Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik?

IP: *.* 07.01.02, 22:45
Pomocy!!!Mam zamiar kupić fotelik dla synka 2 mies.Jaki? Czy 0-18 kg będzie ok? Chciałabym, aby służył na dłużej. Słyszałam, że foteliki 0-13 kg są mało praktyczne, bo dzieci szybko wyrastają.Jakiej firmy?Ratujcie, bo mam zamęt w głowie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jaki fotelik? IP: *.* 08.01.02, 09:22
      my od razu kupiliśmy fotelik od 0 do 18 kg i właśnie go zmianiam bo 3 letnia Marta z niego wyrosła kupiliśmy gdy miała miesiąc - fotelik Renoluxa z 4 poziomami rozkładania - oczywiście na początku jeździła w pozycji leżącej - a potem to już wiadomo - czym większa tym bardziej pionowo (oczywiście jeśli spała to poziomo :) )też uważam że kupowanie fotelika nosidełka to bezsens bo po 1. kosztują dużo 2. na krótko starczają (czasem na mniej niż rok bo jak zastanie cię zima w momencie kiedy dziecko waży ok. 10 kg to i tak go nie dopniesz pasami w kombinezonie) 3. funkcja noszenia takiego fotelika jest dobra na pierwsze 1-2 miesiące - potem dziecko zaczyna sporo ważyć i noszenie takiego ciężarku w jednej ręce to żadna przyjemność 4. jak wiele osób pisało często te pierwsze foteliki się nie zapinają w pasy samochodowe (np w Lanosie, Seacie, Oktavii) bo te pasy są do nich za krótkie5. fotelik 0-18 starczy ci na około 2,5-3 lata w zależności od wzrostu dziecka - a gondolka na max. rokco do marek fotelików to osobiscie polecam Renoluxa, Jane, - to z autopsjii - z opowiadań dużo dobrego słyszałam o Maxi-Cosi - za to złe opinie o Chicco (wysoka cena - marne wykonanie)jeszcze jedno - radzę kupować fotelik - będąc samochodem - od razu przymocować i zobaczyć czy jest stabilny - my kupując pierwszy fotelik wzięliśmy Chicco - piękny się wydawał - zaczęliśmy montować i okazało się że układ kanapy tylnej w naszym samochodzie powoduje ze pozycji leżącej w Chicco i naszym aucie nie uzyskamy... więc o razu wymieniliśmy na Renoluxa który idealnie pasował i spisywał się przez te 3 lata wspanialesmilepozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka