Dodaj do ulubionych

jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą?

12.07.06, 16:43
Do dzisiaj bylam zdecydowana na wozek z nosidlem czyli taki 3 w 1, z
pompowanymi kolami a konkretni z firmy POLAK- orion- model- za dobra cene
799zl.
Niestety dzisiaj przeczytalam forum gdzie 99% dziewczyn ktore juz sa mamami,
radza kupi c wozek z godola a potem zakladan spacerowka bo sa lepsze i po
prosu wygodniejsze i lzejsze od tych z wkladem- nosidlem.
Ja wybor swoj kierowalam tym ze :
-rodze pod koniec pazdziernika i gleboki bede krotko uzywac chyba ze w domu,
i moze na chwile jak bedzie ladnie na sloneczko jesienia na podworze i
krociotki spacerek
-mieszkamy w domu z tesiami wiec mamy malo miejsca gdzie przechowac potem jak
bedzie nie potrzeban gondola, a tak nosidlo zloze i chowam nawet do szafy z
gondola juz gorzej.
- nie mieszkam w duzym miescie wiec jak bede gdzies jechac to zawsze autem
lub pieszo sama z dzieckiem, nie musze bac sie o to ze nie dam rady wsiasc do
autobusu czy tramwaju z wozkiem

poradzcie czy moj wybor jest sluszny czy moze jak kolezanki wybralybyscie
wersje z gondola, dodam ze nie chcialbym kupowac dwoch osobnych wozkow tylko
jeden z mozliwoscia przerobienia.
pomozcie, pozdrawiam seredecznie
Obserwuj wątek
    • wij-drewniak Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 12.07.06, 16:53
      Dlaczego piszesz, że głęboki będziesz krótko używać? Przecież cała zima przed
      tobą. Ja mam termin grudniowo/styczniowy i w zasadzie myslalam, że u mnie to
      juz do wiosny blisko, dzieciaczek tak nie urośnie i w grubych ubrankach zmieści
      się nawet we wkładzie, ale ostatnio powiedziano mi że te wkłady to tylko dla
      dzieci letnich. A ja się zastanawiam.
      Ciekawa jestem innych opinii, jest też specjalne forum o wózkach
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      ale tam głównie dyskusja o markach i modelach
    • basia.p Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 12.07.06, 17:20
      mi w skelpie doradzono kupic gondole ze spacerowka. rodze w lipcu, i z dobrych
      kilka miesiecy dziecko chya bedzie uzywac gondoli, potem dojda jesienne i zimowe
      kurteckzi, dziecko musi czuc luz w wozku. W nosidle byloby ciasno. Moja siostra
      kupila spacerowke z nosidlem wlasnie i byla bardzo niezadowolona, dziecko
      urodzilo sie duze i od poczatku mialo malo miejsca. Polecam wozki na allegro -
      nowe !! [poszperaj w necie) ja za 670zł kupilam wypasiony wozek roan - nowka!!
      • kamilka27 do basia.p- dzieki 12.07.06, 17:26
        wlasnie sie rozgladam po tych aukcjach, a moze podasz sprzedawce u ktorego
        kupilas i bylas zadowolona bo boje sie porazki, np nie ten kolor lub brak
        towaru po wpłacie na konto, z gory dzieki, pozdrawiam
    • ariana1 Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 12.07.06, 17:44
      Z informacji, które podałas wynika,że lepszy jest wózek z nosidłem. Ja miałam
      pierwszy wózek z gondolą i pozbyłam się go czym prędzej, fatalny wybór. Drugi
      mam z nosidłem i chwalę go sobie. Moje dziecko przejeździło całą jesień i zimę
      w nosidle, które wyjęłam pod koniec zimy, ale nadal woziłam małą na płasko,
      tyle że już w samym wózku. Teraz mam spacerówkę z tego samego wózka. Nakładana
      oddzielna spacerówka to moim zdaniem porażka.
    • anekx Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 12.07.06, 17:52
      Jestem mamą dwulatka i też kupiłam wóżek firmy POLAK ORION. muszę powiedzieć,
      że jeździłam nim prawie dwa lata, bo urodziłam 28 maja 2004, a na te wakacje
      kupiłam spacerówkę. Muszę przyznać,że na zakupy nie ma lepszego - raz
      przewiozłam pod wózkiem 12 kg. Poza tym jest bardzo wygodny dla dziecka. Jak
      chcesz więcej się dowiedzieć o mojej opinii to daj znać - pozdrawiam.
      • kamilka27 do anekx- prosze o szczegoly 12.07.06, 18:05
        ja mam mozliwosc kupienia za 799 zl nowy wraz z fotelikiem do auta to chyba
        dobra cena?jak sie go prowadzi, jak ze skladaniem do auta np, wiem ze do
        naszego bagaznika wejdzie ale chodzi o samo skladanie czy sama sobie szybko
        poradze?dzieki i pozdrawiam
        • anekx Re: do anekx- prosze o szczegoly 12.07.06, 18:15
          Wiesz ja swój prawie dwuletni sprzedałam za 300 zł to cyba dobra cena jeśli
          ktoś widział go 5 min i tylko raz zapytałam. Poza tym na spacery super bo
          wszelkie nierówności są nieodczuwalne - teraz to wiem jak jeżdżę spacerówką.
          wszak jak jechaliśmy na wczasy rok temu aby mieć więcej miejsca w bagażniku to
          mąż rozkręcił go na części pierwsze, ale na szybkie wypady to składaliśmy tak
          normalnie. Bardzo fajne rozwiązanie z nosidłem szczególnie jak jest noworodek,
          bo od razu gotowy jest do wyjścia - bez układania w wózku. później jak podrósł
          bez nosidełka było więcej miejsca i było mu wygodniej spać na spacerach. Wózek
          jest super zimą bo czy śnieg czy błoto lekko się prowadzi. Jak jeździłam
          zrobioną z niego spacerówką to kupiłam szelki, bo rozkładałam koc i dawałam
          poduszkę, gdyż było mu tak wygodnie w tym wózku, że na spacerach przeważnie
          zasypiał.
        • klara02 Re: do anekx- prosze o szczegoly 12.07.06, 18:22
          radze wziac pod uwage tez kola. Ja przy 1 dziecku kupilam gleboki ze zmiana na
          spacerowke i sztyne kola pompowane, Tragedia, po 2 miesiacach zmienilam na
          spacerowke z mozliwoscia plasko rozkladanym siedziskiem firmy chicco, a
          dokladnie pick up ( przepraszam jesli pisownia nie taka). Rewelacja!!! Bardzo
          ten wozek lubilam i dziecko tez, byl duzy i wygodny. Pozdrawiam
          • anekx Re: do klara02- prosze o szczegoly 12.07.06, 18:29
            Teraz mam spacerówkę z kołami obrotowymi i stwierdzam, że można się
            przyzwyczić - ale jazdę utrudniają niestety te krzywe chodniki. Wtedy tak
            wózkiem ściąga, a tragedią jest jazda po kostce. Dlatego uważam, że takie koła
            są fajne dla większych dzieci - a dla niemowlaków które lubią przesypiać
            spacery najlepszym rozwiązaniem są koła pompowane.
        • anekx Re: do kamilka27- prosze o szczegoly 12.07.06, 18:24
          Muszę Ci doradzić, abyś nie brała wózka z przewagą jasnych kolorów, gdyż jeśli
          zależy Ci na fajnym wyglądzie wózka i późniejszym sprzedaniu go - tak jak ja (a
          jest chętnych na te wózki)to wybierz ciemniejszy. Zimą i jesienią strasznie się
          wózki brudzą no i jak maluch podjada w wózku to zawsze coś tam zostawi śladów
          po jedzonku. Choć muszę przyznać, że prałam go szczoteczką i mydłem i zawsze
          wyglądał jak nowy. Ja wybrałam granatowo-błękitny.
          • kamilka27 Re: do kamilka27- a masz chlopca czy dziewuszke ? 12.07.06, 18:28
            Bo ja jescze nie znam plci mojego malenstwa dlatego chcilam kupic neutralny
            kolor wlasnie granat z jasnym bezem wstawki na budzkie i kieszonka z jasnego.
            Bo raczej chlopca w czerwonym czy rozowym wozku wozic to tak jakos,
            nietrafione!!dzieki z podpowiedz
            • anekx Re: do kamilka27- a masz chlopca czy dziewuszke ? 12.07.06, 18:30
              Mam chłopca - Patryk ma na imię, a wołamy na niego Patuś.
              • kajka76 Re: do kamilka27- a masz chlopca czy dziewuszke ? 12.07.06, 21:07
                poleca emmaljunge. duza gondola, gleboka a potem extra spacerowka.
                pozdrawiam,kajka
    • kathee Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 12.07.06, 21:24
      Rodziłam na początku grudnia. Dziciątko miało być sredniaczkiem wyszło dużetongue_outP i
      rosło dość szybko. Gdybym wzięła wózek z nosidłem, Misiek by się nie mieścił. A
      tak mielismy dużą gondolę. Spokojnie wchodził śpiworek, Misiek w kombinezonie i
      jeszcze luzy byłysmile
      Gondolą jeździliśmy ponad 6 m-cy. Jak już nie spal na spacerach to kładliśmy go
      na brzuchu i tak sobie oglądał świat. Miałam inglesine na normalnych
      pojedyńczych kółkach, z wielkim koszem na zakupy. Rewelacja
      • zuzanna47 Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 13.07.06, 09:10
        Mam prośbę, jak wózek radzicie mi kupić dla dziecka, które urodzi się na
        poczatku marca?
    • jakasik Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 13.07.06, 09:24
      Wózki jak je nazywasz do przerobienia mają jedną podstawową wagę: są cholernie
      ciężkie. Ja też rodziłam pod koniec października i powiem Ci jaką opcję
      wybrałam. Na początek gondola, tylko gondola. Ja miałam pożyczoną od kuzynki.
      Może zobacz w komisie. W marcu kupiłam spacerównę Graco Ultima, w miarę lekka,
      rozkładana na płasko. A w marcu tego roku kupilam zwykła parasolkę, wiadomo, że
      dziecko jak nauczy się chodzić, to już mu wózek nie jest aż tak potrzebny. Ja
      ze swoich wyborów jestem bardzo zadowolona. A Ty zrobisz co uważasz.
    • kasia2612 Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 13.07.06, 09:35
      Ja mam termin na koniec września i kupujemy wózek z typową gondolą zeby dziecko
      miało sporo miejsca. Pamiętaj, że zimą do wózka musisz zmieścić dzieciątko w
      kombinezonie no i jakieś przykryci(becik, kołderkę czy kocyk). Zdecydowanie w
      nosidel dziecko będzie miało ciasno i niewygodnie. Pozdrawiam
    • esteel Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 13.07.06, 10:33
      Haja,
      przeciez mozna kupic wozki takie, ktore rozkladaja sie na plasko i w
      wyposazeniu maja siedzonko samochodowe ( zwane przez Was nosidelkiem). Wowczas
      noworodka mozna wozic w takim siedzonku w wozku.Potem jak podrosnie wyjac
      siedzonko i taki wozek ma chyba ze 3 czy 4 pozycje regulowania oparcia od na
      plasko do pod katem prostym.Ja uzywalam Graco ( nie pamietam modelu)przy
      pierwszym dziecku, potem kupilam parasolke -spacerowke Maclareena. Na zime
      niestety musialam kupic 3-kolowke z pompowanymi kolami Jeepa - bowiem snieg na
      chodnikach uniemozliwial manewry malymi kolkami. Teraz przy drugim dziecku
      wykorzystam te 3 wozki jakie mam i chyba dokupie tylko deske do stania dla 3-
      latka.Wozki Graco sa dosyc lekkie i skladane na plasko - jedna reka- mieszcza
      sie w barazniku, maja duze kosze na zakupy i inne bajery. Polecam.
      E.
    • dodkowska Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 13.07.06, 10:36
      a ja kupiałam wozek z gondolą i spacerówką el-jot w wersji 3-kołowej - bo tez
      jestem za gondloką
    • dargoma Re: jaki wybrac wozek? z nosidlem czy z gondolą? 19.07.06, 13:35
      ja miałam właśnie taki 3w1; rodziłam w maju, więc najpierw używałam nosidła
      (przychylam się do wypowiedzi Anex, że to wygodne, układasz malucha,wygodnie
      znosisz po schodach na dwór do wózka), od jesieni układałam małą w samym wózku
      rozłożonym na płasko- spacerowałyśmy całą zimę, w śnieg, deszcz, wiatr-
      zmieściła się bez problemu, razem z kocykiem, kołderką i podusią; od wiosny
      wózek służył jako spacerówka aż do tej wiosny, teraz kupiliśmy
      lekką "parasolkę".Wybrałam 3w1 z podobnych powodów, które Ty podajesz, byłam
      b.zadowolona i zamierzam używać go ponownie, kiedy przyjdzie po temu czas. Ale
      teraz pożyczyłam go szwagierce, która nie jest z niego zadowolona- że za niski
      i trzeba się schylać do dziecka(to fakt; chociaż jest 10 cm niższa ode mnie; mi
      to jakoś nie pezrszkadzało), że za mało miejsca pod wózkiem na zakupy i trudno
      się dostać do kosza (j.w), że za mało się buja(ma resory a nie paski), że budka
      za mało się odsłania...Przemyśl wszystko, co poczytałaś, ale nie daj się
      zwariować. Ja też przechodziłam przez takie różne rady i wskazówki, odnośnie
      wielu rzeczy dla maluszka, w końcu doszłam do wniosku, że nie ma rzeczy
      idealnych, poza tym każda z nas zwraca uwagę na inne szczegóły...wybierając
      ponownie wózek dla nowo narodzonego zastanawiałabym się teraz może nad skrętnymi
      (ale koniecznie blokowanymi)kołami, to trochę ułatwia jazdę w mieście(widzę to
      w naszej "parasolce"). Udanego zakupu. Pozdrawiam.Małgorzata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka