beata224 06.10.06, 16:19 Znalazłam całkiem fajne butki zimowe tej firmy. Zapinane na rzepy, bardzo podobne do Bartków. Są o połowę tańsze. Zastanawiam się czy warto je kupić. Napiszcie czy i jakie macie doświaczenia z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamachlopakow Re: Buty Kornecki 07.10.06, 17:59 Ja kupiłam półbuty zapinane na rzepy. Super się sprawdzają, bo mają wywiniętą na wierzch podeszwę (poprzednie półbuty syn bez wstydu mógł nosić 2 tygodnie, bo potem czubki wyglądały koszmarnie). Odpowiedz Link Zgłoś
twin2003 Re: Buty Kornecki 09.10.06, 19:11 Moja córka miała zeszłej zimy kozaczki z owej firmy, bardzo marzła w nich w nóżki, jak dla mnie do Antylop się nie umywają. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatek29 Re: Buty Kornecki 09.10.06, 20:48 moim zdaniem maja slaba skore bo byle drasniecie i juz odchodzi kolor od buta i wygladaja jak po 6 dziecku noszone bez przerwy - no troche przesadzilam. Tak jak moja poprzedniczka moge powiedziec ze corcia" tak bez wstydu pochodzila w nich 2 tygodnie" Odpowiedz Link Zgłoś
slowik22 Re: Buty Kornecki 10.10.06, 12:04 W ubiegłym roku kupiłam synkowi buciki na zimę Korneckiego. Cena była atrakcyjna, ładny wygląd, były wygodne nie niszczyły się aż tak szybko ale nie były za ciepłe. Zakładałam synkowi dwie pary ciepłych skarpetek i miał mimo to zimne paluszki. W tym roku szukam innych butów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leonowa_ona Re: Buty Kornecki 02.10.14, 13:38 Odświeżam wątek. Przeczytałam już kilka opinii o butach Korneckiego i większość jest dość pozytywna, ale mam jeszcze wątpliwości. To pierwsze buty "do chodzenia" dla mojego synka. Poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
baje.czna Re: Buty Kornecki 12.10.14, 14:11 Ja bardzo polecam. Sprawdziły się jako takie buciki u mojej córeczki. Nie zauważyłam żeby źle się jej chodziło, stópki się jej nie pociły i nic nie przemakało. Te które ja kupiłam były w całości ze skóry i mała nie zdołała ich zniszczyć. Warto kupić moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2340 Re: Buty Kornecki 27.10.14, 10:18 My dopiero co kupiliśmy cieplejsze buciki dla synka tej firmy. Jednak wcześniej też nosił Korneckiego i bardzo byłam z nich zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Buty Kornecki 27.10.14, 14:56 Ja niestety mam złe. Kupiłam półbuty ze skóry w zeszłym roku we wrześniu, dziecko chodziło do wiosny z przerwą na zimę oczywiście. Gdzieś w kwietniu okazało się, ze w podeszwie (w jednym bucie) jest dziura. Oddałam do reklamacji, której niestety nie uznano. Argument: naturalne zużycie buta. I tak myślę, jak te buty były zrobione, skoro przetarły się od kilkumiesięcznego chodzenia? Miałam wcześniej też ich buty i niestety bardzo zdzierały się noski, ale przynajmniej można było w butach chodzić, choć nie wyglądały estetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Buty Kornecki 27.10.14, 20:35 Mam tylko sandały Korneckiego i nie polecam... W porównaniu do Prmigów to kiepska jakość i wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elwirafiolek Re: Buty Kornecki 24.11.14, 12:40 Hymmm....ja nigdy nie miałam takich problemów. Nie zauważyłam, żeby psuły się bardziej niż inne lub szybciej. Cieszę się tylko, że moje dziecko nie jest jak mój brat. Jemu zawsze się buty "paliły na nogach" Odpowiedz Link Zgłoś
ciarlone Re: Buty Kornecki 22.12.14, 14:10 Mój synek ma właśnie takie. Wygodne, sporo miejsca na paluszki, nóżki oddychają, fajnie się prezentują. Na razie nie zauważyłam, żeby coś się z nimi działo nie tak - nie zdzierają się, nie psują. Będę szukała na wiosnę kolejnych tej firmy. Cenowo w porównaniu do Bartka niebo a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka2015 Re: Buty Kornecki 24.09.15, 08:23 Kupiłam córce - lat 4 na wiosnę trzewiki, nosiła je może z 2 miesiące. Zaczęła się skarżyć, że obciera ją jeden but. Okazało się, że w środku wytarła się skóra w okolicy pięty i zrobiła się dosyć duża dziura. Buciki zarekalmowałam, pani pokręciła nosem od razu sygnalizując, że raczej nic z tego nie będzie. I tak też było. Oczywiście reklamacja została odrzucona, bo obuwie niby zużyło się naturalnie (!!!?). Pod opinią pieczątka rzeczoznawcy i teraz jedynym wyjściem jest wzięcie swojego rzeczoznawcy i sądzenie się. Ja na to nie mam ochoty! Do tego kupiłam u nich sandałki całe skórzane, bardzo ładne. Co z tego jak po miesiącu użytkowania wyglądały jakby moje dziecko chodziło w nich co najmniej rok a do tego paski się poprzecierały, rzepy przedarły.... Brak słów! Innymi słowy - buty wizualnie bardzo ładne i stosunkowo tanie w porównaniu do innych butów. ALE nie nadają się do chodzenia! I tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś