Dodaj do ulubionych

termometr do uszka

IP: *.* 25.05.01, 10:04
Witam serdecznie wszystkich czytających. Chcę spytać czy ktoś może ma doświadczenia z termometrem do uszka u 10-cio miesięcznego dziecka? Czy pomiar jest wygodny, wiarygodny. Jaki termometr kupić (są pewnie różne modele i ceny)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 25.05.01, 15:02
      Ja ( a właściwie synek), pomiar bardzo dokładny pod warunkiem, że uda Ci się włożyć termometr do ucha, problemem może być zdobycie kapturków na termometr ( po każdym badaniu zakładasz nowy). Zdaje się, że jest to firma Braun ale jeśli Cię to bliżej interesuje to podam Ci dokładnie później.
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 25.05.01, 20:55
      Posiadam tego typu termometr frmy Braun, przyznam że pomiar jest błyskawiczny,jednak nie polecam dla małych dzieci, bardzo trudno przy wiercącej się główce odpowiednio go włożyć do ucha, poza tym mam go 3 lata, niezbyt często mierzyłam nim temperaturę a wysiada wyświetlacz i muszę go oddać do serwisu, dla takiego malucha polecam zwykły elektroniczny lub (jesli ssie smoka)termometr-smoczek, który ma jedna podstawową wadę: nie można go wyparzyć.
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 26.05.01, 22:36
      Mamy termometr do ucha firmy Braun i jestem z niego niezadowolona. Pomiary, które nim uzyskuję zupełnie nie odpowiadają tym które podaje zwykły termometr. Nie różnią się na przykład o stopień, tylko raz są niższe, raz wyższe, o stopień, o 2 kreski. W dodatku pomiary są zupełnie niepowtarzalne. Nie udało mi się niczego sensownego wykrzesać z tego termometru, chociaż próbowałam mierzyć Ignasiowi(od pierwszego miesiąca życia, ostatnio próbowałam jak miał dziewięć), sobie, mężowi. I do tego kosztuje ok. 200zł. Polecam taki zwykły, elektroniczny termometr. Działa, pomiar trwa ok. minuty, więc można dziecko jakoś zabawić, myli się najwyżej o 2 kreski. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 28.05.01, 11:55
        witam. Czyli z Waszych opini wynika ze niespecjalnie sprawdzaja sie termometry do uszka? I w dodatku nie sa tanie. a jesli chodzi o ten elektroniczny termometr to czy on wyglada tak jak ten zwyczjany, wkladany pod paszke?
        • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 28.05.01, 13:17
          Termometr elektroniczny jest cały plastikowy, ma metalową końcówkę, pośrodku okienko z wyświetlaczem, jest bardzo bezpieczny w użyciu- moja 3-letnia córeczka mierzy sama temperaturę pod paszką. Acha koniec pomiaru termometr sygnalizuje brzęczykiem, więc wystarczy dziecku powiedzieć aby trzymało termometr aż usłyszy "muzyczkę", pomiar trwa ok 30 sekund
          • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 01.06.01, 09:09
            Dziękuję wszystkim za informacje.
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 01.06.01, 10:59
      Jestem mamą 16miesięcznej Gabrysi. Kiedy tylko córka pojawiła się na świecie zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy termometr do ucha. Kupiliśmy termometr Braun taki biało czerwony model - nie pamiętam nazwy. Jestem bardzo zadowolona z niego. Pokazuje dokładną cieplotę ciała i można pomiaru dokonać bardzo szybko, co jest ważne u dziecka. Sprawdził się szczególnie wtedy, kiedy Gabi miała temperaturę blisko 40 stopni i tzreba było ją sprawdzać prawie co 20 minut. Dziecko przy pomiarze nie denerwuje się, można nawet dokonać pomiaru u dziecka śpiącego. Bardzo polecam zakup takiego termometru. Wiem, że to dość spory wydatek, ale warto.Pozdrawiam Renata Niewczas
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 05.06.01, 20:52
      Cześć zatroskany tato!Odnośnie twoich pytań o termometr do uszka to odpowiem stanowczo WARTO sama przerabiałam to z moim wyrywającym się i wierzgającym córkiem.Dziecko tego pomiaru nie jest w stanie dobrze zarejestrować jeśli zrobisz to wprawnie , obsługa jest banalnie prosta a pomiar wiarygodny. jedyny defekt to cena ,ja mam Brauna i jestem zadowolona, o innych modelach nie mam pojęcia. pozdrawiam
    • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 06.06.01, 11:31
      Jeszcze raz nt termometru do ucha firmy braun, mam go od trzech lat i jak napisałam wyżej nie polecam, u nas się nie sprawdził, tak jak napisała Asia za kazdym razem inny pomiar (podobnież trzeba go umiejętnie włożyć aby fale jakieś tam nie odbijały się o ścianki uszu)ale nie o tym chciałam... Pisałam również, że zaczyna nam szwankować wyświetlacz, zadzwońiłam w związku z tym do serwisu brauna i dowiedziałam się, że termometry do ucha firmy braun są nienaprawialne. Gdy jest ważna gwarancja wymieniają na nowy, gdy nie jest ważna proponują zakup nowego w serwisie za ok 140 zł pln. Niestety 3 lata temu "wyrzuciłam w błoto" 207 zł pln...
      • Gość: guest Re: termometr do uszka IP: *.* 12.06.01, 11:52
        A więc drogie Panie, jak widać zdania są podzielone. Faktem niezaprzeczalnym jest tylko to, że to spory wydatek. No cóż, wydaje mi się że jednak w pewnym momencie trzeba będzię taki zakup zrobić. Na razie na szczęście moja córka wcale nie choruje, problem był tylko podczas tzw. trzydniówki, która notabene trwała nieco dłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka