Dodaj do ulubionych

quinny speedy czy Jane Powertrack

19.08.06, 15:33
prosze dziewczyny doradźcie co wybrać quinny speedy czy Jane Powertrack, nie
mogę się zdecydować, oba mają po jednym minusie, w jednym brak pałąka, w
drugim brak regulowanego podnóżka, ale bardzo mi zależy na małej wadze wózka
i chyba te są najlżejsze z trójkołowych. Brałam jeszcze pod uwagę ABC RODEO,
ale to kubełkowe siedzisko mnie przeraża, potrzebuje wózek dla dziecka 5-cio
miesięcznego. Dzięki
Obserwuj wątek
    • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 19.08.06, 15:39
      który z tych wózków jest lżejszy?
      --
    • dido_dido Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 19.08.06, 16:44
      Dlaczego powertrack a nie slalom?
      Jest lekki, ma pałąk i regulowany podnóżek.
      Speedy ma bardzo przewiewną tapicerkę. Część budy i siedziska jest z siateczki.
      Nie wiem jak się to będzie sprawdzało zimą. No i ostatnio w parku na siedem
      trójkołowców cztery to były speedy. Z jednej strony to zaleta - potwierdza Twój
      dobry wybór a z drugiej wada - to taki uniform wózkowy.
      Iwona
      • marzena771 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 19.08.06, 16:54
        Powertrack jest lżejszy i dużo tańszy, widziałam w sklepie za 890zł, pozatym
        wydaje mi się że się łatwiej go podbija niż slaloma
        • sylwia169 Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 19.08.06, 17:29
          Ja mam JANE Powertrack'a (spacerówkę model 2004 bez obrotowego koła) i jestem
          bardzo zadowolona. Wózek jest super! Bardzo lekki, łatwy w prowadzeniu, składa
          się prosto i zajmuje mało miejsca. Sprawdza się w każdych warunkach. Fakt,
          brakowało mi trochę regulowanego podnóżka i bardziej pionowej pozycji
          siedzącej. Co do Jane Slalom to podobno są "przekombinowane", jest problem z
          przednim obrotowym kołem - pod ciężarem dziecka coś tam się wygina - tak mówił
          mi sprzedawca. Sam stwierdził, że gdyby Powertrack miał regulowany podnóżek
          sprzedałby 1000szt. Teraz stoję przed wyborem kolejnego wózka (Powertrack nie
          da sie zaadoptować z nowymi gondolami) dla drugiego maleństwa i po pierwszej
          wizycie w sklepie jestem rozczarowana. Także zależy mi na wygodnej spacerówce:
          z pałąkiem, regulowanym podnóżkiem, możliwością montażu siedzenia tyłem i
          przodem do kierunku jazdy. Większość wózków wygląda super tylko na zdjęciu.
          Moja 2-letnia córeczka nie mieściła się do większości spacerówek! Speedy i
          Mutsy są w czołówce. Nastawiałam się na kupno speedy ale widząć jak moja córka
          siedzi i wystają jej głowa i nogi...zrezygnowałam Zwróć uwagę - tam jest
          bardzo płytkie siedzenie. Może 5 miesięcznemu maluszkowi byłoby wygodniej...nie
          wiem ? W moim odczuciu, to wózek na krótko. Ja chyba zdecyduję się na Quinny
          Freestyle 3xl Comfort, mimo iż jest cięższy. Jane zostawię na wszelki wypadek.
          Można się jeszcze zastanowić nad X-landerem (4-kołowy, 2 koła z przodu
          mniejsze), dobra cena, jest też bardzo zwrotny, ma regulowany podnóżek, tylko
          pałąk się dziwnie demontuje bo razem z budką. Powodzenia!!!
    • mierzyk Re: quinny speedy czy Jane Powertrack 19.08.06, 21:04
      Jest też x-lander xt trójkołowy, sama się nad nim zastanawiam, ma regulownay
      podnóżek i pałąk! Oraz sketne koło z blokadą. Tylko waga chyb anie najmniejsza -
      ok. 13 kg. Ale wygląda super, a mierzyłam do niego mego 8-miesięczniaka (fakt,
      że drobnego0, to miejsca było jeszcze masę. Aha w sklepie kosztuje ok 1200 zł,
      ale w internecie 800 zł. Chyba go kupimy...
      Powodzenia w zakupach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka