Dodaj do ulubionych

Opinie na temat BebeConfort

IP: *.* 04.01.02, 11:23
Drogie emamy,mam pytanko - co sądzicie o spacerówce BebeConfort (chodzi mi o siedzisko Opera i stelaż Trophy lub Elite)? Mój synek właśnie wyrasta z głębokiego wózka i trzeba będzie mu kupić spacerówkę, ale powstaje pytanie jaką? Napiszcie proszę co sądzicie o ww. lub wskażcie na jakiś inny, ale dobry - pozdrawiam - Kasia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Opinie na temat BebeConfort IP: *.* 04.01.02, 12:03
      Było już kilka wypowiedzi na naszym forum na ten temat, sama też wyrażałam swoją opinię. Jeśli użyjesz funkcji Szukaj na forum Zakupy, na pewno coś znajdziesz. Krótko mogę tylko Ci powiedzieć, że sprzedałam swój wózek jak synek miał rok. Wtedy już zaczął powoli wyrastać z siedziska Opera. Generalnie uważam, że są to bardzo dobre wózki dla maluchów. Używałam bardzo krótko gondoli, więc dla dzieci urodzonych latem bądź późną wiosną raczej nie polecam (chyba, że któraś mama preferuje gondolę), natomiast kombinacja stelaż + spacerówka + fotelik uważam za najlepszą na rynku. Używałam dla Szymka od 3 miesiąca siedziska spacerówki rozłożonego na leżąco a w czasie podróży łączonych (samochód + wózek) stelaża i fotelika Elios. Najfajniejsze jest to, że wszystkie te elementy są osobno i wszystko się zakłada na sam stelaż, a nie na spacerówkę, jak w większości wózków. Wózeczek jest lekki, łatwo się prowadzi, rewelacyjnie manewruje (nigdy nie używałam skrętnych kółek). Jednak dla dziecka około roku uważam, że jest to już za mały wózek (siedzisko spacerówki). Jego kolejną wadą jest to, że nie reguluje się osobno oparcia i podnóżka, tylko można pochylać całe siedzisko. Jest to tzw. siedzisko kubełkowe. Teraz oczekuję drugiego dziecka. Gdybym wiedziała, że tak szybko to nastąpi, to nie pozbyłabym się Bebe Conforta.Zamieniłam Bebe Confort na Bebe Car Raider AT+. Jest to duża spacerówka na pompowanych kołach. Reguluje się plecy, podnóżek, rozkłada całkiem na płasko. Waży ok. 11 kg, jest dość spory po złożeniu, ale łatwo zdejmuje się koła. A jeśli miałabym Ci polecać spacerówkę, to dla mnie obecnie nr 1 na rynku wśród wózków na 4 dużych pompowanych kołach jest Quinny Freestyle. Ma go moja koleżanka, jest zachwycona. Jest trochę podobny do Bebe Car Raider AT+, ale niżej zawieszone siedzisko (w Bebe Car właśnie wysoko zawieszone siedzisko nie bardzo mi się podoba). Można do niego dokupić ciepły śpiworek (bardzo ciepły!) w kolorze obicia i w ogóle jest bardzo, bardzo fajny. Jeśli uda mi się namówić męża na zmianę, to kupiłabym właśnie ten wózek.PozdrawiamJeśli masz jeszcze pytania - pisz.agata
    • Gość: guest Re: Opinie na temat BebeConfort IP: *.* 04.01.02, 12:56
      Ja korzystałam i nadal korystam z wózka Bebe Comfort , ale na stelażu Country i z siedziskiem Americana. Zalety te same co wózek Agaty. Dodatkowe zalety nojej wersji to lekkość wózka - najlżejszy na rynku z wózków wielofunkcyjnych; to, że dla mojego dwulatka rozmiar wózka jest całkowicie wystarczający oraz wielostopniowa regulacja kąta nachylenia siedziska.Zestaw z fotelikiem - faktycznie rewelacja.Z gondoli nigdy nie korzystałam choć dziecko urodziło się pod koniec lutego- zakup gondoli do siedziska Americana wydaje mi się zbytkiem.Wadą tej wersji jest słabość niektórych części plastikowych np. poodpadały mi dekle na kółkach (po ponownym przyklejeniu trzymają się mocno i urwał się plastikowy zaczep na osłonkę na nogi (dorobiliśmy drugi z kawałka plastiku).
      • Gość: guest Re: Opinie na temat BebeConfort IP: *.* 04.01.02, 20:12
        Cześć Wiesiu,dziękuję Ci za odpowiedź (Agacie zresztą również)i mam jeszcze kilka pytań:1. czy w Twoim wózku jest możliwość rozłożenia samego oparcia, czy tak jak u Agaty razem z podóżkiem?2. czy Twój stelaż posaida regulację amortyzacji tylnych kół?3. czytałam, że w siedzisku Americana do standardowego wyposażenia należy ocieplana buda i osłona na nóżki - czy są one na tyle ciepłe, aby dziecko nie zmarzło (w siedzisku Opera jest bardzo cienka buda, co mnie bardzo martwi)4. gdzie kupiłaś swój wózek, tzn. czy mogłabyś mi polecić jakiś sklep (o ile oczywiście jesteś z Warszawy lub okolic) i ile taki wózek kosztuje.To chyba tyle, będę wdzięczna za odpowiedź - pozdrawiam - Kasia
        • Gość: guest Re: Opinie na temat BebeConfort IP: *.* 07.01.02, 13:05
          1. Co do rozkładania oparcia - nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi, bo konstrukcja tego siedzenia jest "jednorona" tj. albo jest płaskie (prawie) albo w formie fotelika. Tyle, że w siedzisku Americana zarówno w położeniu na płask jak i w formie "krzesełkowej" można regulować nachylenie na wiele sposobów, pod przeróżnymi kątami i w dowolnie wybranym kierunku. 2. Wszystkie stelaże Bebe Comfort posiadają trzystopniową amortyzację tylnych kół (z wyjątkiem starego modelu parasolki w systemie Modulo Clip. Dodatkowa informacja w przypadku łączenia siedziska Americana ze stelarzem np. Trophy będzie konieczność dokupienia specjalnych )3.Buda i osłonka są ocieplane - coś jak w typowych wózkach głębokich, osłonka ma podpinany polarek i nieprzemakalne podszycie z tworzywa. Uczciwie jednak trzeba przyznać, że na mróz ciepły koc albo śpiworek i tak będzie niezbędny.4. Nie mieszkam w Warszawie, ale myślę, że w większości sklepów powinny być dostępne. Moje siedzisko kosztowało 420zł, stelaż 480 zł, ale było to półtora roku temu.
          • Gość: guest Re: Opinie na temat BebeConfort -UZUPEŁNIENIE IP: *.* 07.01.02, 13:42
            punktu 2 - konieczność dokupienia specjalnych łączników - około 50zł- to samo w przypadku łączenia np. stelaża Country z siedziskiem Opera. Zauważyłam , że sprzedawcy w sklepach sami często nie rozumieją na czym polega system Modulo Clip , dlatego warto zabrać broszurę i dokładnie ją sobie w domu przestudiować .Jedno jest pewne - każde siedzisko możesz łaczyć z każdym stelażem z tym , że w niektórych połączeniach owe łaczniki są niepotrzebne , a w innych konieczne.
            • Gość: guest Re: Opinie na temat BebeConfort -UZUPEŁNIENIE IP: *.* 09.01.02, 08:29
              Coś mi się wydaję ,że mogłam kogoś nieopacznie wprowadzić w błąd. Regulacja kąta nachylenia siedziska NIE JEST funkcją siedziska Americana , tylko funkcją stelaża Country (na stelazu są pokrętła do regulacji kąta).
              • Gość: kadyga Re: Opinie na temat BebeConfort -UZUPEŁNIENIE IP: *.* 15.01.02, 23:17
                Info. z dzisiaj (tj.15 stycznia 2002):Sklep "Świat Dziecka" przy Placu Unii Lubelskiej:siedzisko Opera: 409 zł;komplet przeciwdeszczowy (budka + przezroczysta osłonka):229 zł;We wrześniu ubiegłego roku kupowałam tam stelaż Trophy, ramkę mocującą i gondolkę PRELUDE, oto ceny:stelaż Trophy: 502,55 zł; (cena z września 2001)+ ramka mocująca do stelaża Trophy: 46,55zł. cena gondolki PRELUDE : 654,55 (cena z września 2001)Uważam, że siedzisko Opera nie nadaje się dla noworodka, zbyt mało rozkłada się, nie sądzę żeby maluchowi było wygodnie. Gondolka bardzo wygodna, elegancka z tym, że troszkę mała, Franio ma teraz 4 miesiące, jest szczupły a mimo wszystko zostało tylko parę centymetrów luzu. Już za chwilkę muszę kupić siedzisko !jesli masz jeszcze jakieś pytania związane z tym wózkiem chętnie odpowiem. :)Pozdrawiam.Katarzyna mama Franka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka