Dodaj do ulubionych

nosidełko ze stelażem

IP: *.* 19.09.01, 12:26
Czy kto? używał nosidełka ze stelażem? Mam 2-letniego szkraba i zastanawiam się czy warto kupić takie nosidełko np.na wycieczki. Wydaje mi się to dobry pomysł, ale czy dziecko lubi siedzieć w czym? takim, czy nie wierci się za nadto i czy plecy nie bolš...Jeżeli macie jakie? doswiadczenia, to napiszcie, bo to w końcu nie taki mały wydatek i szkoda byłoby gdyby okazał się nipotrzebny.Dzięki!Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 20.09.01, 08:14
      Dosyc pozno, niedlugo ci posluzy...Ale warto, mozesz poszukac uzywanego....
    • Gość: guest Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 24.09.01, 11:34
      Ania, te nosidla sa zwykle do 15 kg, o ile pamietam... Moja dwulatka juz tyle wazy np., a poza tym nawet jak wazyla 11 to dla mnie bylo za ciezko zeby ja nosic. Moze najpierw przymierz w sklepie? Ale znajomi dla swojego dwulatka (11 kg) uzywaja nosidla Alpinus i sa b. zadowoleni.
      • Gość: guest Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 25.09.01, 08:47
        Od kiedy można zacząć nosić dziecko w takim nosidełku ? Gdy siedzi ? Mój synek ma 5 miesięcy i waży 9,1 kg, nie noszę go już w nosidełku na brzuchu, bo ciężko i mam akurat dość niewygodne. Czekam, kiedy będę mogla kupić ze stelażem. Poradźcie,Pozdrawiam, Sylwia
        • Gość: guest Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 23.10.01, 01:17
          Można zacząc nosić gdy samodzilnie siedzi, ale na początku niezbyt długo.Ja polecam nosidełko Karimora jest o wiele wygodniejsze od Alpinusa. Trochę trudniej je dostać - zwłąszcza wersję Standart - a tylko ona jest w przyzwoitej a nie kosmicznej cenie. (ja kupowałam w sklepie Podróżnika w W-wie za 315 zł)Wcześniej mieliśmy też Alpinusa. Zaletą Alpinusa jest keiszeń na drobiazgi. Ale z Alpinusem nie poszłabym w góry a z Karimorrem tak.Na pewno nie polecam Chicco - jest b. niewygodne.Magda mama Karoliny (3 lata 5 m-cy) i Grzesia (11 m-cy)
    • Gość: AneczkaG Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 24.10.01, 21:42
      Moja dzidzia ma 17m i niedawno kupiłam Alpinusa (do 18kg!!!). Mała głównie w nim śpi, a jak nie śpi, to wolałaby sama chodzić. No i plecy bolą, w końcu te kilkanaście kilo swoje robi. Żałuję, że nie wpadłam na ten pomysł z nosidłem kilka miesięcy wcześniej.
      • Gość: guest Re: nosidełko ze stelażem IP: *.* 30.10.01, 10:35
        Hej!A ja kupiłam używane ze sklepiku "Dziecka" zreszta - firmy Chicco (do 15 kg) i bardzo sobie je chwalimy. Zaczelismy Gaje nosic w nim w szostym miesiacu, bo w nosidelku na brzuchu kregoslup mi wyginalo. Oczywiscie nie nosimy jej dlugo - zeby dojsc do kiosku albo apteki, a gdy nie chce sie wyciagac wozka. Teraz zreszta wyrywa sie, zeby chodzic, wiec coraz czesciej zabieram ja pod pache i prowadze (tym sposobem nadal wygina mi kregoslup...)Pozdrawiam wszystkie kangurzyce!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka