buba33 15.08.06, 21:38 Jakiej witaminy D używacie ? My Devikamp i jest to strasznie trudne. Buteleczka nie ma dozownika (pomysł szatana !!!!) więc ciężko jest odmierzyć kropelkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: WIT. D 15.08.06, 21:42 Kup zwykły kroplomierz i zdejmij ten na butelce. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aglas Re: WIT. D 15.08.06, 22:10 ja też mam vikapit i ma kroplomierz. Trzeba trzymać buteleczkę pod kątem 45 stopni i leci powoli po kropelce. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1004 Re: WIT. D 16.08.06, 11:12 devikamp jest wkurzający - jak juz chce podac kropelke gdy mała otworzy buźkę podczas placzu to czekam i czekam dziecko sie piekli ja cała udenerwowana ..i jak juz poleci to conajmniej dwie krople. trzeba kupic ten kroplomierz w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_ka55 Re: WIT. D 16.08.06, 15:33 My początkowo stosowałyśmy Vigantol i dozownik był OK. Jednak podczas ostatniej wizyty lekarz przepisał - nie mam pojęcia dlaczego - Devikap i tutaj dozownik jest do bani!!! Jak kropla nie leci to nie leci, a jak już się zdecyduje do zawsze wypadną dwie!!! Co do samego podawania to początkowo również starałam się podawać do buzi (bo tak kazał lekarz - jeden koszmar), ale inny lekarz (któremu bardziej ufam) powiedział, że witamina D jest przyswajalna z tłuszczami i musi być podawana np z obiadem lub mlekiem na łyżeczce. Zaś co do samego kroplomierza, to gdy powiedziałam, że ten z butelki usunęłam i stosuję taki kupny w aptece, to lekarz zadał mi pytanie "czy te krople są takie same co do wagi?" Zdębiałam, bo dawka czego jak czego, ale witaminy D jest bardzo istotna. Pozostawiam do własnej oceny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: WIT. D 16.08.06, 15:38 A ja podaje na łyżece z innymi witaminami, mam nadzieje ze dobrze. bo wtedy idzie prosciutko Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_mila Re: WIT. D 16.08.06, 18:28 Po roku dostaniesz tableteczki do rozpuszczania w mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
laurels Re: WIT. D 16.08.06, 18:31 Ja też mam ten devikamp i wiecie jak podaje? Nakraplam sobie na cycek i spływa małej do buzi. Dla mnie to rozwiązanie jest idealne. Odpowiedz Link Zgłoś