Dodaj do ulubionych

problem fotelikowy

13.10.06, 20:47
Dzis dokładnie wymierzyłam Natalcię w swoim foteliku Inglesina 0-18 i doszłam
do wniosku że fotelik jest już za mały .Główka wystaje już za boczne
ścianki , a tył jeszcze jakies 2 cm jej brakuje ,więc chyba dobrze nie jest.
Niestety waga mojej córeczki to jakieś 13,5 kg a wzrost ok 86 cm. Myslałam że
wytrzyma w tym foteliku do 18 kg ale widzę że niema szans, strasznie mała ta
inglesina . Na fotelik 15-36 jeszcze nie pora więc zostały nam niestety te 9-
36 ( mam nadzieję że nie są dużo mniejsze niż te 15-36 ) lub jakiś większy 0-
18 .Z tych 9-36 znalazłam takie bc trianos, concord trimax , które wpadły mi
w oko. Co o nich sądzicie ?? Może macie jeszcze jakies propozycje ?? Będe
wdzięczna .
pozdrawiam
Violes+ Natalia 11.12.04
Obserwuj wątek
    • mama_kasi_ha Re: problem fotelikowy 13.10.06, 21:01
      Jesli chcesz do 36 kg to moze kup Kiddy Life Plus- jest od 9-36. Jest chyba
      najlepszy z tego przedzialu wagowego. A z tych 9-18 polecam Romera Kinga Ts
      Plus lub Tobi Maxi-Cosi. Tobi i Romer maja wysokie oparcie. romer 58 cm a Tobi
      od 58-62 - ma zaglowek, ktory wydluza oparcie.
      Trimaxa bym nie kupila, bo nie jest to bezpieczny fotelik. Nie wiem ile kasy
      chcesz wydac, bo te o ktorych pisze kosztuja: Kiddy okolo 700 zl, Tobi 869 na
      allegro + wartosciowe gratisy, tak, ze wychodzi 769, a Romer w Dino w Lodzi 769
      i maja zarowno Classic jak i Trendy Line.
      Z tanszych, ale niestety gorszych jesli chodzi o bezpieczenstwo spore sa
      ramatti venus i taki fotelik brevi, ktorego dokladnej nazwy nie mam, ale jest
      na prawde bardzo duzy.
      Napisz cos wiecej to pomozemy smile
      Pozdrawiam. Asia
      • finezze Re: problem fotelikowy 13.10.06, 21:31
        Ramatti Venus zupelnie nie polecam. Srednio bezpieczny fotelik, w dodatku
        awaryjny. Po przekladaniu fotelika z samochodu do samochodu szybko popsul nam
        sie mechanizm mocowania fotelika pasami samochodowymi. W dodatku fotelika ma
        krotkie pasy i moj syn, majac niecale 2 lata juz do fotelika sie nie miescil.
        Zwyczajnie bylo mu ciasno. Od razu przesiadl sie do Concorda Lift Evo, ktory to
        fotelik uwazam za genialny - super ciekawy wyglad, porzadny, z solidnych
        materialow. Niby to fotelik od 3 lat ale waga byla spelniona, wazyl troche
        ponad 15 kg. Pasy przechodzily w prawidlowym miejscu dzieki regulowanemu
        zaglowkowi (w Maxi Cosi Rodi XP przebiegaly przez szyjke).
        Biorac pod uwage fakt, ze Twoja mala nie spelnia ani wymogu wagowego ani
        wiekowego najlepszym rozwiazaniem wg mnie bedzie fotelik 9-36, np. Kiddy. Zwroc
        uwage, aby fotelik byl duzy, bo np. Deltim Maly Podroznik niby do 36 kg a jest
        to ultra maly fotelik, powiedzialabym dla niemowlaka. Zwroc uwage rowniez ( a w
        zasadzie w pierwszej kolejnosci ) na testy. Warto zainwestowac w bezpieczny
        fotelik.
      • violes1 Re: problem fotelikowy 13.10.06, 21:36
        dzięki za oddzew smile) kiddy chyba niebardzo podejdzie , Natka nieziosłaby
        jeszcze kolejnej poza pasami rzeczy , która by ja ograniczała smile) ten maxi cosi
        mnie zaintrygował , cena kosmiczna fakt muszę ją skonsultować z mężem ,ale
        wygląda nieźle,romer też niczego sobie.Chciałabym przeznaczyć hmm...około 600-
        700 zł jak narazie .Musimy kupic wygodny fotelik bo dużo jeździmy. a co myslisz
        o bc trianosie ??
        pozdrawiam
        violes +Natalia 11.12.04
        • finezze Re: problem fotelikowy 13.10.06, 21:40
          Wyglada bardzo przyzwoicie. A jak wypada w testach ? Jesli ok to sadze, ze to
          zloty srodek.
          • violes1 Re: problem fotelikowy 13.10.06, 23:31
            no własnie niema tego trianosa w testach .więc niewiem czy to jakas nowość czy
            nie zgłoszony do testów
            pozdrawiam
            violes+Natalia 11.12.04
    • mama_kasi_ha Violes :-) 13.10.06, 21:31
      Na allegro jest teraz King Ts plus za 750 zl, a pani mi powiedziala, ze moze
      byc za 740 wink. Mam taniej. Jak chcesz dam namiar na Bobo K. Tak samo tanio
      maja Tobi- 769 oficjalnie a kolekcji Top Line nawet 809 zl. To na prawde dobre
      ceny smile
      Trianosa nie znam.
      Najlepiej poczytaj sobie: www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?...
      Pozdrawiam. Asia
      • mama_kasi_ha Re: Violes :-) 13.10.06, 21:39
        Sorry, to nie ten link wink
        Pozniej wkleje nowy. albo wrzuc adac i wyjdzie
        Pozdr
        • violes1 Re: Violes :-) 13.10.06, 21:45
          dzięki wielkie !!! wybór fotelika zaraz po wózku to niezłe wyzwanie smile człowiek
          gwiazdkę z nieba najlepszą, najwygodniejszą naj we wszystkim chciałby dziecku
          dać smile)no nic czekam aż mąż z pracy wróci i będziemy dumać smile)
          pozdrawiam
          Violes+ Natalia 11.12.04
          • mama_kasi_ha Re: Violes :-) 13.10.06, 22:15
            Co, Ty tez kupujes fotelik zaraz po wozku wink?? Ja pare dni temu sprawilam
            sobie i Kasience Quinny Freestyle a teraz czas na fotelik. Troche daje po
            kieszeni, ale tak jak piszesz: Czlowiek dziecku gwiazdke z nieba...smile
            Trianosa w testach nie widze, ale moze mnie wzrok myli wink
            Ten link jest jednak o.k tylko trzeba poszukac. Wejdz w auta nowe i potem krok
            po kroku beda testy adac. Romera mozna miec za 735, wiec niewiele wiecej niz
            chcesz przeznaczyc na fotelik. A super bezpieczenstwo!
            Pozdrawiam. Asia
            • violes1 Re: Violes :-) 13.10.06, 23:28
              nie wózka nie kupowałam ale jak tak dalej pójdzie z moją spacerówka bc vivą to
              wózek zmienię wink własnie trianosa tez w testach nie widziałam. staneło narazie
              na : maxi cosi priori,romer i bc trianos smiletrza to teraz wszystko pomierzyć i
              kupować smile)
              pozdrawiam
              violes + natalia 11.12.04
              • mama_kasi_ha Re: Violes :-) 14.10.06, 23:00
                Wszystko to spr. na zywca smile. Trianosa moze sobie lepiej odpusc skoro nie jest
                pewny. W ogole sprzedawcy odradzaja BC. Ja bym stawiala na Romera. Jak juz
                kupujesz priori to samo priori bez xp- bo sporo tanszy, a tak samo dobry.
                Mozesz sie tez przyjrzec ofercie recaro. Maja zarowno 9-18 jak i 9-36. Ja sie
                na poczatku zachwycilam tym 9-36 (nie pamietam modelu, ale z 5-punktowymi
                pasami), bo robi super wrazenie, ale w testach ma 3, a wiec tak jak priori, a
                ja chce koniecznie 4. Z tego co napisalas to na prawde najlepszy jest romer,
                tylko nie wiem jak z rozmiarami Twojej Malej. Ale priori jest raczej mniejszy.
                Z reszta bardzo mily pan z bobo konstancin na pewno Ci doradzi smile.
                Nie zapomnij ponegocjowac cene- nie zaszkodzi... Mnie pomoglo wink
                Pozdrawiam. Asia
            • violes1 Re: Violes :-) 13.10.06, 23:29
              acha poprosze jeszcze namiary na Bobo K. smile)
              mój meil bodziony4@WP.pl , dzięki !!
              • violes1 Re: Violes :-) 13.10.06, 23:32
                bodziony4@wp.pl
    • mama_kasi_ha Sklep Bobo :-) 14.10.06, 22:33
      022 7541081
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka