Dodaj do ulubionych

czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzieżą?

16.10.06, 08:20
poszukuję w Krakwoie lumpka, który specjalizuje sie w sprzedaży dziecięcej
odzieży. podobno był kiedyś na Wielickiej w okolicach mc'donalda???????????
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 16.10.06, 09:04
      Może nie lumpeks ale genialna Ciucharenkawink Na Warszauera3.Rzeczy nowe z
      ubiegłorocznych kolekcji albo lekko używane.Niemniej jednak przywożone zza
      granicy,znakomitej jakości(Zara.Gap.Next.George,H&M i wiele wiele
      innych).Również zabawki,luksusowa porcelana i inne cudeńka.Ubiera się tam i
      spotyka bardzo dużo znanych i mniej znanych mamuśwink Najlepiej we wtorki,środy
      i czwartki kiedy właściciele są świeżo "po" zakupach w Wiedniuwink
    • nan12 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 12:15
      Na Ugorku w budynku dawnego kina, sprzedają tam nie tylko odzież dziecięcą, ale
      są dwa lub trzy kosze z dziecinnym ubrankami, podobno przyjeżdżają tam z okolic,
      bo jest tanio, w pobliżu na Bajana jest "Roban" mają też korzystne ceny, w
      każdym razie taniej niż na ul. Długiej choć tam też jest Roban.
      Oczywiście każdy ma inne zdanie na temat takich sklepów, ale czesem warto się
      tam rozejrzć
      • dzidzia_ch weronka77 19.10.06, 14:04
        a gdzie dokladnie jest ta ulica?
        orientujesz sie moze w jakis godzinach maja otwarte?
        • pzl8 Re: weronka77 19.10.06, 14:23
          to jest ulica odchodząca od Krakowskiej, jadąc Dietla od ronda na drugich
          światłach w prawo, następnie druga w lewo
          też się tam wybieramsmile))
          • weronka77 Re: weronka77 19.10.06, 14:56
            no co wywink Przecież najłatwiej na Plac Nowy dojść i jak do AlchemiiwinkPOtem
            skręcić bo ta uliczka jest maleńka i dokładnie na wprost ALchemii. Mają otwarte
            od 11 do 18 w soboty nieczynnewink Wczoraj "zebrałam" cały asortyment na 92 i 98
            dla dziewuszkiwink))Jak co tydzieńwink Ale uwielbiam tam bankrutowacwink)
            • pzl8 Re: weronka77 19.10.06, 15:00
              a jak się tam kształtują ceny?
              i czy mają ubranka zimowe wierzchnie: kurtki, kombinezony, czapki itp.
              • dzidzia_ch Re: weronka77 19.10.06, 18:56
                a mozna wiedziec co kupilas?
                a w sumie Ola jest obkupiona na zime ale ciuchow nigdy dosc smile))!
              • weronka77 Re: weronka77 20.10.06, 00:16
                Za nowego Tailora puchowego zapłaciłąm 80zł,rok temu kombinezon goretexowy
                Pippi też 80zł.Czapki 10-15zł.
        • nan12 Re: weronka77 22.10.06, 16:37
          dzidzia_ch napisała:

> a gdzie dokladnie jest ta ulica?
          > orientujesz sie moze w jakis godzinach maja otwarte?
          Dokładnie nie wiem ale ten na Ugorku do 18 od pon. do pt., a w soboty krócej,
          Roban natomiast do 19 od pon-pt., a w soboty wcześniej zamykają, mogę sprawdzić
          przy okazji.
    • katka761 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 21:31
      a w jakie dni jest tam dostaawa? co tydzień?
      • xxagaxx Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 22:43
        najbardziej lubię ciucholandy firmy Dawo
        są zarówno ubrania dla dorosłych jak i dzieci i mnóstwo innych ciekawych i
        niepowtarzalnych rupieci wink zawsze coś fajnego sobie wypatrzę
        ciuchy zarówno na wagę - w najdroższy dzień dostawy po 18 zł kilo, więc za
        darmo prawie biorąc pod uwagę ceny innych firm - a rzeczy luks są wycenione na
        wieszaczkach, ale też w rozsądnych cenach, a po tygodniu wiszenia są
        przeceniane o 20%

najbardziej lubię ich sklep na ul. Limanowskiego zaraz za Placem Bohaterów
        Getta idąc od strony Wisły trzeba skręcić w prawo i przejść na druga stronę
        ulicy
        mają też sklep na ul. Starowiślnej koło skrzyżowania z Dietla, na rogu
        Grzegórzeckiej i Łazarza, na św. Wawrzyńca i drugi na Limanowksiego naprzeciwko
        Rynku Podgórskiego
        najlepszy jednak towar i największy sklep jest ten pierwszy z wymienionych
        przeze mnie

"Ciucharenki" na Warszauera nie lubię - byłam raz - mały wybór, kilka rzeczy
        dosłownie i jak dla mnie jak na ubranka używane to drożyzna - no chyba że ktoś
        patrzy na marki i porównuje do cen markowych rzeczy w nowym sklepie.
        • monika26kr Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 22:54
          Ja tez nie wiem skad ten zachwyt "ciucharenka" - bylam tam ze 3 razy i nie
          znalazlam nic ciekawego. Lad i porzadek, ubrania firmowe, ale duza czesc z
          zeszlej epoki pod wzgledem fasonow, niektore rzeczy wyraznie znoszone. Ceny
          wygorowane, jak na odziez uzywana. Za te pieniadze mozna kupic cos w H&M, C&A i
          w wiekszosci innych popularnych sklepow, a juz napewno w okresie wyprzedazy.
    • weronka77 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 20.10.06, 00:15
      Faktem jest że ja Julkę ubieram tam od ponad roku i ubranka mam
      odkładane..Podobnie jak kilkanaście mamuś,stałych klientek.Ostatnio kupiłam
      Julce sukienkę,body i trenczyk Burberry-czasami zdarzają się takie rarytasy no
      i spodnie Ralph Lauren.Ubranka nowe to głównie zeszłoroczne kolekcje-
      Next,Exit,Pippi.SKlepik maly ale przyjazny klientom-na początku też uznawałam
      że mało mogę tam znależć i nie do końca byłam zadowolona.Ja regularnie,co
      tydzień kupuję tam córeczce kolejnewink)
      sukienki,koszulki,sweterki,kurteczki.Tydzien temu był cały Tom Tailor-nowy.Jula
      wzbogaciła się o puchową kurteczkę,spodnie.Tam też kupiłam serwis Villeroy @
      Boch i inne cudeńka.Nawet ubranka firm które można kupić w Galeriach uzywane,są
      identycznej jakości jak te przyniesione ze sklepu.Miałam się okazję o tym
      przekonać,porównując dla przykładu metki z Zary( Bangladesh versus SPain;-
      )).Ale zależy co kto lubi i czego szuka-ja jestem bardzo zadowolona.POtem
      odnoszę ubranka jak mała wyrośnie do innego komisu-tracąc niewielewink)) Do
      Ciucharenki na zakupy wpadają róznież p.Segda,Szumowska,oraz inne znane i mniej
      znanewink Najlepiej wtorki,środy i czwartkiwink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka