IP: *.* 15.01.02, 13:27
Chcemy latem jechać na Hiszpani pod namiot i w związku z tym planujemy zakup namiotu. Musi być 4-osobowy i z dwoma sypialniami. Podobaja nam się takie jakby trzy polączone igloo. Czy możecie polecić jakąś firmę? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy warto kupić takie z supermarketów?Pomóżcie, pilzzzz!Aneczka
Obserwuj wątek
    • Gość: mast Re: Namiot IP: *.* 16.01.02, 08:19
      Ja polecam firmę Marabut (www.marabut.com.pl). Mam namiot tej firmy już długo (Iglo-3os.) i bardzo łatwo się rozkłada, namiot przetrzymał już rozmaite warunki w Polsce, więc w ciepłej Hiszpanii też da radę ;-)). Moi znajomi też używają tych namiotów, a co roku jeżdżą na spływy kajakowe itp.Natomiast jeśli mogę coś doradzić - lepiej kupić dwa mniejsze namioty niż jeden wielki. To tak na przyszłość może się przecież zdarzyć, że będzie potrzebny mniejszy namiot), a poza tym zawsze łatwiej takie dwa osobne namioty ustawić, dopasować do terenu.Supermarketowe sprzęty raczej odradzam, ale głownie ze względu na to, że najczęściej sprzedają kiepskie marki, ale jak znajdziesz u nich Marabuta, to kup :-))
      • Gość: AneczkaG Re: Namiot IP: *.* 17.01.02, 13:34
        Dzięki za odpowiedź. Mamy jeden malutki namiocik (w sam raz na wypad we dwoje), ale myślimy o takim rodzinnym, jak będziemy jechać z dziećmi (na razie mamy jedno...) i będziemy chcieli tak bardziej stacjonarnie... A do tej Hiszpani jedziemy z bratem mojego męża i jego żoną, więc muszą być dwie sypialnie.Marabut jest troszkę... hm... drogi. Może jest jakś tańsza, a dobra firma? Kiedyś dobre były namioty z Legionowa. Ciekawa jestem, czy tam jeszcze robią? A co można powiedzieć o Alpinusie? Są tańsze niż Marabut, ale czy dobre?Aneczka
        • Gość: mast Re: Namiot IP: *.* 17.01.02, 13:41
          Alpinusy też są dobre, mój kolega jeździ z takim na różne ekstremalne wyprawy. A myślałam, że Marabut jest tańszy...
          • Gość: AneczkaG Re: Namiot IP: *.* 21.01.02, 11:25
            No chyba nawet dwa razy droższy. Podoba mi się np. bora-bora z marabuta (1600zł), a z alpinusa podobny oglądałam za 800zł.
    • lamond77 Re: Namiot 06.06.13, 08:00
      Dpbre firmy to Colman oraz Hanah. Kosztują więcej niż marketowe ale też zdecydowanie lepsza jakość. Marabuty też są ok (ja mam dwa - uzytkowanie bez uwag maja już po kilka ładnych lat) Stanowczo nie polecam Decatlonu- w zeszłym roku namioty rozstawione demonstracyjnie po miesiącu miały podarte tropiki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka