Dodaj do ulubionych

konik na biegunach

05.08.06, 09:52
chcemu kupić na 1 urodziny naszemu synkowi konika na biegunach,
ale wybór jest tak ogromny ze na nic nie mogę się zdecydowac

www.allegro.pl/item118051056_konik_na_biegunach_bercht_tipony.html
plastikowy w bardzo dobrej cenie??

www.pallas.bt.pl/Polski/index.htm
czy raczej tradycyjny, nie znam ich cen ale w smyku, duży kosztuje ok 300 zł.
bardziej podobają mi się te "polskie" koniki, nie wiem może przez sentyment
do własnego dzieciństwa,
problem w tym ze:
- nie wiem czy powienien być duży?? mam duze dziecko (10 m-cy 12 kg 80 cm)
- czy taka zabawka nie jest niebezpieczna (wypadki, upadki i inne)
- czy dzieci lubię takie koniki???
Obserwuj wątek
    • znaniec1 Re: konik na biegunach 05.08.06, 14:36
      podciągam
    • 76kitka Re: konik na biegunach 05.08.06, 14:57
      mój synek ma plastikowego little tikes, bardzo go lubi, służy Mu w domu i w ogródku. Nie chciałam "kudłatego" czasem dziecku pieluszka przesiąknie, a potem byłby problem a doczyszczeniem. A dla malucha 80 cm raczej nie powieni konik być za wysoki, bo nie będzie potrafił samodzielnie wsiąść
      • aluniaaa Re: konik na biegunach 05.08.06, 15:37
        Niebieksi konik little tikes,rewelacja, mialam opory przed jej kupnem,ale strzal
        w dziesiatke,Synek dostal na Roczek, zabawka sluzy jemu,jak i starszemu
        braciszkowi (2,5roczku). Jest bezpieczna, dziecko nawet jak z niej spadni eto
        krzydwy sobie nei zrobi,bo siedzisko polozone jest dosyc nisko. No i cena, 75 zl
        na allegro.
        POLECAM!!

ja Kupowalam u eboro,sprawdzony Sprzedajacy!
        • aluniaaa link do konika na allegro 05.08.06, 16:02
          allegro.pl/item118053072_little_tikes_konik_na_biegunach_wysylka_gratis_.html
          • znaniec1 Re: link do konika na allegro 05.08.06, 17:29
            tak, dziękuję juz sobie znlazłam, ale jakoś nie jestem przekonana, wszytsko w
            domu mamy mieć z plastiku???
            ale dziękuję zastanowię się. wydawało mi sie ze to bardziej ogrodowa zabawka
            • aluniaaa Re: link do konika na allegro 05.08.06, 20:32
              a wszystko to znaczy co?smile
              ja w kazdym razie polecam, bo konik sprawia wiele radosci chlopcom,jest
              leciutki,prosty a frajdy daje na maxa.
              • mama-smyka Re: link do konika na allegro 05.08.06, 22:10
                Ja również polecam, mamy też taki bujak-policję z Little Tikes - fajny, ale do
                domu, bo potrzebuje baterii do odgłosów. smile
                W Ikei widziałam takiego prostego konika z drewna.
                Może w Kalimnie coś znajdziesz, jeśli nie chcesz plastiku, tylko "ekologiczne",
                tradycyjne zabawki.
                • znaniec1 Re: link do konika na allegro 05.08.06, 22:22
                  nie chodzi o to ze maja być ekologiczne, ale taki tradycyjny konik pozytwnie mi
                  sie kojarzy
                  a plastik w domu przy dziecku jest wszechobecny, zresztą same wiecie.
                  ale dziękuję bardzo. mamy jeszcze troche czasu, to ma byc prezent na roczek a
                  ten dopiero w pazdzierniku
                  • betty_julcia Re: link do konika na allegro 06.08.06, 01:02
                    Hej. To ja napisze ci swoje doświadczenia. Na dzień dziecka kiedy Julia miała rok kupiliśmy jej w Ikei łosia na biegunach. Jak udało mi się kupić prawdziwego dużego konika to postanowiłam oddać łosia bo zakochałam się w koniku.
                    Duży konik ze względu na gabaryty pojechał do moich rodziców natomiast łoś jednak został rozpakowany i pozostal w mieszkaniu. I okazało się ze hitem był jednak łoś. Konik był oglądany z daleka ponieważ okazał się za duży, przede wszystkim dziecko samo nie wsiądzie a jak już siedzi to boi się huśtać. Łoś eksploatowany był baaardzo długo i non stop. Łatwy do zabawy, do huśtania, ciągnięcia i nie wywrotny służył dobre dwa lata. Teraz, kiedy Julia ma skończone trzy latka do łosia pozostał ogromny sentyment ale dopiero teraz pokazała się fascynacja koniem. Julia od kilku dni go ujeżdża z ogromną radością, opanowuje wchodzenie, zsiadanie i pomimo że jest bardzo sprawną fizycznie dziewczy6nką to jednak dopiero teraz robi to bez oporów i mojego większego strachu o nią. Kiedy próbowała się na nieg wspinać ok rok temu to kończyło się to upadkami z niego. Myślę że duży koń może poczekać bo jest zdecydowanie dla starszego dziecka.
    • magda724 Re: konik na biegunach 06.08.06, 16:22
      Mam konika Bercheta, mała miała około roczku jak kupiliśmy i sprawdził się
      świetnie i jako konik na biegunach i jako jeżdzik po zdjęciu płozy. Duzy konik
      kupiony przez dziadka przestał prawie 2 lata, bałam się, że zrobi sobie
      krzywdę, bo dziecko alpinista i wspina się wszędzie a koń wysoki. Dopiero
      teraz, a ma prawie 3 latka, nauczyła się na niego pewnie wsiadać. Bercheta
      polecam-bezpieczny i dobry gatunkowo
    • edyta785 Re: konik na biegunach 06.08.06, 19:21
      A my mamy normalnego konia,takiego kudlatego,ma grzywe wytarmoszona juz na
      wszystkie strony,kudlaty ogon wyciegniety we wszystkie strony swiata,ma lejce i
      siodlo z trzorzywa i buja sie oczywiscie na plozach (drewnianych)U nas konik
      sprawdza sie w 100 %,Michas dostal na roczek od wuja.Nigdy z niego nie
      spadl,oczywiscie z czasem wykonywal na nim juz przerozne akrobacje,ale konik
      jest bezpieczny i nigdy sie nie przewrocil ani przechylil pod wplywem bujania!
      Polecam
      pamietam jak mialam takiego konia jak bylam dzieckiem,do dzis wspominam go
      bardzo dobrze!
      • annka78 Re: konik na biegunach 07.08.06, 09:10
        Ja kupilam taki:
        www.allegro.pl/item117205712_drewniany_kon_konik_na_biegunach_grawera_gratis.html
        klasyczna drewniana zabawka - taki konik - ławeczka smile
        • metis1 Re: konik na biegunach 07.08.06, 11:51
          A moj synek dostal takiego konika:
          gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=117329195
          Jest bardzo fajny : niziutki, wygodny do siedzenia, z sympatycznym pyszczkiem i
          na dokladke przyjemnie sie do niego przytulic, bo to nie twardy plastik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka