jovi78 27.09.06, 21:04 Dziewczyny, doradźce co wam się sprawdziło przy kąpieli maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaani Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:05 u nas gąbka a jak dziecko było większe to foczka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 U nas gąbka 27.09.06, 21:12 u nas gąbka sprawdziła się ...A cóż to jest - foczka? Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 foczka 27.09.06, 21:13 www.allegro.pl/item129869929_foczka_do_kapieli.html Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:07 pielucha tetrowa i myjka Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:18 foczka to hicior!!!! tak oceniły babcie "w naszych czasach to takich cudów nie było" (z żalem). tanie i praktyczne. baliśmy się włożyć tam małą, skorzystaliśmy dopiero jak miała 2 tygodnie. no i okazało się, że tego było trzeba. zamiast rozcapiżonych rączek, przerażenia - totalny spokój. foczka daje podparcie pod całe plecy i dziecko się swobodnie czuje. na priva wysyłam Ci zdjęcie mojej córy na foczce, zobacz, jak wygodnie leży Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:01 Mała fajniutka, zdecyduję się chyba na foczkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:03 zdjęcie jak miała 1,5 miesiąca, ale naprawdę można stosować od samego pocztku. teraz ma prawie 7 i jeszcze używamy foczki. przerzucimy się dopiero na fotelik do wanny jak będzie siedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:28 Zdecydowanie foczka. Hit mojego pierwszego dziecka, kontynuowany przy drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnababa Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:33 u nas gąbka, ale kąpanie to fucha męża więc ja się nie wtrącałam, w sklepie uznał foczkę za niewygodną i nie próbowaliśmy, za to gąbek przerobiliśmy masę (z czasem trzeba wymieniać!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 21:39 U mnie gąbka. Leżaczek się nie sprawdził. Foczki nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia117 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:09 dziewczyny a cztm sie rozni foczka od lezaczka? myslalm ze to to samo moja mala skonczyla 8 miesiecy i wlasnie planujemy zakonczyc kapiele z foczka na rzecz takiego krzeselka flipper. Gabki nie uzywalam bo ja ogolnie nie cierpie gabek nawet do mycia jakos wydaje mi sie ze zaraz smierdza chocby nei wiem jak je pielegnowal. wiem ze niby sie wymienia na nowe ale gdzies tam wyczytalam ze gabki szybka sie staja siedliskiem bakterii. Nie ze wychowuje pod kloszem bez bakterii chyba nawet przesadzam w druga strone ale gabek nei lubie. Za to foczka jest hicior tez opinia babc i mala sie czula bezpieczniej niz w moich ramionach niestety czasem zamiast meza ja musialam kapac i dalo sie zauwazyc ze woli foczke od trzymania sie kurczowo mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:11 kinia, u nas to samo, teraz kupimy flippera, tylko niech mała zacznie siedzieć (do listopada MUSI, bo już w brzuszku koleżanki czeka następczyni foczki i wanienki))) Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 a teraz leżaczek 27.09.06, 22:43 www.allegro.pl/item128632485_lezaczek_do_kapieli_do_wanienki_lezaczki_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 22:31 Nic z takich gadżetów. Na początku pielucha tetrowa na dno wanienki. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 23:10 Foczki nie miałam, a gąbka po pierwszej próbie wykąpania na tym dziecka poszła w odstawkę. U bratowej było tak samo. Dodam jeszcze, że nie polecam tej małej wanienki. Starcza na bardzo krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 27.09.06, 23:12 figrut napisała: > Dodam jeszcze, że nie polecam tej małej > wanienki. Starcza na bardzo krótko. To zależy od rozmiarów dziecka, u nas mała wanienka była używana do roku (przy starszym dziecięciu, młoda się już nie dała wrobić w kąpanie w wanience, gdy braciszek się chlapie w brodziku ). Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 06:41 najpierw mała wanienka, ale szybko z niej wyrósł, foczka się nie sprawdziła, nie chciał w niej leżeć, strzałem w dziesiątkę okazała się gąbka, kąpiemy się w brodziku i mały siedzi na gąbce, a wcześniej się gibał na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:47 u nas pielucha Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:55 Przez pierwsze 2 tyg mały kąpany byl w umywalce pod bieżącą wodą, do dnia dzisiejszego lubi jak woda leci. Później to foczka, która bardzo dobrze się sprawdziła. Nie miałam w ogóle małej wanienki, foczka wyladowała w normalnej wannie. Mały uwielbia kapiele. Zaczełam już szukać fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamo Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 11:57 Nic Gąbka po kilku kąpielach zaczęła pleśnieć - nie polecam. Zwykła pielucha tetrowa. A teraz odkąd mała siedzi pewnie kąpiemy ją w brodziku. Odpowiedz Link Zgłoś
julienx ja polecam leżaczek 28.09.06, 15:08 z własnego doświadczenia. Mięciutki obszyty materiałem. Łatwo uprać. Foczka tak twarda mi sie wydaje i niewygodna. A w gąbce zbierają sie bakterie... Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 nic z tych rzeczy! 28.09.06, 15:46 my nie używaliśmy niczego... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 18:45 foczka bardzo się sprawdza, ale nie na początku. mój Maluszek sobie leży i wymacza obolałe nóżki a ja siedzę obok i cieszę oczy. Gąbka się nie sprawdziła- woda bardzo szybko stygnie, nie da się nalać więcej wody , bo wtedy i tak trzeba trzymać główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anytbg Re: leżaczek, gąbka, foczka do kąpieli noworodka? 28.09.06, 18:49 gąbka to tylko siedlisko bakterii Odpowiedz Link Zgłoś
nisiabu wanienka z Ikei 28.09.06, 22:44 U nas sprawdziła się i sprawdza super. Ma antypoźlizgowe dno, jest nieduża, więc nie zagraca, jak Iga była malutka to pupcia leża na dnie, a trzymałam ją pod plecki i główkę ręką, a drugą myłam. Odkąd zaczęła siedzieć kąpiemy ją na siedząco. Odpowiedz Link Zgłoś