla się do tyłu, trzeba uważać żeby nie wywrócić wózka. Z tym rozkładaniem londona do pozycji pół-leżącej to bym nie przesadzała, do poziomu jest bardzo daleko. W ogóle london ma najwyższe ustawienie oparcia bardziej pionowo niż caddy, tzn. caddy nie jest tak pionono ustawiony. London jest rzeczywiście bardziej sztywny niż caddy. Po przeczytaniu postów Iwek myślałam że zmienię londona na lżejszego caddy, ale nie warto. Przypominam, że przymierzałam dwulatka ponad 16-kg. Oba wózki są zresztą przeznaczone dla dzieci poniżej 15kg. Jeśli są tu dziweczyny z Białegostoku zainteresowane Caddy, to w Fartlandii jest promocja, kosztuje 199zł. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Chicco london 22.07.06, 19:26 Ja wożę dwulatka w londonie, uważam, że jest od caddy lepszy, bo sztywniejszy, poszłam do sklepu z nastawieniem, że kupię caddy, ale strasznie rachityczny był ten wózek. Ja mam zastrzeżenia co do szerokości i głębokości siedziska, wcześniej miałam parasolkę, którą pożyczyłam od koleżanki, ale niestety padła, tamta była dużo większa, mój synek nie jest cięzki, ale bardzo wysoki i myślę, że wygodniej Mu było w tej starej parasolce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja26 Re: Chicco london 23.07.06, 15:09 Witaj, Ja też wreszcie zobaczyłam londona na żywo Odpowiem sobie sama na zadane na tym forum wcześniej pyt. co do wys. rączek (może komuś się to przyda) - rączki ma trochę niżej niż ct 0,5, są one chudsze i ct 0,5 ma bardzo krótki podnóżek. Ceny są niższe niż w slklepach internetowych np. w W-wie w Blue City London kosztuje 279 zł, a ceny nowych na allegro to 285 zł. Dla mnie jako dodatkowy wózek, do kompaktowego Bebe Confort, london jest świetny. Za taką cenę, może nawet o 100 zł wyższą nie spodobała mi się żadna parasolka do tej pory. Na pewno kupimy ten wózek. Acha, np. na allegro london w kolorze exterme jest czerwony na fotkach (przynajmniej na moim monitorze) w rzeczywistości to jaskrawy pomarańcz! Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Chicco london 23.07.06, 19:53 ba to teraz kusi mnie ten london...a czy maluch spokojnie może się w nim przespać? Mój trzylatek jest bardzo drobny (13kg), w caddy jak siedzi to obok niego siedzi samochodzik To strasznie wózkowy chłopczyk. Aczkolwiek tez dużo maszeruje. z tym, że jak się zmęczy po wycieczce to zasypia w wózku. I strasznie mnie to męczy, że w caddy taki pozginany. To chyba niezbyt dla kręgosłupka? W piatek juz wyjeżdżamy nad morze, więc chyba nie oduczy się zasypiać po spacerach w wózku. Tym bardziej, że na plażę mamy 1000m. Znając go od razu po wyjściu z plaży (po szaleństwach) zaśnie twardo.(ok 2godz) Odpowiedz Link Zgłoś
gaja26 Re: Chicco london 23.07.06, 20:59 Mamo Damianka, zmieści się i samochodzik, ja przymierzałam roczniaka (prawie) o wadze 10 kg. i jest miejsce Rączki moim zdaniem są wyżej niż w caddy, dokładnie to sprawdziłam, bo sama chciałam niższe, ale jak najbardziej są na dobrej wysokości, nawet dla niższych osób. Siedzisko nie rozkłada się na płasko, tylko ok. kąt 45 st. ale to wystarczy i dużo w porównaniu do nierozkładanego caddy. Mój synek się nieco wystraszył przy rozkładaniu i dlatego nie przyjrzałam się dobrze, ale plecki dziecka na pewno odpoczną. My kupujemy z myślą właśnie o drzemkach na wakacjach (Staszek ma drzemki po 1,5-2 h), długi podnóżek jest do spania świetny - nam się sprawdzi, bo mój synek nie jest grubiutki tylko dlugaśny Siedzisko jest bardzo długie/wysokie. U nas kupno już przesądzone, wybraliśmy kolor czarny z zieloną obwódką. A i obwódka przy niebieskim jest szarawa, nie biała, trochę jak przybrudzona wygląda niestety Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco london 23.07.06, 21:15 Mamodamianka, jeśli Twój chłopaczek tak długo śpi na spacerkach to zdecydowanie lepszy dla niego jest wózek z możliwością rozkładania do leżenia. Ja bym zmieniła Caddy na inny, jeśli mój mały miałby spać po 2 godziny w wózku ( nie wiem, czy akurat na Londona, ale na pewno na taki z możliwością rozkładania). Najważniejsza jest wygoda dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Chicco london 24.07.06, 06:15 Wielkie dzięki za rady. A chicco london ma folie przeciwdeszczową? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: jaki kolor? 24.07.06, 11:14 do wyboru aż tylko dwa kolory: extreme (ostry pomarańcz) i tak zwany musztardowy. Teraz caddy mamy jungle (bardzo mi sie podoba) no ale niestety londona takowego nie ma. Jeszcze nie widziałam na zywo tych kolorków. Dzwoniłam do dwóch sklepów i w jednym maja pomarańcz a w drugim musztardowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Chicco london 24.07.06, 17:57 już mamy londona (szybka decyzja). Bierzemy go nad morze. Oparcie na tyle się rozkłada , że spoko maluszek sobie pośpi. Teraz mam i caddy i londona. Na pewno jeden sprzedam ale zadecyduje po przyjeździe. POrównując to london ma wyższe oparcie ale płytsze siedzonko. Jeżeli chodzi o podbijanie to london jest lepszy - jego konstrukcja jest taka kopnięta z tyłu, tak więc spoko. Rączki są minimalnie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja26 Mamy już chicco londona 19.08.06, 21:20 Świetny, lekki i zwrotny. Wożę nim synka 10 kg Najważniejsze, że cudnie prowadzi się jedną ręką nie tylko przez chwilę, ale w ogóle (wiem coś o tym, bo jestem niepelnosprawną mamą), dobrze też się podbija. Małe kółka to nie to samo co pompowane, ale za 280 zł naprawdę warto ten wózek kupić. Łatwo się składa. Z odblokowanymi kołami na skrętne w Empiku między wąskimi regałami można prowadząc jedną ręką cuda wyczyniać Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Chicco london 20.08.06, 09:06 No właśnie,Iwek pisze o starej wersji Londona a ta nowa jest poprawiona i mi się podoba. On jest kopnięty do tyłu i dobrze się podbija (starsze miały złą konstrukcję) oprócz tego poprawili amortyzację jest miękka. Za taką cenę to uważam że to bardzo dobry wózek,ja widziałam w Warszawie jeszcze niebieski taki w odcieniu jeansowym i beżowo pomarańczowy Sahara. Ale że mnie naszło ostatnio na różowy wózek to kupiłam Inglesinę Trip i wg mnie jest lepsza i ładniejsza od Chicco ale to kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Chicco london 20.08.06, 14:46 Zgadza się, wróciłam z wakacji, gdzie miałam okazję poprowadzić nowego Londona. W porównaniu ze starym modelem prowadzi się dużo lepiej, faktycznie jest bardziej pochylony ( kopnięty, jak piszecie) i ma lepszą amortyzację. Mogli jeszcze zrobić ciut głębsze siedzonko, bo moje długonogie dziecko trochę płytko siedziało i kolanka miało uniesione do góry, ale ogólnie jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
online24 Re: Chicco london 06.09.06, 22:49 A czy ktoś moze mi podpowiedziec który wybrac : czy CHICCO CT 0,5 czy CHICCO CT 0.4 ?? bardzo Was proszę o opinie - który byscie mi doradziły ?? zalezy mi na wózku który dobrze się prowadzi i jest w miarę lekki . Odpowiedz Link Zgłoś