Dodaj do ulubionych

cała prawda o Mutsy...:)?

05.10.06, 14:40
Drogie mamy za 2 miesiace urodzi sie WRESZCIE moja Laleczkasmile niestety niemam
jeszcze wózka...sad tzn mam wypatrzony ale, no własnie wózeczek nie jest
najtańsz y jak widnieje w tytule to Mutsy czytałam troszkę na jego temat na
różnych stronkach i generalnie wypada nieźlesmile poza tym sporo ich widze na
ulicach co też raczej dobrze o nim świadczysmile mam pytanko do urzytkowniczek:
Czy jesteście zadowolone z wózeczka? Czy jest wart swojej ceny? No i czy
konieczna jest gondolka myślałam tylko o spacerówce a gondolkę zastąpić
fotelikiem PLAY...Czy to dobre rozwiązanie? Czy któraś tak robiła?
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 17:59
      Fotelik to fotelik, gondola to gondola.
      W foteliku noworodek może przebywać max 1.5-2h. Jest to raczej mało wygodny
      środek transportu, nie mówiąc o wpływie na kręgosłup.
      Za 2 miesiące będzie zima. I co?W zimie chcesz wozić dzieciaka w foteliku??A jak
      będzie padać, będzie wiało, padał śnieg??Noworodek potrzebuje odciąć się od
      świata zewnętrznego i spać, spać, spać. W foteliku nie ma żadnego komfortu,
      odcięcia od świata zewnętrznego, światła, wiatru.No i w co ubierzesz malucha ?
      Kompletnie nie rozumiem skąd się bierze pomysł wciśnięcia dzieciaka do
      fotelika...widzę nie raz mamy pomykające w ten sposób z dzieciem na spacerze i
      za każdym razem napawa mnie to bezbrzeżnym zdumieniem nad brakiem wyobraźni
      takiej matki...
    • alojw Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 18:08
      Foteleik samochodowy jak sama nazwa wskazuje złuży do przewożenia dzieci w
      samochodzie. Na spacery tylko i wyłącznie gondola.
      • dzidzia_ch Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 18:46
        nie kupuj odrazu spacerowki!
        bedziesz miala za to na fotelik i gondole ktora jest niezbedna!
        zawsze tez mozna sprobowac upolowac uzywane Mutsy na allegro
        pzremysl tez sprawe fotelika,ja kupilam maxi cosi cabrio bo play mial
        beznadziejne wyniki w testach bezpieczenstwa
    • anka241 Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 18:59
      Witam
      Uzytkujemy Mutsy z duzym powodzeniem od 1,5 roku.Sprzedamy go po zimie - w
      marcu jak mała skończy 2 lata.Dla mnie Mutsy jest niezastapiony,szczególnie na
      naszych polskich chodnikach (duże skretne koła)zimą, i latem na plaży - ze
      wszystkim da sobie rade.Gondola nie duża, ale koleżanka w październiku urodziła
      4 kg synka i do marca mały swobodnie sobie jeżdził, nasza córeczka w gondoli
      jeździła 5 m-cy.Spacerówka posiada regulacje głębokości siedziska,łatwo się
      składa, mozna wozić dziecko w dowolnym kierunku - przodem lub tyłem.Reasumując
      dla mnie wózek rewelacyjny i na pewno nie żałuje zakupu,ma swoje wady - waga,
      ale nie ma wózków idealnych, także polecam z czystym sumieniem no i życzę
      łatwego porodu smile))
      ania
    • magkon1 Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 19:03
      My też mamy Mutsy i mogę stwierdzić że jest wart każdej złotówki jaką za niego
      zapłaciliśmy smile
      • linearka Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 20:19
        Popieram! Wózek fantastyczny, my używamy już 9 m-cy. Moje rady: Kup koniecznie
        gondolę bo maluszkowi jest w niej naprawdę wygodnie i przytulnie. Nie kupuj
        fotelika PLAY! Bezpieczny fotelik dla maluszka ma stabilną, kubełkową
        konstrukcje a Play jest rozkładany to pomyłka jakaś!!! Nie kupuj spacerówki,
        wiosną napewno będzie nowa kolekcja kolorów i możesz żałować że nie zaczekałaś
        smile a i tak przez jakieś 5 m-cy będzie leżeć i się kurzyć smile)) Pozdrawiam
        • mariejo Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 22:34
          Tak, przeraza mnie widok mam, kupujacych chyba z oszczednosci fotelik zamiast
          gondoli, noworodek musi jezdzic kompletnie plasko, chodzi przeciez o jego
          zdrowie, TYLKO gondola i kubelkowy fotelik.!!!!!!!!!!!!
    • amy201 Re: cała prawda o Mutsy...:)? 05.10.06, 22:26
      tylko i wyłącznie dlatego myślałam o zastąpieniu gondolki fotelikiem że PLAY można
      rozłożyć na płasko...wózek raczej wolałabym nowy tzn stelaż i spacerówkę
      ale pewnie zdecyduję się na używana gondolkę bo 600zl to troszke dużo a używać
      ją bedziemy 5-6 miesięcy...co innego spacerówka którą używa sie do 3 lat
      najwyżej kupię też używany fotelik maxi-cosi poszukam coś na allegro dziekuję
      wam mamy za rady...smile a i proszę też o troszkę wyrozumiałości bo skoro pytam
      tzn. że nie wiem i chcę poradzić się kogoś doswiadczonego...pozdrawiamsmile
    • weronka77 Re: cała prawda o Mutsy...:)? 06.10.06, 00:46
      A ja kupiłam i spacerówką i gondolę i fotelik,który rozkłąda się na płaskowink))
      Znakomicie nadawał się na krótkie wypady zakupowe-Jula urodziła się w grudniu
      więc o spacerach w foteliku mowy raczej nie było a szkoda-w odróznieniu od
      BebeConfortów i innych cudów,Play jest bardzo obszerny,wygodny,kilka kątów
      nachylenia jasne że ciężki,ale solidny i myślę że nie ma powodu dawac się
      zwariować komentarzami tylko spokojnie kupić wszystkie trzy części.Gondolę
      oczywiście też.Mutsy jest znakomity i wart ceny nawet za
      najwyższą"dobajerowaną" wersjęwink))
      --
      Szanuję Twoje zdanie ale nie zamienię go ze swoimwink)
      • dzidzia_ch Re: cała prawda o Mutsy...:)? 06.10.06, 08:08
        tu nie chodzi o nasze komentarze tylko o wyniki testow bezpieczenstwa!
        zreszta nie trzeba znac wynikow testow zeby sobie wyobrazic ze cos co moze w
        kazdej chwili rozlozyc sie na plasko w czasie jazdy nie jest bezpieczne!
        a co do allegro trzeba uwaznie licytowac bo czasem zdaza sie ze cena uzywanego
        Mutsy roznie sie niewiele od nowego,swoj sprzedalam tracac jedynie 100zl
        jesli tylko jest taka mozliwosc warto wstrzymac sie do konca roku bo wtedy
        mozna negocjowac cene,od stycznia wchodzi nowa kolekcja
        pozdrawiam
        • dzidzia_ch do weronka77 06.10.06, 08:35
          fotelik samochodowy ma sluzyc glownie do jazdy samochodem a nie na krotkie
          wypady po zakupy i trzeba zwrocic uwage na jego bezpieczenstwo
          a na te "krotkie wypady na zakupy" spokojnie mozna Dzidzie zabrac w maxi cosi
          cabrio - dziecko moze w nim przebywac do 2 godzin to chyba dosc duzo czasu
          nawet jak na calkiem dlugie lazenie po sklepach
          swoja droga z opcji wpiecia fotelika w stelaz skorzystalam raz i to przy okazji
          wizyty u lekarza
          no ale ja z tych nienowoczesnych mamusiek ktory nie zabieraja Maluszka do
          supermarketow i Galerii
          • weronka77 Re: do weronka77 06.10.06, 11:35
            Oj dzidziuwink) Naprawdę szkoda Twoich nerwów i przede wszystkim kąśliwościwink)
            Niestety tak się fatalnie składa że ja oprócz fotelika Play miałam od razu
            samochodowy Iseos Safe Side 0-18wink)Więc Play pełnił sobie funcję montowanego
            na stelaż,tudziez nosidełka na krótkich dystansachwink Li i jedyniewink)Niestety
            również nie należę do nowoczesnych mamuś ponieważ w czasie kiedy ja robiłam (i
            robię)zakupy dzieckiem zajmowała się nianiawink-takie udogodnienie posiada duża
            część"nowoczesnych mamuś"wink)No i jeszcze coś....nie robię zakupów w
            supermarketach niestety;-(((Jedynym wyjątkiem jest AlmawinkWięc,miłego
            dnia,spokoju i uśmiechu więcej bo wartowink
            • weronka77 Re: do weronka77 06.10.06, 11:38
              Ja sprzedałam swój za poł ceny po roku-niestety straciłam drugie pół jako że
              kupowałam nowy,bo wtedy jeszcze nie było używanych a jeśli nawet to model który
              wybrałam wraz z rodzajem rączki,szprych i innych bajerów raczej trudno było
              spotkaćwink
    • detinka Re: cała prawda o Mutsy...:)? 06.10.06, 08:56
      Mamy cały komplet. Fotelik jest ok., ale z pewnościa nie na spacery. Jest dość
      twardy i nie amortyzuje wstrząsów. W markecie obleci, ale i tak mam wrażenie,
      że maluszek jest wystawiony jak na patelni. Dla dwumiesięczniaka takie zakupy w
      foteliku to pomyłka. Nasz Leoś przyjechał zmęczony, przestraszony i odwdzięczył
      nam sie wieczorem. Gondola to co innego, szkoda tylko, że nie ma dźwiganego
      oparcia jak mieliśmy w bebecarze. Wychwalamy natomiast śpiworek eskimo, dla nas
      rewelka, tak cieplutki i szczelny, że zadna zima nie straszna, a do tego
      miekkusi i grubachny, przez co siedzisko spacerówki nie uwierało wink
      Polecam !
      Ma jedną wadę jak każdy wózek szybko się nudzi wink my na dniach
      sprzedajemy ....
      • dzidzia_ch weronka77 06.10.06, 14:09
        oj a gdzie Ty sie dopatrzylas w mojej wypowiedzi jakis strasznych
        zlosliwosci smile?!
        nie bylo moim celem krytykowanie mam ktore zabieraja swoje dzieci na zakupy
        to ich sprawa
        a mozesz zdradzic dlaczego tak szybko pozbylas sie swojego Mutsy?
        na allegro w wiekszosci sprzedawanych Mutsy to tez okolo roczne wozki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka