Dodaj do ulubionych

Kombinezony Bellvit

03.09.06, 10:21
Mam pytanie do mam, ktore kupowaly kombinezony firmy Bellvit. Zastanawiam sie
nad tymi dwoma i nie wiem ktory wybrac:

www.allegro.pl/item124695508_sztruksowy_kombinezon_68_bellvit_ws5_.html
www.allegro.pl/item123059940_lekki_polarowy_kombinezon_62_bellvit_bear2_.html
Czy ktos mial i moze cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Kombinezony Bellvit 03.09.06, 13:35
      Ja miałam taki polarkowy. Zalety:
      - zapina się wysoko pod szyję i nie trzeba nawet szalika a dziecku nic nie
      podwiewa
      - kapturek ładnie przylega do główki, nie odstaje jak w niektórych innych
      firmach
      - ma zintegrowane rękawiczki, dzięki czemu dziecko ma ciepłe paluszki
      Wady - zapina się na zatrzaski, co zajmuje nieco więcej czasu niż suwak

Miałam jeszcze drugi kombinezon Bellvit, podobny nieco do tego sztruksowego,
      tylko z polara na podszewce bawełnianej. Też był zapinany suwakiem na ukos,
      tylko w komplecie były jeszcze doczepianie na zatrzaski rękawiczki. Rękawiczki
      powinny być jakoś mocowane do kombinezonu, bo takie na sznurku trudno
      maluszkowi założyć. I w tym na suwak kaptuek był luźniejszy, ni eosłaniał tak
      dobrze głowki dziecka.

pozdr

Byłam bardzo zadowolona z tego kombinezonu. Nosiło go 2 dzieci i świetnie
      sparwował się zimą. Pod spód ubierałam na śpiochy dresik, na wierzch lekki
      kocyk i w gondoli śpiworek i tak ubrane dizecko jeździło nawet w 10 stopniowe
      mrozy. Kombinezon był świetny bo nie za gruby i np pzry jeździe samochodem nie
      musiałm dziecka rozbierać, a i tak się nie zapociło.
      • grzalka Re: Kombinezony Bellvit 03.09.06, 22:59
        ja miałam sztruksowy, ale na polarze i z doczepianymi rekawiczkami- 2 sztuki, bo
        mam bliźniaki- był świetny, potem nosiły jeszcze dwie dziewczynki bliźniaczki

no i był bardzo "rozciągliwy" bo chłopaki nosili od urodzenia (czyli od
        października) do kwietnia bodajże (zima była dłuuuuga)
        • paka14 rozmiar 04.09.06, 09:34
          A jaki rozmiar mialyscie? Moja dzidzia urodzi sie w polowie wrzesnia i nie wiem
          czy lepiej kupic 62 na pierwsze chlody, czy od razu 68, zeby starczyl na dluzej?
          • klubiale1 Re: rozmiar 04.09.06, 14:29
            Mój synek urodził się 26.08 a córcia 3.10 (oczywiście nie w tym samym roku).
            Synek używał kombinezon rozm 68 a potem w lutym kupiłam kolejny w rozm 74, bo
            wiosny nie było a wyrósł z 68. Córcia najpierw nosiła innej firmy 62 do
            grudnia. W końcu grudnia zaczęła nosić 68 Bellvit i na koniec zimy wyrosła z 68
            i weszła w 74.
            Ten polarkowy kombinezon na zatrzaski nie jest tak rozciągliwy ja ten drugi.
            Jak dzidzia jest za duża do kombinezona, to rozchodzi się na zatrzaskach i
            robią się szpary. Ten kombinezon jest dość szczupło skrojony.

A jaką wielkość dziecka przy porodzie prognozuje lekarz? Jakie dzieci były w
            rodzinie?
            Bo wiadomo,że dzieci rodzą się rózne. Jak urodzi się 60cm i 4,5 kg, to 68
            starczy na pierwsze 2 miesiące, a potem trzeba kolejny kombinezon.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka