Dodaj do ulubionych

chusty dla maleństw

13.08.06, 12:45
Jaką chustę do noszenia noworodków polecacie?
Obserwuj wątek
    • jogga Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 13:44
      Cześć Asiulek. Ja kupiłam chustę ze strony internetowej chusta.pl - jest to
      kawałek flaneli(coś w rodzaju kieszeni) i moja miesięczna Zuzia nie chce w niej
      siedzieć. Próbowałm kilkakrotnie ją wkładać i za każdym razem mała protestuje.
      Chusty te zbierają same pozytywne opinie więc pewnie "działaja" tylko moja
      córeczka źle się w niej czuje. Jest też cała masa chust - spiworków i od
      użytkowników(na różnych forach internetowych) wiem że są dobre ale nie latem-
      po prostu w upały jest w nich za gorąco. Pozdrawiam - też Asia.
      • sowka33 Re: chusty dla maleństw 14.08.06, 20:34
        Cześć Asie,ja też Asia, również mam chustę ze strony chusta.pl i na początku
        żadna jaskinia, czy inne karmienia w chuście nie zdawały egzaminu, już myślałam,
        że szkoda było to w ogóle kupować. Ale w końcu teraz mi się przydaje, co prawda
        na krótkie, góra godzinne, wypady do sklepu. Mała ma 6 miesięcy i "siedzi" w
        niej na moim biodrze. Wszystko widzi i jest b.zadowolona. Na dłuższe wypady
        jednak zauważyłam, że napięty materiał wrzyna się pod kolankami (w siadzie) i
        ... może jednak lepiej nosidełko?
    • kasia2705 Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 13:47
      Ja mam babybag premaxx i jestem srednio zadowolona. Synek niecierpliwi sie w
      niej po pol godzinie lezenia a ja mysle powoli, ze lepiej bylo kupic nosidelko
      baby bjorn sad
    • acha051005 Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 13:49
      Moja corka od poczatku w chuscie potrafila spedzic tylko pare minut, o wyjsciu
      na zakupy w chuscie nie bylo mowy, bo zaczynal sie dziki wrzask. Ale mozesz
      sprobowac nawet ta najprostsza, byc moze twoje malenstwo bedzie ja lubilo...
      Powodzenia!
    • lagodna78 Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 14:06
      mój maluszek nigdy nie chciał siedzieć w cuscie...i jako niemowlak, ani teraz
      jak ma już 10 misięcy. płacze, wiercisię, ie podoba mu się.
      t/d/1;18;19/st/20051112/k/9801/preg.png</a>
      • lagodna78 Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 14:07
        CHUSTY Są ZDECYDOWNAIE PRZEREKLAMOWANE!!!!!!!!!!!pzdr
    • xixx Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 14:32
      A my z julkiem jesteśmy wielkimi zwolennikami chust i moim zdaniem (i julka wink
      nie są przereklamowane. mamy premaxx i tą ze strony www.chusta.pl, w obu julek
      uwielbia przebywac, jak byl mniejszy spał w niej cały czas po wyjsciu z domu,
      moglam zalatwic wszystko. Teraz juz tyle nie spi ale chuste lubi nadal, tylko
      muszę go tak trzymac zeby mogl sie troche rozglądac. Chusta zze strony
      www.chusta.pl jest lepsza moim zdaniem na upały bo jest cieńsza tyle że
      kupujesz ją na rozmiar, więc jak chcesz dla siebie i ojca dziecka to pwnie
      będzie trzeba kupić dwie ale wtedy świetnie się dopasowują do ciala i są
      wygodne. Premaxx jest lepsza na chłodniejsze dni.
      Polecam chusty!
    • megipiegi Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 15:26
      hej! My z moją miesięczną Majką też mamy chustę firmy "premaxx" z której
      jesteśmy bardzo zadowolone! Chusta zdaje egzamin w każdej sytuacji, podczas
      zakupów, jak i podczas karmienia..
      pozdrawiam!
    • asia710 Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 20:20

dla malutkiego dziecka poelcam chste-szal (taki dlugi wiazanay krzyzem na
      plecach)- u nas super sie sprawdzila, pozdr.
      • eps Re: chusty dla maleństw 13.08.06, 20:35
        ja sobie sama skonstruowałam taki właśnie szal. nie ma jeszcze schematów
        wiazania, tylko jeden. Dzis małego tak nosiłąm i był super zadowolony.
    • figrut Re: chusty dla maleństw 14.08.06, 22:31
      Chusta to główny środek transportu dla mojego najmłodszego [kiedy był jeszcze
      noworodkiem i niemowlęciem]. To też jedyne lekarstwo na kolki, jakie się u niego
      sprawdziło [godziny kolek przesypiał ściśnięty w chuście]. Dla mnie mieści się w
      pierwszej trójce rzeczy najbardziej ułatwiających mi życie: pieluszki
      jednorazowe, chusta, leżaczek. Chustę mam taką prościutką, zszyty na miarę pas
      szerokiego materiału. Gdybym miała jeszcze czwarte dziecko, uszyła bym sobie
      jeszcze takie z trzy - żeby kolorystycznie do mojego ubioru dopasować smile))
    • ewledea Re: chusty dla maleństw 14.08.06, 22:39
      ja poprosilam o uszycie chusty moja szwagierkr ktora ma talent do takich robotek. anielka do 4 mies spala w niej po 3 godz ciagiem!!!ja moglam wtedy isc na dlugie zakupy czy cos spokojnie zalatwic. najlepsze w tej chuscie bylo to ze moglam na stojaco karmic, tak zeby nikogo nie straszyc golym cycem.pamietam ze u spowiedzi przed chrzcinami tez siedzialam z mala przy konfesjonale, ona sobie ciumkala a ja ksiedzu sie spowiadalam, hehe.generalnie bardzo polecam, dla mnie to bylo duze ulatwienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka