Dodaj do ulubionych

maclaren techno xt - jakie ma wady?

02.07.06, 23:25
od razu nasuwa mi sie pierwsze pytanie - jak z dostepem do kosza w tym wózku,
wydaje mi sie dosc ograniczony nawet przy postawionym siedzeniu... a jak, gdy
sie je rozłozy?
czy jest cos, co wam w tym maclarenie przeszkadza?
Obserwuj wątek
    • pulpcik Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 02.07.06, 23:29
      czy siatka kosza sie odpina, czy wciska sie wszystko przez te małe przeswity?
    • aniam75 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 03.07.06, 13:51
      dla mnie brak pałąka, ale większym dzieciom ponoc to nie przeszkadza
      oraz przy siedzisku brak miękkich boków, na których dziecko moze oprzec głowę.
      a tak chyba rewelacja
    • w-ella Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 03.07.06, 14:45
      przy wzroście 165cm za wysoko usytuowane rączki, brak usztywnionego podnóżka,
      którego w każdej chwili można podnosić lub opuszczać, a nie rozwiązanie
      przedłużania rurkami. model który widziałam w sklepie bardzo chwiał się na
      boki, albo był awaryjny albo taka jego uroda.
    • barbaragoralska Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 03.07.06, 20:19
      Kupiłam maclarena 3 tyg. temu. Jestem z niego zadowolona. Nie jest on wózkiem
      dla "matki polki". Raczej to typowy wózek na spacery niz zakupy osiedlowe.
      Kosz na zakupy jest nie duży. jak dziecko siedzi to nie problemu z dostepem, ale
      jak leży to niełatwo jest cos wyciągnąć.
      Niektórzy narzekaja na to ze wchodzą na kółka - cóż wózek ten zmusza do ładnego
      chodzenia (jak modelki).Dla mnie jest to zalete, że sie musze pilnować.
      Ja mam 166 cm i lubie chodzic wyprostowana, więc mam rączki i tak wyciągniete na
      maxa. jeżeli komus to przeszkadza to chba lubi sie garbić.
      Ja jestem z wózka bardzo zadolona, przede wszystkim jest lekki, wszędzie z nim
      wejdę, łatwo się składa, ma rozkładane siedzenie na płasko. Oj mój syn uwielbia
      w nim spaćsad.
      Acha, jest on dość wąski ale dla mnie to zaleta, syn przestał robic akrobacji
      jak w poprzednim wózku typu wspinaczka czy wiercenie sie jak jest znudzony.
      Siedzi pewnie, a w poprzednim przechylał sie na boki.
      co by nie powiedziec to i tak jeden z lepszych modeli, i w miarę atrakcyjny
      cenowo ja dałam za mój model 729 zł,Oczywiście nie najtańszy ale i nie
      najdroższy. Uważaj tylko aby to był np model z tego roku. Widziałam w internecie
      model z 2005 roku sprzedawany jako 2006.
      • monii_1 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 03.07.06, 20:29
        potwierdzam że dostęp do koszyczka jest dobry jak dziecko siedzi , jak leży to
        trochę gorzej ale większość wózków parasolek z rozkładanym oparciem tak ma.
        Koszyczek zapinany jest na zatrzaski. Ja mam 170 cm i świetnie mi sie go
        prowadzi na najnizszym połozeniu rączek (ale z wyższym również) na kółka na
        szczęście nie wchodzę chociaz do modelki mi daleko , chodzę normalnie winkMoja
        prawie 20-stomiesięczna córka wygodnie w nim spi czasami nawet na boku, a jak na
        pleckach to rączki sobie zakłada do góry jak niemowlaczek smilei ma miejsce.Wózek
        bardzo dobrze sie prowadzi i świetnie się podbija, chciałam go zamienic na
        nowego Jane Energy ale po przymierzeniu córki zrezygnowałam z zamiany
        .Faktycznie cena troche zbyt wygórowana ale jeśli ma to być zakup na co najmniej
        1,5 roku 2 lata to sie opłaca. Aha i tapicerka super sie pierze w pralce bardzo
        dobra jakość moim zdaniem, nie blaknie nie mechaci się ,ogólnie dobry wybór smile
    • alexsc Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 03.07.06, 21:03
      dostęp do koszyka kiepski to fakt, jak zawisisz na rączki zbyt ciężkie siaty to
      poleci w tyłsad
      Co do rączek, za wysoko dla wzrostu 165? no nie wiem, sama jestem niższa coś
      koło 160 i mi pasuje.
      Ostatnio nasz dwulatek spał w nim, i miał podkurczone nogi bo to przedłużenie
      do nóg jednak jest niewystarczające. Ale ogólnie jest to przecież wózek
      przewozowy a nie spacerowy więc trudno żeby był wygodny do spania jak duza
      spacerówka. Ja jestm b.zadowolona. Słuzy nam głównie na wypady do miasta,
      zakupy, lekki zwrotny, mały. Super!
    • agnes0101 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 04.07.06, 13:52
      Generalnie jestem zadowolona z tego wózka, ale mam trzy uwagi:
      1. Podnóżek niby jest wysuwany, ale i tak jak dziecko zaśnie nóżki są na
      zewnątrz. Mój 1,5 roczny synek w takiej syutacji, tzn. gdy zaśnie w wózki,
      nóżki ma poprostu zgięte.
      2. Na rączni narzeka sobie przede wszystkim mój dość wysoki mąż. Jak twierdzi
      wchodzi na koła.
      3. Koszyk faktycznie zdecydowanie za mały. Nawet przy podniesionym oparciu
      niewiele da się włożyć. Czasami jak np. włożę mały kocyk do ewentualnego
      przykrycie nic innego już wejdzie.
      4. Mój wózek ma jeszcze jedną podstawową wadę!!! Otóż po niespełna 3 m-cach
      użytkowania od czasu do czasu skrzypi. Niestety kupiliśmy go na allegro i nie
      za bardzo chce mi się oddawać do reklamacji, choć nie wiem jak się zdenerwuję,
      bo faktycznie jest to drażniące to chyba go zareklamują.

Ogólnie jednak porównując z innymi wózkami jest ok
      • pulpcik podnóżek 05.07.06, 13:24
        o co chodzi z podnozkiem? co jest nie tak?
        bede mogla obejrzec na zywo dopiero next week, a jestem juz dzis ciekawa wink
        • miniaxv Re: podnóżek 05.07.06, 15:03
          Też mamy Techo XT i jestem bardzo zadowolona. Potwierdzam w 100% co napisały
          poprzedniczki, a więc dostęp do kosza jak dziecko śpi jest utrudniony, ale to
          norma. Podbija się bardzo dobrze i prowadzi rewelacyjnie, ani ja ani mój niemąż
          nie wchodzimy na kółkasmile Materiał był prany wiele razy i nie widać tego! A
          mojej przedmówczyni chodz oto, że siedzisko można pzredłużyć wysuwając z boku
          takie jakby szyny i wtedy to co jest zgięte i pod kolankami tworzy całość z
          siedziskiem, a podnóżek jest taki chyba z gumy. Dla starszego dziecka to
          pzredłuzenie siedziska jest niewystarczające i wiszą nożki.
      • barbaragoralska Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 06.07.06, 19:21
        Wystarczy go nasmarować od czsu do czasu a nie będzie skrzypiał. Niestety kurz,
        piasek wszechobecny na naszych chodnikach szybko wchodzi w kółka. Smarowanie pomaga
    • pulpcik a waga? 05.07.06, 21:29

• pulpcik a PRAWDZiwa waga? 05.07.06, 21:31
        wiekszosc stron podaje, ze 6,6
        ale tu znalazłam info, ze az 7,7kg!
        www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=47
        czy ktos sprawdzał moze, jak jest naprawde???
        • w-ella Re: a PRAWDZiwa waga? 05.07.06, 22:36
          starsza wersja ponoć ważyła więcej
          • barbaragoralska Re: a PRAWDZiwa waga? 06.07.06, 19:23
            dokładnie nowy model 2006 jest lżejszy i tańszy!!!
        • pulpcik Re: a PRAWDZiwa waga? 08.07.06, 13:29
          dziewczyny, podciagam temat, czy ktoras z was wazyła we własnym zakresie ten wózek?
          ile on NAPRAWDE wazy?????
          • barbaragoralska Re: a PRAWDZiwa waga? 09.07.06, 11:22
            model 2006 -6,6 kg
            model 2005 - 7,7 kg
            rożnią sie przedewszystkim na pierwszy rzut oka wyglądem tapicerki.
            • pulpcik Re: a PRAWDZiwa waga? 09.07.06, 13:33
              zadałam to pytanie sprzedawcy z calineczki - odpowiedział, ze wozek wazy 7 kilo
              jak rowniez poprosilam o to kolezanke, posiadaczke maclarena - zwazony w domu
              wozek ma az 8 kilo!
              caly czas mowa o modelu 2006...
              hmmmm....???
    • betty1234 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 06.07.06, 20:37
      Dziewczyny, gdyby któraś była zainteresowana wyprzedajemy powoli naszą kolekcję
      wózków a że buggster wygrał z maclarenem to chcemy go sprzedać- więcej info na
      priva
      • 1kajetan Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 06.07.06, 23:50
        Witaj !
        A jeśli można to podaj info o Buggsterze - jak można go sprawnie kupić (zapewne
        w Niemczech ?)
        Pozdrawiam
      • barbaragoralska Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 09.07.06, 11:25
        eDla majoego syna za bardzo pochylony jest ten buggster. On musi wszystko
        widzieć dookoła.
        • betty1234 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 09.07.06, 14:20
          Nie rozumiem - jak za bardzo pochylony? Oskar tez lubi ogladać wszystko co sie
          dzieje naokoło jak jedziemy na spacer i nie uważam żeby w buggsterze miał z tym
          jakieś problemy.
    • mabi25 Re: maclaren techno xt - jakie ma wady? 10.07.06, 18:38
      Zgadzam się z poprzedniczkami - jak dla mnie po około pół roku używania tego
      wózka jedyną wadą jest dość mały koszyk na rzeczy i niezbyt wygodny dostęp do
      niego, szczególnie kiedy dziecko śpi.
      Poza tym sprawuje się super, jest lekki, dobrze się prowadzi, łatwo składa,
      dziecko też jest zadowolone i nie przeszkadza mu brak pałąka - podobno to
      głownie kwestia przyzwyczajenia. Myślę, że jeszcze nam długo posłuży. Oprócz
      tego wszystkiego - ten wózek bardzo mi się podoba pod względem estetycznym (mam
      model z czerwonym siedzeniem)
      Pozdrowienia,
      magda
    • pulpcik techno xt vs quest ;-) 12.07.06, 20:57
      byłam, widziałam i... deczko sie rozczarowałam crying
      po tym, co czytałam, spodziewałam sie rewelki, a techno xt wydał mi sie sredni...
      po pierwsze - najlzejszy nie jest ;-/
      niby podaja, ze 6,6, ale...
      sprzedawca - mailowo - odpisał mi, ze 7
      potem telefonicznie - ten sam sprzedawca, hehe - ze 7,5
      a wreszcie osobiscie, ze 8!
      az sie bałam pytac 4 raz ;-P
      poza tym - podnóżek fatalny!
      cos dziwnego działo sie tez z materiałem wewnatrz budki przy oparciu na płasko -
      nie dał sie napiąc, tylko opadał lekko na głowe - tak ma byc???? czy cos było
      zle przypiete?
      najbardziej podoba mi sie w nim budka wink

za to wpadł mi w oko Quest wink
      leciutki, zwrotny
      ale...
      nie rozkłada sie na płask - choc chyba jestem/śmy to w stanie przeboleć...
      mikra budka - ani od deszczu, ani od słońca - folia jest, ale musiałabym dokupic
      parasol - czy uniwersalne pasuja, czy musi byc firmowy??
      taki sam badziewny podnózek, ale przynajmniej wozek tanszy i lżejszy, hehe

co radzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka