Dodaj do ulubionych

leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka???

27.09.06, 21:04
Dziewczyny, doradźce co wam się sprawdziło przy kąpieli maluszka.
Obserwuj wątek
    • joaani Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:05
      u nas gąbka
      a jak dziecko było większe to foczka
      • sloneczko_02 U nas gąbka 27.09.06, 21:12
        u nas gąbka sprawdziła się ...A cóż to jest - foczka?
        • jovi78 foczka 27.09.06, 21:13
          www.allegro.pl/item129869929_foczka_do_kapieli.html
    • pati775 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:07
      pielucha tetrowa i myjka
    • moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:18
      foczka to hicior!!!! tak oceniły babcie "w naszych czasach to takich cudów nie
      było" (z żalem). tanie i praktyczne. baliśmy się włożyć tam małą,
      skorzystaliśmy dopiero jak miała 2 tygodnie. no i okazało się, że tego było
      trzeba. zamiast rozcapiżonych rączek, przerażenia - totalny spokój. foczka daje
      podparcie pod całe plecy i dziecko się swobodnie czuje. na priva wysyłam Ci
      zdjęcie mojej córy na foczce, zobacz, jak wygodnie leżysmile
      • jovi78 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:01
        Mała fajniutka, zdecyduję się chyba na foczkę smile Pozdrawiam
        • moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:03
          zdjęcie jak miała 1,5 miesiąca, ale naprawdę można stosować od samego pocztku.
          teraz ma prawie 7 i jeszcze używamy foczki. przerzucimy się dopiero na fotelik
          do wanny jak będzie siedziała.
    • karolcia86 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:28
      Zdecydowanie foczka. Hit mojego pierwszego dziecka, kontynuowany przy drugim.
    • wielkanocnababa Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:33
      u nas gąbka, ale kąpanie to fucha męża więc ja się nie wtrącałam, w sklepie
      uznał foczkę za niewygodną i nie próbowaliśmy, za to gąbek przerobiliśmy masę
      (z czasem trzeba wymieniać!!!).
    • asia06 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:39
      U mnie gąbka. Leżaczek się nie sprawdził. Foczki nie używałam.
      • kinia117 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:09
        dziewczyny a cztm sie rozni foczka od lezaczka? myslalm ze to to samo moja mala
        skonczyla 8 miesiecy i wlasnie planujemy zakonczyc kapiele z foczka na rzecz
        takiego krzeselka flipper. Gabki nie uzywalam bo ja ogolnie nie cierpie gabek
        nawet do mycia jakos wydaje mi sie ze zaraz smierdza chocby nei wiem jak je
        pielegnowal. wiem ze niby sie wymienia na nowe ale gdzies tam wyczytalam ze
        gabki szybka sie staja siedliskiem bakterii. Nie ze wychowuje pod kloszem bez
        bakterii chyba nawet przesadzam w druga strone ale gabek nei lubie. Za to
        foczka jest hicior tez opinia babcsmile i mala sie czula bezpieczniej niz w moich
        ramionach niestety czasem zamiast meza ja musialam kapac i dalo sie zauwazyc ze
        woli foczke od trzymania sie kurczowo mnie.
        • moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:11
          kinia, u nas to samo, teraz kupimy flippera, tylko niech mała zacznie siedzieć
          (do listopada MUSI, bo już w brzuszku koleżanki czeka następczyni foczki i
          wanienkismile)))
        • jovi78 a teraz leżaczek 27.09.06, 22:43
          www.allegro.pl/item128632485_lezaczek_do_kapieli_do_wanienki_lezaczki_.html
    • mama_kotula Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:31
      Nic z takich gadżetów. Na początku pielucha tetrowa na dno wanienki.
    • figrut Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 23:10
      Foczki nie miałam, a gąbka po pierwszej próbie wykąpania na tym dziecka poszła w
      odstawkę. U bratowej było tak samo. Dodam jeszcze, że nie polecam tej małej
      wanienki. Starcza na bardzo krótko.
      • mama_kotula Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 23:12
        figrut napisała:

> Dodam jeszcze, że nie polecam tej małej
        > wanienki. Starcza na bardzo krótko.

To zależy od rozmiarów dziecka, u nas mała wanienka była używana do roku (przy
        starszym dziecięciu, młoda się już nie dała wrobić w kąpanie w wanience, gdy
        braciszek się chlapie w brodziku big_grin).
        • iwona298 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 06:41
          najpierw mała wanienka, ale szybko z niej wyrósł, foczka się nie sprawdziła,
          nie chciał w niej leżeć, strzałem w dziesiątkę okazała się gąbka, kąpiemy się w
          brodziku i mały siedzi na gąbce, a wcześniej się gibał na boki.
          • sja75 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:47
            u nas pielucha
    • joanna29 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:55
      Przez pierwsze 2 tyg mały kąpany byl w umywalce pod bieżącą wodą, do dnia
      dzisiejszego lubi jak woda leci. Później to foczka, która bardzo dobrze się
      sprawdziła. Nie miałam w ogóle małej wanienki, foczka wyladowała w normalnej
      wannie. Mały uwielbia kapiele. Zaczełam już szukać fotelika.
    • dreamo Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:57
      Nic smile Gąbka po kilku kąpielach zaczęła pleśnieć - nie polecam. Zwykła pielucha
      tetrowa. A teraz odkąd mała siedzi pewnie kąpiemy ją w brodziku.
      • kgaw Ręcznik 28.09.06, 14:51
        j.w.
    • julienx ja polecam leżaczek 28.09.06, 15:08
      z własnego doświadczenia. Mięciutki obszyty materiałem. Łatwo uprać. Foczka tak
      twarda mi sie wydaje i niewygodna. A w gąbce zbierają sie bakterie...
    • brunette23 nic z tych rzeczy! 28.09.06, 15:46
      my nie używaliśmy niczego... pozdrawiamy! smile
    • mamaimati Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 18:45
      foczka bardzo się sprawdza, ale nie na początku. mój Maluszek sobie leży i
      wymacza obolałe nóżki a ja siedzę obok i cieszę oczy. Gąbka się nie sprawdziła-
      woda bardzo szybko stygnie, nie da się nalać więcej wody , bo wtedy i tak trzeba
      trzymać główkę.
    • anytbg Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 18:49
      gąbka to tylko siedlisko bakterii
    • nisiabu wanienka z Ikei 28.09.06, 22:44
      U nas sprawdziła się i sprawdza super. Ma antypoźlizgowe dno, jest nieduża, więc
      nie zagraca, jak Iga była malutka to pupcia leża na dnie, a trzymałam ją pod
      plecki i główkę ręką, a drugą myłam. Odkąd zaczęła siedzieć kąpiemy ją na siedząco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka