Dodaj do ulubionych

Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola????

31.10.06, 18:04
Dziewczyny kupilam Balonik, doslownie godzine temu, wysterylizowalam wszystko
a Kasia tak sie raduje z nastepnego kubka, ze juz pogryzla ustnik sad.
No szlag mnie trafi jeszcze troche z tymi kubkami! Zatem, mam pytanie do
tych, co maja Canpola Balonik- czy zdarzalo sie, ze dziecko pogryzlo ustnik i
czy mozna dokupic inny? Kiedys mi sie o uszy obilo, ze pasuje avent, ale niby
jak? Musialabym pewnie cala nakretke wymienic pewnie.
Jezu, odpowiedzcie bo niby taki banal, a potrafi nastroj zepsuc. A maz mnie
prosil zebym znowu kupila Suzzy' zoo to jak sie uparlam, ze drugi raz nie
chce, to teraz mam wink.
No. To sa skutki eksperymentowania wink. A w ogole to fajny jest balonik.
Kasce sie podoba, nie przecieka, duzy, przezroczysty. Tylko ten ustnik....
A moze niepotrzebnie go wygotowalam, co? I sie zrobil miekki. Sama nie wiem...
Pzdrawiam> Asia
Obserwuj wątek
    • beatazet Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 01.11.06, 13:08
      Witam.
      Nie wiem czy myslimy o tym samym, ale właśnie sprawdziłam na swoim "sprzęcie".
      Mam butelkę balonik. Wsadziłam do niej ustnik z aventu. I pasuje.
      Butelka taka mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/676
      Kubek taki mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/620
      • mama_kasi_ha Beatazet :-) 01.11.06, 14:09
        Hey! Chyba masz taki sam sprzet- bo balonik, to podobno system zintegrowany wink.
        Tylko, ze Ty masz butelke samosterylizujaca, a ja ten wlasnie kubek. Beata, a
        jak Ty to zrobilas? Wymnienilas cala nakretke canpol na avent, czy tylko sa
        ustnik: pistacjowy canpola na zielony avent? te z canpola sa jednak za miekkie.
        Dzieki za info. Pozdr. Asia
        • beatazet Re: Beatazet :-) 02.11.06, 15:10
          Sam ustnik Aventu wsadzilam do nakretki balonika.
          Magda www.republika.pl/magda05
        • beatazet Re: Beatazet :-) 02.11.06, 15:21
          Tak jak mówisz nasze baloniki powinny byc takie same.
          Może jeszcze tak powiem. Zmierzyłam nakrętkę z mojej butelki balonki.
          Wewnętrzna dziura, mierzona z góry ma 3,5 cm. ( jeśliw Twoim ma tyle samo to
          musi pasować)
          Tyle oczywiście też ma ta część od ustnika AVENTu co wchodzi do tej dziury smile
          • mama_kasi_ha Re: Beatazet :-) 02.11.06, 15:29
            Dzieki za szczegolowe wymiary smile.
            Pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 08:51
      Pasuje do zakrętki canpola zamiast smoczka wkładałam ustnik zielony aventu.
      Asiu niekapków się nigdy nie wygotowuje,można tylko sparzyć bo uszczelki się
      właśnie odkształcają.
      Mój balonik jest beznadziejny leci z niego ciurkiem przy każdym potrząśnięciu.
      • mama_kasi_ha Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 14:42
        A ja sobie ugotowalam wink). Tylko, ze producent tak zaleca, bo w sumie balonik
        to nie typowy kubek- niekapek, tylko butelka. Dzisiaj bylam w smyku i chialam
        zobaczyc czy pasuja, ale pani bezradnie zalamala rece i nie wiedziala co ma z
        tym zrobic wink)
        Koma, a w ogole to te pistacjowe ustniki z balonika niekapka to sie wymienia??
        Baba twierdzila, ze chyba nie, ale nie wierze jej, bo ona nie wiedziala nawet
        po co jest ten zaworek w kubeczku wink.
        Nasz wcale nie kapie. Na razie wink.
        Buzka!
        • koma.edziecko Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 14:56
          Nie wiem czy się wymienia.
          Ja kupiłam kiedyś butelkę balonik z normalną zakrętką ze smoczkiem plus w
          pudełku była zakrętka z białym ustnikiem niekapkiem,wygląda że na stałe jest
          ten niekapek.
          Ustnik napewno pasuje do zakrętki tej do smoczka,kurcze jak chcesz to zrobię
          zdjęcie i Ci prześlę smile
          • monika_wroclaw Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 15:14
            Ustniki-niekapki można dokupić, jeden kosztuje około 5zł, Nina pierwsze dwa też
            mi pogryzła, teraz już nie gryzie.
            Jak kupowałam pierwszą butelkę z ustnikiem-niekapkiem to była w zestawie
            również nakrętka do smoczka - na takiej nakrętce można zamocować ustnik Avent,
            ale ostatnio jak kupowałam, to już nie było tej nakrętki w zestawie sad tylko
            jak się kupuje butelkę ze smoczkiem lub ustnikiem treningowym.
            Nina od wakacji w ciągu dnia używa tych ustników treningowych, nauczyła się, że
            nie wolno odwracać, bo się rozlewa... w niekapku dostaje tylko wodę na noc.

pozdrawiam
            • mama_kasi_ha Do Komy i Moniki :-) 02.11.06, 15:23
              Ja wlasnie wiem, ze do butelki tej do mleka pasuje, ale ja mam wlasnie niekapek
              bez tej dodatkowej nakretki, wiec nic z tego. Mam stary balonik, bo Kasia
              kiedys pila z takiej buteleczki, ale jest juz zuzyty, wiec odpada. Idzie na
              smietnik. Dzieki Monika za rozwianie watpliowsci smile
              Pozdrawiam. Asia
    • w-ella Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 10:21
      cześć Asiu
      pasuje, do zakrętki balonika canpolu mamy zielony ustnik aventu. ostatnio udało
      mi się kupić ustniki (2szt w opakowaniu)w promocyjnej cenie 12zł, dotychczas
      kupowałam za 16zł
      pozdrawiam.ela
      • mama_kasi_ha Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 14:47
        Czesc Ela smile. Ale do zakretki buteleczki canpol balonik, czy balonik niekapek?
        Pytam jak nawiedzona wink, bo one zupelnie inaczej wygladaja. Kasia pogryzla juz
        troche ten pistacjowy ustnik z balonika i wlasnie dlatego chce dokupic avent.
        Ja tez widzialam dzisiaj tanio- chyba za 12,50 zl. Cos takiego.
        dzieki. pozdr. Asia
        • w-ella Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 15:07
          ja mam buteleczkę, bo miała kiedyś smoczek, coś takiego tylko starszego typu,
          bo mniej wciętą
          www.allegro.pl/item137695575__butelka_balonik_125_ml_canpol_promocja_od_ss_.html
          • mama_kasi_ha Re: Ustniki AVENT do niekapka pasuja do Canpola?? 02.11.06, 15:27
            Ja tez mam stara, bo takiej kiedys uzywalismy. Monika na szczescie juz rozwiala
            watpliwosci i wiem, ze mozna ustnik dokupic, na pewno ten canpol.
            A jesli bym chciala avent uzywac do canpola musze zostawic stara nakretke z
            butelki i juz wink.
            a tak w ogole to wlasnie sobie wygralam licytacje i mam tez kubeczek avent wink.
            Jak moj maz wroci to zawalu dostanie od ilosci zastawy stolowej, ktora posiada
            Kasia wink
            Pozdrowionka Ela
    • koma.edziecko odbierz pocztę 02.11.06, 15:04
      wysłałam Ci zdjęcia.
      • mama_kasi_ha Dzieki Koma. Juz odbieram! 02.11.06, 15:32
        Jezu! Ale zrobilam akcje o glupia butelke wink))))))))
        A w dodatku jeszcze sobie wygralam kubeczek avent. No, teraz to juz wszystkie
        dostepne na rynku, z tych bardziej popularnych, bede miec wink
        A dokladnie 3 w uzytku: Nuby, Balonik i Avent wink
        Dzieki. Papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka