Dodaj do ulubionych

pióro dla 7 -latki

25.10.06, 09:37
mam probem chcialabym mojej chrzesnicy kupic eleganckie pioro. W szkole pisza
tylko piorem a siostra wymienila chyba juz jej 3 a to zlamana stalowka a t
plami brudzi rece. Dlatego mysle o prezencie pod choinke wlasnie o elganckim
piorze
czy warto? siostra boi sie ze ukradna jej w szkole ale dziewcznka jest abrdzo
rozwana madra i mysle ze bedzie go pilnowac
moze cos polecicie?
Obserwuj wątek
    • gosia.mama.wojtusia Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 09:47
      nie wiem czy warto dla takiego malca inwestowac w eleganckie pióro bo dzieci
      wyginają,łamią stalówki i nawet najlepsze pióro prędzej czy później pójdzie do
      wymiany,tak mi się wydaje...jeśli chodzi o markę to PARKER jest bardzo dobry.
      Mój synek jest w zerówce i na razie piszą tylko ołówkiema le pytałam się pani w
      sklepie co poleca na pierwsze pisanie dla takiego malca.Pokazała mi pióro bez
      stalówki,coś na zasadzie kulkopisu, które miękko pisze,całe piórko jest wygięte
      tak by dobrze leżało w rączce,marki herlitz czy jak to się pisze
      cena ok 30zł
      • kuczynska78 Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 10:23
        Witam serdecznie!
        Takie piórka, specjalnie dla początkujacych uczniów ma firma Stabilo.Nazywają
        się Move Easy. Są specjalnie wyprofilowane, produkowane osobno dla dzieci prawo
        i leworęcznych. Wprowadziłam je niedawno do swojej oferty. Podsyłam link, gdzie
        je mozna kupić:
        www.szafamalucha.pl/index.php?cPath=79_111
        Przyznaje, ze równiez ja go chętnie używam.

Pozdrawiam
        Agnieszka
        SzafaMalucha.pl

• wiktorka99 Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 10:44
          Dziekuje ale myslalam o czyms wlasnie z Parker-a nawet ogladalam sa specjalnie
          dla dzieci fajne kolorowe z mocniejsza stalowka do tego wieczysta gwarancja smile)
          cena wysoka no ale coz mysle ze warto ale zastanawiam sie czy mzoe kupic jej
          taki do 200 zl taki zeby sie nie rzucal w oczy za bardzo.
          • gosia.mama.wojtusia Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 11:00
            no właśnie o takie stabilo mi chodzilo,pomyliłam markę

jesli koniecznie chcesz takie typowe pióro to kupiłabym parkera jakieś
            najprostsze,niewyrózniające się,ze złotymi stalowkami i innymi cudami zaczekaj
            jak bedzie starsza

daj znać co kupilaś,ja za rok też bede miala podony problem,może skorzystam
            • pzl8 Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 11:37
              to Stabilo jest rewelacyjne, sama zaopatrzyłam w nie córki i siostrzenice, po
              różnych doświadczeniach z piórami wyposażonymi w stalówkę
              myślę, że na jakieś bardziej profesjonalne pióro póki co szkoda pieniędzy,
              pomijając to, że kradzieże w szkole nie należą do rzadkości
              • iwek33 Re: pióro dla 7 -latki 25.10.06, 18:05
                Mój synek w pierwszej klasie nadal pisze ołówkiem ( tak się praktykuje, że
                wszystkie dzieci piszą ołówkiem dopóki nie zmniejszy się napięcie mięśni w ręce)
                piórem każde dziecko zaczyna pisać wtedy, gdy jest do tego gotowe. Kupiłam
                synkowi stabilo dla leworęcznych, próbuje nim pisać w domu i bardzo fajnie mu
                się pisze. Myślę, ze niedługo zacznie nosić je do szkoły. Moim zdaniem zupełnie
                nie warto kupować pierwszoklasistce bardzo drogiego, super pióra. Dzieci mają
                tyle innych "ważniejszych" spraw na głowie, często (oj, bardzo często) gubią
                rzeczy, zostawiają, poza tym dopiero zaczynają pisać piórem, naciskają za mocno
                stalówkę, łamią. Ja bym nie kupowała bardzo drogiego.
                • wiktorka99 Re: pióro dla 7 -latki 26.10.06, 19:50
                  chrzesnica moja juz pisze piórem wszystkie dzieci w jej klasie pisza. Ja nie
                  chce jej kupowac bardzo drogiego , taki gora do 200 zl bo wiem ze gdyby zgubiła
                  drozsze to pewnie bardzo byłoby jej przykro.
                  Najgorsze ze ona mnie prosiła w @ i na gg o pióro bo to co kupuje jej moja
                  siostra po jakims czasie wysiada , ale jeszcze zobacze
                  dziekuje za rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka