Dodaj do ulubionych

mamy jakie pralki macie?

02.10.06, 09:51
Witam!
Dziewczyny wiem że ten wątek juz kiedyś był ale wtedy mnie to nie dotyczyło smile
Musze kupić szybko pralkę, szukam w necie opinii ale sa one bardzo różne. W
sumie to na czym mi zależy w mojej pralce to bezawaryjna i oszczędna ( nie
musi mieć wyświetlacza ani ładnie wyglądać).
Chciałam kupić Whirpoola ale słyszałam zle opinie, podobno rdzewieją sadA co
myslicie o takich firmach jak Candy,Indesit,Polar, Electolux, Amica, Ariston..
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam Ula
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:53
      tylko Bosch
      od 4 lat zero problemów
      ładowana od góry
    • iwonag25 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:57
      Ja mam amica. Nie pamietam modelu, ale wlasnie prosta i ma wieeelki otwor od
      bebna. Programy czytelne, zadnych udziwnien. Zabralam ja mojej mamie, tak mi
      sie podobala. Mama kupila nam w prezencie nowa (gorenje), ale ja wolalam ta
      uzywana kilka juz lat. Jedyny minus jaki ma to Kategoria wirowania C i czesto
      ubrania nie sa dobrze odwirowane, ale nie mialam nigdy z tym problemu, jedynie
      schna 1 dzien dluzej.
    • gabi683 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:57
      www.maximedia.pl/?c=pralki&p=indesit_wie_107My mamy taka praleczke przy
      5 osobowej rodzinie sie w 100% sprawdza smileNie niszcze ubrań ,sa dobrze
      odwirowane smilePolecam w 100% smile
      • gabi683 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:59
        www.maximedia.pl/?c=pralki&p=indesit_wie_107
      • gerandia Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 10:04
        Ja uzywam Whirpool od 2 lat nie mam zadnych problemow a rdzewieja niby po jakim
        czasie ja jak na razie jestem zadowolona
        • joanna266 gerandia 02.10.06, 18:56
          u mnie zaczeła rdzewiec po 3 latach;-(((
        • mamastasia Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 22:11
          Ja też mam whirpool. Trzeci rok, na razie nic nie rdzewieje, bardzo ja lubię -
          jest tania(tj "zżera" mało pradu i wody), dobrze pierze i syn jej nie umie
          rozprogramować ani otworzyć smile
      • bri Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 10:10
        Ja też mam Indesit Wise (od 2 lat) i jestem bardzo zadowolona. Ma programy do
        prania ręcznego i butów. Programy skrócone kiedy nie ładujesz całego bębna.
        Pokazuje ile minut zostało do końca prania. Nie niszczy ubrań; dobrze
        odwirowuje.
    • kotbehemot6 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:59
      10 lat !!1 Ardo- raz naprawiana, ale chtba maiła prawo, Po za tym b. zadowolona
    • demarta Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 09:59
      polecam electroluxa. wchodzi do niej 5 kg suchego prania, ale pralka waży je
      sobie sama i pobiera tylko tyle wody, ile potrzeba do takiej wagi, spokojnie
      można puścić pół bębna i nie martwić się, że łyknie 80 litrów wody. na te 5 kg
      pobiera max 44 litry, bo nie zapełnia wodą bebna do połowy, tylko działa na
      zasadzie kilku żródeł wtrysku, skąd woda wlawa się prosto na wsad prania, a nie
      musi się w neij bęben cały zanurzać, żeby obracać pranie w wodzie. pranie
      enrgooszczędne z jednorazowym praniem w proszku, płukaniem i płynem do płukania
      trwa 52 minuty. zawzse wiesz, za ile pranie się skończy, bo masz zegar
      wskazujący czas prania.jak włączysz pranie i chcesz po paru minutach coś
      dorzucić - bez problemu, natychmiast po zastopowaniu pranka otwierasz drzwiczki
      i dokładasz resztę. no i masz opcje pranie ręczne, swetry, getry i co tylko. a
      pranko dywanikó, plecaków na szybkiego to 30 min w 30 stopniach. dla mnie bomba.
      minus pralki wyższa cena od innych, ale nie przerażająco wyższa, duże rozmiary,
      uciążliwe w blokach z małymi łazienkami. ja się przyzwyczaiłam i nie
      zamieniłabym na nic innego.
      • olamad Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 10:13
        A my mamy Whirlpoola z tymi wszystkimi funkcjami co opisała demarta. Kupiliśmy
        ją jakieś 3 miesiące temu i jestesmy bardzo zadowoleni. A najbardziej mnie
        cieszy oszczędność wody - liczniki są spisywane co 3 miesiące. Zeszłym razem
        zapomniałam to zrobić i administracja naliczyła mi szacunkowe zużycie na
        podstawie poprzednich odczytów. Jakież było moje zdziwienie, gdy odczyt
        dzisiejszy był niższy, niż szacunek z przed 3 miesięcy.
        Poprzednio mieliśmy 10-letnią Candy.
        • alex05012000 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 11:36
          ARDO, ma już 13 lat i działa ...
    • babsee Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 11:47
      Dla mnie liczą sie tylko dwie firmy jesli idzie o produkcje prale i lodówek:
      BOSH i Siemens.
      Np chcialabym moze i Miele ale musze najpierw wygrać w Totka.....
      ps.o pralkach Candu kiedys Wojciech Mann napisal paszkwil w Elle- zgadz sie
      wszytsko-straszne g...
    • mariola233 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:02
      ja mam jeszcze franie i mam szybkie pranie serdecznie polecam
      • basiast2 Re: mamy jakie pralki macie? 06.10.06, 10:43
        Witam!!!ja też na razie mam franię jest ok ale nie polecam czeba wyciągać do
        miski płukać i wirować w wirówce przy czym zachlapana łazienka!!! rownież chcę
        kupić jakąś dobrą dzięki za opinie może też uda mi się jakąś wybrać dla siebie
    • oxygen100 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:05
      ja mam Candy. Daruj sobiesmile) chociaz ta moja ma z 8 lat moze teraz sa lepsze
      • babsee Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 15:06
        Wybacz Oxy.Nie mam nic do Twojej pralki smile
        ps.a paszkiwl dotyczyl wlasnie tych nowszych Candy.
    • mathiola Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:07
      mastercook od 5 lat i chodzi jak nowa.
    • yenna_m Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:09
      mam pralko-suszarke brandta
      jestem b. zadowolona

moja mama ma boscha - tez pralka jej sie b. dobrze sprawuje
      serwis profesjonalny, mila obsluga, szybka reakcja na problem (dlatego mam
      lodowke z boscha i zmywarke tez tej firmy; dybym miala wybierac dzisiaj -
      pewnie tez, z racji ze brandta wycofano z nasego rynku - rowniez wybralabym
      boscha, ew. siemensa)

zdecydowanie nie polecam polaru (b. szybko pozbylam sie pralki typu "rosa" -
      byla glosna, chodzila po calej lazience i zle plukala - i wszyscy moi znajomi
      posiadajacy te pralke na nia narzekaja) i candy (tu serwis IMHO zły po prostu)
    • a.lenard Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:11
      Ja mam Whirpoola. Nie był to mój wybór, bo dostałam ja w prezencie. Ma teraz
      sporo lat i jest bezawaryjna. Raz tylko miała wymienianą częśc, już nie
      pamiętam coś w stylu klocków które się ścierają podczas używania. I to tyle.
      Jestem zadowolona. Nie ma wyświetlacza, jest w miarę ekonomiczna, chociaż te
      nowsze są napewno lepsze.
    • agastrusia Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 12:15
      Whirpool ładowany od góry - zajmuje mało miejsca, jest super i nic nie rdzewieje.
    • mama-nesika jednak whirpool 02.10.06, 13:43
      ja mam od czterech lat (własnie taką z wyświetlaczem, co bardzo ułatwia zyciesmile),i nigdy sie nic nie stało. Teciowa i siostra mają Polara i Beko - i choć młodsze, juz po naprawach.
      naprawde szczerze polecam!!!
      Widziałam że sa teraz w Avansie w promocji 1000 obr/min po 999zł
      Pozdrawiam
      • usiek78 Re: Dziękuję za wszystkie opinie 02.10.06, 14:02
        Pozdrawiam i idę narazie prać ręcznie smile
        • jarzebina_cz Re: Dziękuję za wszystkie opinie 02.10.06, 15:28
          A ja od trzech lat mam LG. Ma wyświetlacz, blokadę przycisków (świetna sprawa
          przy dzieciach) i wszystkie inne bajery, pranie ręczne, delikatne, etc. Odkąd
          posiadam tę pralkę nie prałam nic ręcznie. Ma tylko jeden feler (podobnie jak
          inne sprzety LG), koniec prania obwieszcza głośnym sygnałem. Gdy młody śpi,
          muszę zamykać drzwi, żeby się nie obudził.
    • renata28 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 15:32
      AEG - rewelacja.
    • peggy.lee Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 16:17
      AEG, polecam.
    • agamama123 Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 19:10
      Whirlpool - szósty zmysł - R.E.W.E.L.A.C.J.A
      Poprzednio miałam też W. ale ładowaną od góry - u mnie była 6 lat, teraz super
      sprawuje sie u rodziców. Nic sie z nimi nie dzieje a Szósty Zmysł jest świetna.
      Nie tylko jesli chodzi o jakosc prania ale tez o oszczędnosc wody. Polecam.
    • figrut Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 21:25
      POLAR PDP 1019/P. Klasa AA, cichuteńka (nawet przy wirowaniu), 15 programów +
      szybki program + program Każdego Dnia. Wody w bębnie nie widać [pranie jest
      tylko zroszone], pranie wstępne i ekstra płukanie można włączyć dodatkowo, wsad
      5,5 kg., wirowanie do 1000 obrotów, pranie dobrze doprane. Dla mnie liczy się
      też to, że pralka jest produkcji polskiej, więc na części w razie awarii [tfu,
      tfu] nie trzeba będzie czekać 2-3 tygodnie [tak jak znajoma przy Indesit], ale
      części są dostępne "od ręki".
    • katklos Re: mamy jakie pralki macie? 02.10.06, 22:21
      Mamy pralkę i zmywarkę Boscha - rewelacja!!!, natomaist lodówke Whirpoola i wiem
      juz, ze nigdy wiecej nie kupię niczego tej firmy - lodówka ma 3 lata i wlasnie
      zalicza drugą poważną awarię- wściec sie możnauncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka