Dodaj do ulubionych

Wózki Trójkołowe

30.08.06, 10:40
witam, chciałabym poznać opinie na temat wózków trójkołowych,jakie są ich
wady, a jakie zalety? jakiej firmy te wózki polecacie? jak jest z
bezpieczeństwem Dzidzi w tym wózku, jaka stabilność, zwrotność, łatwość
prowadzenia. Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • agamama123 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 10:53
      Mam bebe confort everest (gondola, spacerówka, fotelik) U nas jedynym problemem
      jest brak skrętnego przedniego koła. Gdybym teraz miała kupowac taki wózek to
      na 100% zdecydowałabym się na quinny. Lekka, zwrotna i do tego w fajnych
      kolorach.
      • mkmarek5 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 11:01
        brak skrętu w przednim kole? tzn. jest zepsuty czy od nowości nie ma skrętu?
        • elcynka Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 11:03
          a jak ze stabilnością takiego wózka? bo sprawiaja wrażenie 'przewracalnych'.
        • agamama123 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 12:32
          Od nowości nie miał tej opcjisad
    • j.jazgarska Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 11:37
      Ja mam zamiar kupić trójkołowca - Implast Volant 3. Żeby stwierdzić, czy wózek
      jest mało stabilny trzeba nim pojeździć - np. po sklepie. A wątek wózkowy jest
      tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462&s=0
      • abneptis Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 19:00
        ja sie bawiłam w sklepie Implast Volant 3, powiem ze ZAJEBISTY i bardzo skretny.
        Widziałam w sklepach internetowych za 1350zł gondola+ spacerówka to naprawde
        cena przyzwoita i wózek ma dobre opinie.
    • brandy2 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 12:12
      polecam MIKADO OXFORD smile jeden z tańszych wózków...- ja za gondolę,
      spacerówkę i fotelik - zapłaciłam 1000 zł
      www.wozki-mikado.pl/pl/ox-ford.htm
      • 24lena Re: Wózki Trójkołowe-zadowolona 30.08.06, 12:42
        jestem bardzo zadowolona z troj-kolowca,firma "jeep" niestety niewiem jaki jest
        koszt tego wozka w polsce.skretne przednie kolo i kola sa pompowane.jest
        lekki,poreczny i latwo sie sklada,opcja spacerowka,gleboki+gruby spiwor,gondola
        i fotelik.jak narazie niedopatrzylam sie zadnych minusow..a i wcale nie jest
        wywrotny.
        • mkmarek5 Re: Wózki Trójkołowe-zadowolona 30.08.06, 14:23
          macie jakieś namiary na tę firmę Jeep?? jest coś w necie?
    • aniaada Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 12:45
      podłącze się do tematu - a jak takie wózki sprawują się zimą??
      • joasia33 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 12:56
        Super się sprawująsmile. Mój Hauck trójkołowy przeszedł śpiewająco ostrą zimę z
        zaspami, lodowymi nierównościami i innymi atrakcjami. Ja już sobie innego wózka,
        niż 3-kołowy nie wyobrażam.
        • agamama123 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 14:15
          Na zime nie ma lepszego wózkasmile
          • mkmarek5 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 14:22
            Hauck to model wózka jakiej firmy?
            • miyoki Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 18:03
              ja kupiła trójkołowe mąż mnie namówił a po sprawdzeniu w sklepie bez porównania
              w prowadzeniu do czterokołowych. Skręcają w miejscu. Jak w praktyce nie wiem.
              Po przeanalizowaniu wielu wózków wybrałam implast volant funkcje takie jak
              quinny czy inne a o ile tańszy. Ponoć to dobre wózki zobaczymy w praktyce.
              • mamagai Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 20:17
                Tak jak dziewczyny pisały ja też polecam implast volant3,widziałam na żywo,jest
                super!A oto on:www.implast.com.pl/
                • brandy2 Re: Wózki Trójkołowe 30.08.06, 20:55
                  ale Implast Volant 3 jest identyczny jak MIKADO-OXFORD...tyle że Mikado ma w
                  komplecie doczepiany do stelażu fotelik i jest TAŃSZY
                  • miyoki Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 09:11
                    oj nie całkiem się różni. Mikado nie ma przedniego pompowanego koła. Koleżanka
                    mówi, że na brukach trzęsie strasznie i podnoszą wózek aby jeździć na 2 kołach.
                    Jak ktoś nie ma bruków to mu to nie przeszkadza. Poza tym ma gorszą
                    amortyzację. I z znowu jak ktoś planuje "telenowe" wycieczki to lepszy volant.
                    No i wykonanie volanty są trwalsze. Zresztą firma za poprzedni wózek draiwer
                    dostała nagrodę miesięcznicza dziecko za najlepszy prodókt. Wolant jest tylko
                    unowocześnieniem poprzedniego. Mikado faktycznie tańszy nieco ale różnica jest
                    duża. A fotelik samochodowy niestety nie najlepszy a dla mnie to bardzo ważna
                    sprawa aby dziecko było bezpieczne. Nie ma wkładki dla noworodka i koleżanka
                    mówi, że musi owijać pieluchą bo po porstu pasy niezbyt dobrze trzymają. Ja
                    wogóle będę kupowała fotelik z innej firmy właśnie ze względu na bezpieczeństwo
                    bo to akurat dla mnie jest ważne.
                    • mkmarek5 Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 09:58
                      zatem który wózek Waszym zdaniem trójkołowy ma najlepszą amortyzację???nas
                      czekają eskapady w terenie, więc nie chcę , żeby mi Malucha wytrzęsło!! no i
                      fotelik samochodowy?? może Maxi-Cosi?? słyszałam wiele dobrego i pasuje do Bebe
                      Confort, tak?
    • m.k.25 A co ze schodami? 31.08.06, 10:01
      A jak jest z wjeżdżaniem po schodach trójkołowcem???Bo normalnym wózkiem bez
      problemy można wjechac lub zjechać po "szynach" na schodach.Coprawda nie mam w
      domu schodów do pokonania, ale mieszkam w duzym miescie i co chwila jest jakis
      podjazd albo schody.
      • pmierzow Re: A co ze schodami? 31.08.06, 10:08
        Mam trzykolowy Bebe Confort - b. zwrotny, lekko sie prowadzi, skreca niemal w
        miejscu. Na "szynach" mozna po prostu uniesc przednie kolo (jak przy wjezdzie
        na kraweznik). Jedyna wada: wydaje sie tracic stailnosc na kraweznikach - mam
        wrazenie, ze nie trzymany moglby sie przewrocic, no ale kto puszcza wozek na
        krawezniku?
        • miyoki Re: A co ze schodami? 31.08.06, 14:26
          bardziej stabilne są w takich sytuacjach trójkołowce ale z dwoma kółkami z
          przodu czyli przednie jedno składa sie z 2 obok siebie ale faktycznie trochę
          lecą. No nie ma wózków idealnychsmile
    • maminka22 mam wózek kamoa neo... 31.08.06, 15:09
      on jest tak jakby trójkołowy, bo ma z przodu po środku koła, ale nie jest jedno
      tylko dwasmile. Tak trochę dziwnie. Jest stabilny, niedrogi, sprawuje się dobrze,
      ale jest ciut ciężki. Ale niestety za tą cenę (1100zł) nie można się spodziewać
      bóg wie czego. Pozdrawiam.
    • vercueil Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 15:23
      Mamy Quinny BUZZ - swietnie sie prowadzi, mozna z nim biegac (moj maz trenuje przed maratonem),
      przetrwal zime i jest b.zwrotny. Plus dobry serwis, gdyby cos sie popsulo (po locie samolotem
      uszkodzony hamulec zostal szybciutko naprawiony i to na koszt LOTu!).
      • ashera Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 15:30
        Ja polecam quinny freestyle. Jednym jeździ nasz 3latek, a teraz kupiliśmy cały
        zestaw z gondolą i fotelikiem samochodowym maxi-cisi dla dzidzi, która się
        urodzi. Wózek jest stabilny i prowadzi się go jednym palcem bez wysiłku,
        wspaniale pokonuje wszelkie nierówności drogi i krawężniki.
        • rena78 Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 15:42
          no my z mężem też jesteśmy nastawieni na volanta3..... zobaczymy w praniu?
    • nikusia79 Re: Wózki Trójkołowe 31.08.06, 15:39
      Ja mam haucka jeep roadster. Wczesniej mialam czterokołowca, dziś nikt by mnie
      nie namówiół na 4 kółkawink
      Wózek bardzo stabilny, nawet z zamontowanym na spacerówce fotelikiem.
      Pokonujemy schody, wysokie krawęzniki. Super na kostce, super w lesie.
      Doskonale omija się nim ludzi w zatłoczonym mieście. Ma duże pompowane
      koła,ciche, sprawdzi się w zimie. Skrętne koło- obowiązkowo, z możliwością
      blokady, co się czasem przydaje. Ma płynną regulację oparcia, prawie do pozycji
      leżącej - nie lubie wózków, gdzie dziecko tylko siedzi, a jak zasnie odchyla
      sie całość - czyli nadal siedzi w tej samej pozycji, tylko, ze nózkami do
      góry. Ma regulowany podnózek, zdejmowany paląk, regulowana wysokość rączki,
      duzy kosz na zakupy. Mozna go złozyc do niewielkich rozmiarów - przednie kolo
      składa się i "chowa" pod wózek, tylne łatwo się zdejmuje (przednie tez mozna
      zdjąć). Wozek niemieckiej firmy, zrobiony z niemiecką solidnościa. Cena
      rewelacyjna. Sama spacerówka to w sklepie internetowym ok 500 zł, zestaw z
      gondolą nieco ponad 1000zł - allegro.
      • alessandra55 Re: Wózki Trójkołowe 01.09.06, 19:37
        Czy jesteś z Warszawy? Jeśli tak to gdzie taki wózek kupiłaś?
        Ja szukałam namiarów na Google i nic z tego> nic nie znalazlam sad
        • joasia33 Hauck na internecie 01.09.06, 23:46
          Jedna tylko uwaga: UWAżACJCIE na firmę BAZAREK, która sprzedaje Haucki w sklepie
          internetowym. My kupiliśmy u nich jeszcze na Allegor, od pewnego czasu nie ma
          ich tam. Otóż, podają na swej stronie telefon kontaktowy, którego jednak NIKT
          NIGDY nie odbiera! Po zostawieniu wiadomości zero odzewu! Dostaliśmy wózek BEZ
          gwarancji i faktury. Gdy poszła dętka w przednim kole, musieliśmy kombinować na
          własną rękę. Bo owszem, wózek jest super i go uwielbiam, ale ma pewną ukrytą
          wadę: mianowicie koło przednie jest mniejsze, ale dętka w nim jest tej samej
          wielkości, co w dużym kole, a to oznacza, że łatwiej ją zniszczyć.
          Podsumowując, uważajcie na Bazarka, bo się możecie brzydko naciąć.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka