tamara5 02.09.06, 13:29 Czy jest ciepły, do jakiego wieku wystarcza? Sama nie wiem, trochę kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-bubu Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 03.09.06, 23:40 podbijam moja mala w zimie bedzie miala roczek i zastanawiam se czy wytrzyma w takim spiworku bo z tego co widzialam na zdjeciach zapinany jest pod sama szyje (jak eskimos Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 04.09.06, 09:33 ja miałam śpiworek quinny i bardzo szybko go sprzedałam. Nie wiem czy sa rózne rodzaje spiworków, ale mój był bardzo cieńki, typowo jesienno-wiosenny. Może zimowy jest grubszy. Zalety: jest zapinany pod szyje, ale on ma gumke, i jest luzny, więc ruchów dziecka nie krepuje. Mozna go odpiac, suwaki sa po obu stronach, wiec mozna zasunąć tyle, ile sie chce. Ale to wysokie zapięcie to dla mnie zaleta. Ten mój byla bardzo duzy. i bardzo długi!!! Dla syna musiałam podwijac koniec, bo wychodził z wózka. Pewnie i 4 letnie dziecko się do niego zmiesci. Wokół głowy ma sznurek, mozna ściągnąc tak, żeby cała główka była okryta. a wady? Bardzo suwał mi się w wózku. Nie ma z tyłu żadnego zaczepu za oparcie, tylko otwory na pasy. W efekcie musiałam doslownie co kawałek stawac, zeby podciągnać syna do góry. A miałam wózek quinny (freestyle comfort) i spiworek do tego konkretnego modelu ( nie wiem czy one się czymś róznią) Śpiwór z zewnątrz jest sliski. Poza tym własnie to, ze był cienki. Taka szmatka. Nie potrzebny był mi taki spiworek. Dlatego upewnijcie sie, ze ten, ktory chcecie kupic, nadaje sie na nasze zimy. Generalnie jest ładny, ma odblaski, jest porzadnie uszyty, w środku bawełna. Prezentuje sie OK. Ale to zsuwanie się z wózka dobijało mnie. \ Odpowiedz Link Zgłoś
ashera Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 04.09.06, 10:21 Ja mam śpiworek quinny. Mój jest z grubej, ocieplanej bawełny i śliski nie jest. Może dlategojest inny ,bo kupiony w Holandi. Odpowiedz Link Zgłoś
kcr2 do: coronella 04.09.06, 10:47 napisalam do ciebie maila w spr. wózka Quinny, nie wiem, czy dostałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 04.09.06, 10:56 Ja miałam dwa śpiworki Quinny: jeden klasyczny na polarze, drugi typu mumia. Oba genialne, mumia starczyła do wieku ok 1,5 r., bo moje dziecię było z tych większych. Oba śpiworki były bardzo grube, mumia była dodatkowo wiatroszczelna, nieprzemakalna i na podszewce bawełnianej. Odpowiedz Link Zgłoś
foxterier Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 04.09.06, 13:41 mieliśmy śpiworek typu mumia do speedi sx. wedlug mnie znakomity. duzy, gruby, trudny do przemoczenia i zabrudzenia. mial wyciecia z tylu do przelozenia pasow wiec zawsze byl na miejscu. polecam ale tylko orginalne Odpowiedz Link Zgłoś
amagdacz Re: śpiworek Quinny - warto kupić? 06.09.06, 20:28 sama się zastanawiałam w ogóle nad sensem kupowania śpiworka.Quinny pani w sklepie w Niemczech odradziła,że jest właśnie taki na wiosne za ciepły a n zime za zimny(rodze pod koniec grudnia)i zaproponowała inny super puchowy i cena też super około 100euro.Ale doświadczona siostra poradziła mi zebym sobie darowała i kupiła kombinezon(koniecznie z nózkami a nie śpiworek bo pasuje też do fotelika samochodowego)a do wózka jeszcze kocyk i wystarczy, a są takie fajne kocyki że mozna je zapiąć jak spiworek.Ten super drogi śpiworek co mi pani proponowała to był do minus 40 stopni tylko po co taki jak z dzieckiem i tak można wychodzić na spacer do minus 10!pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś