asiekok 03.10.06, 17:53 Zastanawiam sie nad kupnem butelek. Wlasciwie kupic trzeba, tylko zastanawiam sie jakiej marki i czy to ma znaczenie. Jakie Wy kupilyscie albo zamierzacie kupic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dickerchen1 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:02 Ja też jeszcze nie mam buteleczek, podobno te z Canpol Babes są dobre i widziałam, że niedrogie... Odpowiedz Link Zgłoś
mkmarek5 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:12 Dr Brown's- z polecenia. Podobno warte ceny Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 12:08 Warto je kupić! są świtne!polecam Odpowiedz Link Zgłoś
moniaz28 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:21 Jestem mama juz 2 letniego chłopca i butelki uzywam już sporadycznie ale bardzo sobie chwale firme AVENT. Zarówno butelki jak i smoczki uspokajajace sa wg mnie bardzo dobre. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:22 cześć Asiu ) ja kupiłam Dr Brown's, tutaj kosztują 22-24 pln, czyli jakieś 6 euro. podobno są super - jak jest w rzeczywstości, okaże się za jakieś 1,5 miesiąca )) joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:35 No wlasnie, jade do Polski i chce tam tez rozne rzeczy pokupowac i sie zastanawiam nad butelkami. Nawet jakby Avent kupila w PL to mi wyjdzie taniej niz tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
odzimart0 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:39 ja tez polecam Avent są fajne bo mają szerokie "szyjki" - bez problemu mozna nasypac mleko i kaszeke, bez rozsypywania na boki. Smoczki są tez fajne - nie niszczą sie tak szybko ja Canpol-u. Mozna do butelki dokupic "niekapek" ale to juz dla wiekszych dzieciaczków. Ja mialam tez laktator aventu wiec buteleczki tym bardziej sie przydaly. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:41 A ile butelek i jakiej pojemnosci powinnam miec na poczatek? Chce karmic piersia, ale z tym to roznie moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla33 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 19:19 ja polecam tylko Dr.Brown są super fakt że są droższe od innych ale na zdrowiu dziecka nie warto oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
nanait Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 15:16 asiekok napisała: > A ile butelek i jakiej pojemnosci powinnam miec na poczatek? Chce karmic > piersia, ale z tym to roznie moze byc. oj może być różnie, z wielkich planów i nadzieji na karmienie piersią... pozostało mi 7 butli Avent (bardzo polecam są super wygodne) po 250 ml i 2 małe na soczek! Dzieciaki (4,5 i 2,5) na nich wyrosły mi na medal i bardzo szybko (gdzies po 18mc)z nich zrezygnowały ale z pewnością ci się uda i kup wpierw takie 125 ml z dwie bo maluch jednak nie je tak dużo na jeden raz Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: Jakie butelki kupujecie? 03.10.06, 18:53 ja mam antykolkowa Dr.Browna i 2 smoki jedynki, wiecej nie kupuje, bo nastawiam sie na karmienie piersia, ale rzeczywiscie jedna i tak trzeba miec. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta nie kupujcie canpola 03.10.06, 19:22 jak nie musicie. kiepsko się zakręcają, już nie raz chcąc wstrząsnąć mleko dałam sobie po oczach, a smoczki najgorsze na rynku chyba (oczywiście z moich doświadczeń). przy mocnym ssaniu smoczki się spłaszczają i deformują, przez co mały łyka więcej powietrza niż mleka, a skutki wiadomo jakie. najbardziej jestem zadowolona z aventu. mam na myśli i butelki i smoczki. problem jest z termosami, bo jeszcze mi się nie udało zakupić aventowskiego, ale te canpola do butelek balonik pasują do butelek aventu. na początku miałam dwie małe butelki z najmniejszym smoczkiem 125 ml. a z czasem zakupowałam po kolejnej większej butli. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 ja kupiłam nuka , s silikonowym smokiem 03.10.06, 23:08 i dostałam chico taką śmieszną skośna ale jeszce nie uzywane wiec nic konkretnego nie da sie powiedziec moze zaapytaj na forum niemowle tam bardziej doswiadczone chyba mamy Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Avent :)) 03.10.06, 23:14 nauczona doswiadczeniem i próbami, wybieram Avent ( butelki i akcesoria) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Byle nie 03.10.06, 23:18 Canpol - kupilam ostatnio malej, bo mialy uchwyty i sa do kitu. Polecam Avent. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Byle nie 04.10.06, 00:12 Ja polecam dr Browns. U mnie sie sprawdzaja super... Odpowiedz Link Zgłoś
sz.a.m Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 07:44 Karmiącym piersią polecam taką butelke która ma smoczek jak najbardziej zblizony do kształtu piersi. W innym wypadku dziecko po kilku razach podania herbatki koperkowej na kolke zaczyna ssać pierś jak butelke i .... kończy sie to masakra sutka sama to przezyłam. Polecam chocby avent naturally. Odpowiedz Link Zgłoś
anatomia_prawidlowa_czlowieka Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 10:51 Wg mnie najlepszy jest avent. Gdy karmiłam córcię piersią a herbatki podawałam butelkami ze smoczkami avent Niunia w zasadzie nie wyczuła różnicy i dalej chętnie ssała cyceka. Mimo tego, że nie karmię już 3 tyg, mój mały Ssaczek zawsze szuka piersi a w efekcie całe ramię później mam obessane i w ślinie. Moje biedactwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
ashera Re: NUK 04.10.06, 11:22 Pierwsze butelki i smoczki nuk kupiłam 12 lat temu dla najstarszego syna i tak już zostało. Są dobrej jakości i spełniają najwyższe standardy. Teraz dla trzeciego synka też kupuję nuka. Odpowiedz Link Zgłoś
doniak0 Re: szklane, czy plastikowe??? 04.10.06, 14:20 a ja mam jeszcze inne pytanie do juz mam.Czy kupować szklane, czy plastikowe?I czy smoczki, ktore sa w komplecie z butelką sa to te odpowiednie, czy jednak powinna dokupić dodatkowe?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: szklane, czy plastikowe??? 04.10.06, 14:26 doniak0 napisała: > a ja mam jeszcze inne pytanie do juz mam.Czy kupować szklane, czy plastikowe? Ja wolę plastikowe. > I czy smoczki, ktore sa w komplecie z butelką sa to te odpowiednie, czy jednak > powinna dokupić dodatkowe?? Dla noworodka są ok. Już dla 2-3-miesięcznego dziecka przeważnie smoczek nr 1 się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
flowee Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 14:20 jestem mamą 2 latka i polecam AVENT. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 14:31 Przy pierwszym dziecku sprawdził mi się bezapelacyjnie Avent (ale tylko dokarmiałam butelką i podawałam z niej herbatę na kolki). Młodsza Aventu nie chciała, bo ma dość twardy smoczek, w sytuacji awaryjnej (Kryzys Laktacyjny Godziny 18.00 ) dokarmiłam ją z butelki Canpola z jednorazowym smoczkiem dla wcześniaków (kupowanym w aptece, made by Nutricia bodajże) - poszło świetnie. Avent służył nam do tych wakacji, czyli prawie 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 14:56 U mnie Avent się sprawdził rewelacyjnie, przy karmieniu mieszanym (pierś + butelka). Ale przyznaje, że innych smoczków/butelek nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 15:10 mój nie wiedział co z Aventem robić nie chciał z niego pić, sprawdził się natomiast nuk first choice te szerokie butle (150 lub 300ml) i smoczek rozmiar S do mleka mamy i wody bo standart to rozm M przy którym młody się krztusił. Aczkolwiek pierwszą butlę z odciągniętym dostał jak miał 3,5 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 15:22 Ja mam dwie butelki Aventu (ze smoczkami, kapslami itd) bo były w komplecie z laktatorem, ale używam ich tylko do ściągania. Do karmienia - polecam system Balonik Canpolu - można dokupować różne akcesoria do tej samej butelki - uchwyty dla dziecka, różne smoczki, większą butelkę, ustniki). No i można wyparzac w mikrofalówce (1 butelka - 1,5 minuty) bez żadnych akcesoriów (tzw. butelka samosterylizując), no i zapobiega powstawaniu kolek (odpowietrza się podczas karmienia). Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Jakie butelki kupujecie? 04.10.06, 18:22 Mam pytanie odnośnie butelek Aventu: jakie rozmiary kupic? Odpowiedz Link Zgłoś