Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy?

IP: *.* 05.10.01, 14:43
Prosze o rade. Moja 7 mies. coreczka zaczyna miec problem za zmieszczeniem sie w foteliku-kolysce. Chce kupic wiekszy(9-25kg), ale mam watpliwosci, co do firmy.Bardzo prosze o opinie dot. przede wszystkim bezpieczenstwa fotelikow.Serdecznie dziekuje.Aldona
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 05.10.01, 14:49
      Ja rowniez prosze o opinie. Moga byc tez o fotelikach 0-18kg i 9-18kg - krotko mowiac nastepne po foteliku-kolysceMagda
    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 05.10.01, 15:26
      Też dorzucę się z pytaniem - czy dla noworodka musi być kołyska/nosidło (0-10/13), czy można zacząć od 0-18? Bebe Confort ma wersję 0-18, czyli teoretycznie od "0", ale jak oglądam ten fotel, to wydaje mi się, że taki bardzo mały maluszek będzie w nim mieć zbyt siedzącą pozycję.Natomiast moi sąsiedzi używają BebeConfort Iseos(0-18) dla dziecka pow. 10kg, i bardzo ten fotel i jego możliwości regulacji polecają.
      • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 06.10.01, 19:18
        Ja polecam Bebe Confort Cosmos. Jest fajny, bezpieczny, ma regulowane boki (szerokość siedzenia - w lecie dziecko bardzo się poci w foteliku, zwłaszcza ciasnym, a ten można poszerzyć- to jest w nim super!). Nadaje się dla dzieci 0-18kg. Można dokupić wyściółkę dla noworodka.Jest to jednak nasz drugi fotelik. Ten 0-13kg był fajny też jako nosidło, dlatego go kupiliśmy. No i czasami (poza domem) zastępował leżaczek. To też był Bebe Confort z taką specjalną wkładką dla noworodków i budką. Też bardzo go sobie chwalę i teraz posłuży drugiemu dzidziusiowi.Pozdrawiam anuś
      • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 12.10.01, 14:18
        Ja mysle, ze foteliki 0-18 nie sa najlepsze - noworodek siedzi w nich zbyt pionowo. My (jako nastepny po "kolysce" Maxi Cosi) kupilismy Bebe Confort Cosmos i zupelnie sie nie sprawdzil jesli chodzi o wozenie dziecka tylem, bo siedziala zbyt pionowo i glowka "leciala" jej na klatke piersiowa. A mala miala juz 6 m-cy! Wiec dla noworodka chyba zupelnie niedobrze. Pozniej gdy posadzilismy mala przodem do kier jazdy bylo ok, ale do czasu - najpierw zrobila sie za ciezka zeby latwo bylo zmieniac kat nachylenia fotelika (trzeba podniesc dziecko razem z siedziskiem fotelika zeby to zrobic i ja 13-tu kilo juz nie dawalam latwo rady), a potem wyrosla z niego na dlugosc! Pamietajcie bowiem, ze fotelik jest za maly jak boki oparcia sa nizej niz oczka dziecka. Tak wiec chociaz mala nie ma przepisawych 18 kg (teraz wazy 15.5 a ma 2.4 lat), juz nie jezdzi w Cosmosie. Kupilismy Maxi Cosi Priori i jestesmy zachwyceni!!! Nawet z fotela kierowcy jestem w stanie jedna reka polozyc fotelik do spania! Mala ma 94 cm wzrostu i jeszcze nie wystaje nad oparcie. Dla niektorych wada tego fotela moze byc to, ze jest on z grupy 9-18 i nie mozna go umocowac tylem do kier. jazdy. Ale ja uwazam ze jest super i dopoki dziecko musi jezdzic tyle to moze jezdzic w duzej "kolysce" - np Maxi Cosi Citi, Play...
    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 06.10.01, 22:15
      Maxi cosi priori: najlepszy od 9miesiecy do +-4lat, pozycja do spania latwa do zamontowania jedna reka z przedniego fotela, dobre wyniki pod wzgl. bezpieczenstwa wlasnie, stosunkowo lekki (jesli sie go czasem wyciaga z auta) i ladne pokrowce. Polecam!
      • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 07.10.01, 06:28
        mi napisała/ł:> Maxi cosi priori: ...dobre wyniki pod wzgl. bezpieczenstwa wlasnie ....Czy masz moze jakies namiary na wyniki badan fotelikow?Bede bardzo wdzieczna.Pozdrawiam.Aldona
    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 08.10.01, 11:05
      Ja polecam "Małego podróżnika" Deltimu.1. Jest trzyfunkcyjny, od 9 do 36 kilo (w ostatecznej wersji zostaje z niego podstawka).2. Ma pasy zarówno na ramionka i na bioderka, co jst podobno super pod względem bezpieczeństwa.3. Jest po prostu bardzo wygodny dla dziecka, i cena też doś atrakcyjna - około 400 zł, my kupiliśmy za 320, sama nie wiem jakim cudem - whurtowni.
      • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 09.10.01, 13:57
        Adziu, skąd jesteś ? Może z Warszawy ?Szukam tego fotelika w Warszawie i nie wiem, gdzie go dostać.Pozdrawiam, Sylwia
        • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 09.10.01, 17:06
          Ja polecam fotelik Play Beat (0-25kg). Ma pięciopunktowe pasy, wkładkę absorbującą drgania i kosztuje 540 zł. Iza
        • Gość: Barba Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 09.10.01, 19:55
          Ja równiez polecam fotelik firmy Deltim, model "Mały podróznik"-, wygodny, bezpieczny i bardzo elegancki (9-36).W Wawie mozna go kupic w sklepie na ulicy Ciołka,tuz przy ulicy Brożka, na stronie www. deltim.pl są dokładne adresy sklepów (uwaga : sklep na Grójeckiej nie prowadzi juz sprzedaży wyrobów firmy Deltim). Obydwie moje dziewczyny jeżdżą w "Małym podróżniku",cena ~360zł
          • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow IP: *.* 09.10.01, 22:04
            czescsmileWlasnie dzisiaj kupilam tutejsza gazete dla rodzicow (amsterdam) gdzie wlasnie jest test 15 fotelikow.Niestety nie wiem dokladnie jakie sa na rynku polskim,jezeli was to interesuje to moge napisac wiecej ale tak krotko to test wygraly 2 fotele,Romer-king Quickfix i Romer-duo isofixsprawdzali nie tylko frontalne zderzenie ale tez boczne,najgorszy byl fotelik firmy Play-evolution ,Bebe confort-iseos nieuw ,Recaro -start.Pozostale 10 fotelikow maxi cosi-rodi,citi ,HICCO-SHUTTLE ,Concord-baboo ,Dremefa-easybob maxi ,storchenmuhle-maximum, dremefa-bobob plus otrzymaly srednie punkty jezeli chodzi o bezpieczenstwo.A punktacja byla 1)bardzo dobry -nikt nie otrzymal tej oceny2)dobry-te dwa foteliki wygrywajace 3)sredni-10 foteliko4)zly-te trzy5)b zlynie wiem czy jasno napisalam ale pozno i zmeczona jestem jezeli ktos z was chcialby szczegolowea ocene ktoregos tu to sluze pomoca
            • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow IP: *.* 10.10.01, 07:40
              Czy moglabys napisac, co konkretnie bylo napisane na temat Bebe Confort Iseos oraz Chicco Shuttle?Z gory ogromne dzieki.Aldona
              • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow IP: *.* 10.10.01, 10:11
                czesc aldona :))Podaje szczegoly: Chicco shuttlecena;299 guldenowmontaz-0+,A I,Rbezpieczenstwo-0wygoda w uzyciu-0comfort-+obsluga i czyszczenie-0dosyc dobry przy bocznym zderzeniuw wielu autach nie mozna go dobrze zamontowacmozliwosc bledu przy obsludze ze wzgledu na rozne kierunki pprzyciskowconkluzja -sredni++=b dobra+=dobra0=srednia-=zla--=b zlamontazA= niezgodnie z kierunkiem jazdy,z 3 pasami bezpieczenstwauwaga nie uzywac airbag przy przednim siedzeniuR=zgodnie z kierunkiem jazdy,przymocowany 3 pasamiISO=z isofix zamocowany,ale w samochodach bez tego systemu moze byc tez z 3 punktowymi pasamiBebe confort-iseoss nieuwcena=399 guldenowmontaz=Rbezpieczenstwo=-wygoda w uzyciu=+comfort=++obsluga i czysczenie=+duzy fotelikdobre ustawienie pozycji lezacejb duze ograniczenia na terenie bezpieczenstwaconkluzja=nie najlepszyto bylo by tyle pozdrowionka a swoja droga to niesamowite ze zaden z nich nie dostal oceny b.dobrej jezeli chodzi o bezpieczenstwo
                • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow IP: *.* 10.10.01, 10:21
                  acha zapomnialam pisza jeszcze zeby zwrocic uwage na europejskie normy :ECE-44/03 przynajmniej jest wymaganefotelikow z ECE-44/02 nie kupowac bo normy przestarzale
                  • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow IP: *.* 10.10.01, 19:11
                    DZIEKI!Mieszkam teraz w Moskwie i tutaj reklamuja Bebe Confort Iseos. Podobno w testach wypadl najlepiej pod wzgledem bezpieczenstwa. Pisze podobno, bo znajac tutejsza specyfike nie zdziwilabym sie, gdyby to byly "testy na zamowienie". A cena .... lepij nie mowic. Prawie 300 USD. Za to Chicco Shuttle ok. 150 USD.Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam.
                    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow-bez przesady! IP: *.* 10.10.01, 20:34
                      dziewczyny nie ma co wpadac w panikę . chcę tylko napisać, że firma maxi-cosi jest holenderska - dlatego tak dobrze wypadł fotelik. Ja czytałam , że foteliki bebe-confort są b. dobre i bezpieczne i takim właśnie jeździ nasze dziecko. Mam tez ogromne zaufanie do firmy chicco. Pozdrawiam -sabina
                      • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow-bez przesady! IP: *.* 11.10.01, 14:56
                        Hej! Nikt nie wpada w panike. Po prostu chcialam wiedziec,czy faktycznie bebe confort jest wart, aby tyle placic. Pewnie kupie Chicco.Pozdrawiam.Aldona
                        • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-test 15 fotelikow-bez przesady! IP: *.* 12.10.01, 10:06
                          Dziewczyny! a ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy mozna montować fotelik na przednim siedzeniu, przodem do kierunku jazdy, w przypadku gdy nie mam w ogóle air bagów ? Jeżdżę vanem dwuosobowym, moja córcia już wyrasta z Maxi Cosi City, a mi trochę nie bardzo uśmiecha się zmieniać teraz samochód. Proszę odpowiedzcie jeśli coś wiecie! Ja już spotkałam się z tak wieloma zdaniami (inne w "Dziecku", inne w "Twoim Dziecku" a jeszcze inne w "Auto Świecie", że mam mętlik w głowie.
        • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 12.10.01, 21:50
          Widziałam ten fotelik w sklepie Świat dziecka przy Supersamie na obok pl. Unii Lubelskiej. Sprawdź jeszcze na ich stronie www.swiat-dziecka.pl(może com.pl.).
        • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 18.10.01, 18:14
          Mam taki fotelik do sprzedania za 300zł. jestem z KaliszaAneta.
    • Gość: guest Re: Jeszcze raz fotelik samochodowy-ktory lepszy? IP: *.* 12.10.01, 10:30
      Ja mam fotelik Play beat 0-25 kg i uważam, że jest bardzo dobry. Moja Kaśka jeździ w nim odkąd skończyła 8 miesięcy. Jest bardzo wygodny, stabilny, ma ładna kolorystykę. Oprócz tego rewelacyjnie rozkłada się do spania. Pasy 5-punktowe, cóż więcej można chcieć?Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka