Dodaj do ulubionych

jaki wózek: mutsy, play czy queeny

18.11.06, 17:56
kochane pomóżcie, wypatrzyłam sobie cudowny wózeczek: jasnobłękitny mutsy 4R;
niestety mój facet opowiada, że wybieram jak zawsze pod wpływem emocji i na
podstawie wyglądu i dizajnu; on marudzi coś o hamulcu w rączce i trzech
kółkach, Boże: on chyba zwariował, bo chce z maluszkiem mniejszym niż rocznym
jeździć na rolkach (czyż to nie szaleństwo?), dla niego istnieją jedynie play
4s i quinny speedi; napiszcie, proszę, jak go przekonać do mutsy (mówi, że
racjonalne argumenty do niego trafią, ja wątpię), jak przekonałyście swoich
panów do wymarzonego wózeczka; jak to jest z rolkami?
Obserwuj wątek
    • magda_m Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 18.11.06, 18:19
      ja mam queeny speed i powiem, ze wozek ma jedna duza wade - gondolka jest mala
      i waska. moj maluch ma 5 miesiecy i juz sie nie miesci! jeszcze nie siedzi wiec
      do spacerowki nie mozemy sie przesiasc. druga rzecz - spacerowka nie rozklada
      sie na plasko sad
      a tak w ogole to dlaczego chce jezdzic na rolkach z maluchem? nie moze sam? a
      co jesli z duza predkoscia najedzie na dziure w asfalcie, galazke lub chocby
      kamien??!
    • kinia-p Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 18.11.06, 18:21
      hej,
      my mamy mutsy urban rider i byliśmy oboje do niego przekonani bo:
      - jest b. ładny i jednocześnie skromny ( prostota dalej w modzie)
      - jest bardzo bezpieczny
      - super duże koła idealne na polskie krawężniki i chodniki
      - prosto się składa
      - łatwo można wpinac i wypinać gondolę czy fotelik ( nie trzeba dodatkowych
      adaptorów)- nawet po cesarce nie miałam żadnych problemów ze znoszeniem wózkka
      bo mogłam to robić " w kawałkach"
      - oś skrętna ułatwia manewrowanie wózkiem
      - nie jest kombajnem
      - materiał gondoli ( i innych skłądników) łatwy do utrzymania w czystości)
      - nie musisz od razu kupowac spacerówki - możesz później
      mam nadzieję że tyle wystarczy smile
    • jakw Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 18.11.06, 19:55
      Jeśli Twoim jedynym argumentem jest jasnobłękitny kolor to raczej go nie
      przekonasz (zwłaszcza że janobłękitnym brud dobrze widać). Argumentów nt że
      dzieciom szkodzi jeżdzenie w wózku popychanym przez zarolkowanego rodzica nie
      słyszałam. Ale jeśli lubicie chodzić na wycieczki w tzw teren to lepsze są
      wózki 2-śladowe, a nie 3-śladowe.
      Najlepiej kupcie 2 wózki i będzie spokój.
    • lidek0 Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 18.11.06, 21:26
      Polecam wózki na dużych pompowanych kołach i do tego skrętnych ale czterech,
      sama widziałam wywrotkę trójkołowca, poza tym kiepsko się nim podjeżdża po
      podjazdach. Na rolki niech jeżdzi sam bez wózka. Mutsy czterokołowy to dla mnie
      rewelacja. Co do gondoli to są przeważnie tej samej długości ok 75 cm, ale mają
      różną głębokość i szerokość. Ja na początek proponowałanym używany wóżek
      głęboki, potem sprzedać i kupić nową lepszą spacerówke bo ta musi starczyć na
      dłużej.
      My mieliśmy BebeCar Raider AT+, polecam
      • yalung1 Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 19.11.06, 00:03
        Ja akurat jestem tatą, więc wiem co mówię wink
        My używamy mutsy urban rider, uważam że to jest właśnie wózek z którym można
        jeździć na rolkach albo biegać. Na pewno nie próbujcie tego robić z wózkiem
        trójkołowym - nie jest stabilny! Ja bardzo chciałem kupić właśnie trójkołówkę,
        ale próba wjechania takim wózkiem na wyższy krawężnik / pokonania przeszkody
        przekonała mnie że można wyrzucić dziecko z kąpielą. z tego jestem
        b.zadowolony, własnie dlatego, że można jechać przez wertepy, zjeżdżać po
        nierównościach, biec, a dziecko śpi jak trusia.

A nasz wózek jest czerwony smile
        Acha, i ważny argument: póki co nie kupowaliśmy w ogóle gondolki: od początku
        jeździmy na foteliku rozkładanym do poziomu, i póki co się sprawdza! Może z
        niego uda się przejść bezpośrednio na spacerówkę?

Y.
        • lidek0 Re: jaki wózek: mutsy, play czy queeny 19.11.06, 11:31
          Nie wiem czy fotelik można rozłożyć tak idealniena płasko jak gondolę, poza tym
          w gondola jest głębsza maluszek ma w niej więcej miejsca. Dla mnie fotelik
          służy jedynie do jeżdżenia samochodem co z resztą potwierdził nie jeden
          ortopeda.
    • s.poline przekonaj go!!! 19.11.06, 12:50
      mam quinny speedi sx, ale bardzo długo miałam dylemat pomiędzy tym i mutsy właśnie i mam do teraz. jestem baaaardzo zadowolona ze speedi, ale mutsy tez bardzo mi sie podoba. Jestesmy kobietami i powiedzmy sobie szczerze- jest piekny!!smile) naprawde, mam bzika na punkcie mutsysmile)
      quinny ma faktycznie mala gondole, ale mi to nie przeszkadzalo, bo jak mala miala 5 misiecy to i tak przesiadlysmy sie do spacerowki, ktora ma cholernie duzo plusów. nic z tego ze nie rozklada sie na plasko, bo rozklada sie wystarczajacosmile poza tym ma dobrze osloniete boki- nie wieje i nie swieci. ma bardzo praktyczna tapicerkę, ktora sie latwo czysci- wiem bo mam bezowywink)
      quinny jest pewnie wymarzonym modelem dla twojego meza, poniewaz ja sama z tym wozeczkiem biagalamsmile mowie biegalam, bo juz mi sie odwidzialo, ale kilka miesiecy przebiegalam i musze przyznac, ze jest to swietny, sportowy wozek.
      kola- najwiekszy plus- ogromne i niezniszczalne.
      wybor nalezy i tak do was, ale ja bardzo polecamsmile
    • czarny.motyl bebe confort high trek 3 kołowiec odlotowy!!!!!!!! 21.11.06, 18:37
      Ja mama bebe confort high trek i niemam pojęcia skąd się wzieły opinie jakoby 3
      kołowce były niestabilne i wywrotne (takie za 400zł to może) ale jak sIe kupi
      wózek firmowy TO NIEMA ZADNYCH PROBLEMÓW wink))))))))))jest mega
      zwrotny,wszędzie wjedziesz i wszedzie przejedziesz wink co do rolek to jeżdzę z
      moją misia bardzo czesto i jest super pozdrawiam
      • mama_80 Re: bebe confort high trek 3 kołowiec odlotowy!!! 21.11.06, 22:24
        od jakiego wieku Twojej Misi jeździsz z nią na rolkach?
        • czarny.motyl ok 8-9 miesiąc... 24.11.06, 23:48
          ale nie pamiętam już dokładnie , dość fajnie bo jako że mieszkam na wsi to moge
          jeżdzić po gładkim asfalcie wiodącym przez lasy i pola (więc 2 w 1 czyste
          powietrze i gładka nawierzchnia aby nie narażać dzidziolka na wstrząsy)
          Szczerze Ci polecam dziecku nic niema prawa się stać ...tyle że nawet w
          cieplutki letni dzień zakładałam jej czapeczkę bo jak się porządnie rozpedzisz
          to zawiewa wiaterekwink a tak to ODLOTOWO!!!
          • aghatta1 Re: ok 8-9 miesiąc... 25.11.06, 22:22
            My mamy mutsy, gondolka b mała (synek ma 2 mies i sięga prawie od końca do
            końca), ale poza tym świetnie się prowadzi i jest piękny w swej prostocie i
            kolorystyce (jednolitej). Cóż, jestem kobietą i wygląd bardzo się dla mnie liczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka