IP: *.* 23.05.01, 08:57
Czy podawać fluor 13 miesięcznemu dziecku ? Pediatra mówi nie, dentysta tak (pytałam). Czy macie jakieś doświadczenia z tym związane ?Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Fluor IP: *.* 23.05.01, 10:14
      Spróbuj poszukać w wyszukiwarce, bo gdzieś tu była dyskusja nt, Zymofluoru. Najlepiej szukaj pod tą nazwą. :hello:
    • Gość: guest Re: Fluor IP: *.* 01.06.01, 10:51
      Sama jestem mamą 16 miesięcznej Gabrysi. Ja za namową lekarza pediatry podaję córeczce 4 krople Zymafluoru dziennie. Święcie wierzę, że będzie miała zdrowsze ząbki i nie spotkają jej problemy takie jak moje - borowanie, borowanie i jeszcze raz borowanie brrr.Znam inne mamy, które także podają dzieciom fluor. Pozdrawiam Renata Niewczas
    • Gość: guest Re: Fluor IP: *.* 01.06.01, 14:48
      Mieszkam we Francji, tutaj od urodzenia podaje sie dzieciom Zymafluor,na pewno jest mniej problemow z prochnica, choc wynika to pewnie tez z nawykow zywieniowych, fluor fluorem, najwazniejsze jest mycie zebow, choc wiem, ze to nie latwe, moja Iza ma 2.5 roku i nie nalezy to do jej ulubionych czynnosci.PozdrawiamEdyta
    • Gość: guest Re: Fluor IP: *.* 05.06.01, 09:39
      Podawałam mojej córeczce fluor od 3 m-ca do 2 - ego roku życia. Basia ma teraz 8 lat i nigdy nie miała problemów z próchnicą. Kontrola u dentysty (co pół roku ) to dla niej poprostu przyjemność.Całe szczęście, że prowdził ją pediatra, który doświadczenie zdobywał za granicą. Teraz będę miała drugie dziecko i też na pewno będę podawała fluor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka