IP: *.* 14.02.02, 23:24
Moi rodzice zamierzają kupić lodówkę. Chcą taką, żeby pod spodem była zamrażarka. Chodzi więc o dużą lodówko-zamrażarkę.Jakie firmy polecacie i ile obecnie taka rzecz kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesia Re: Lodówka IP: *.* 15.02.02, 09:01
      Pomijając kwestię firmy i modelu zdecydowanie polecam zakup lodówki z systemem "no frost" , czyli nieszroniącą. Oznacza to, że ani zamrażalnika ani chłodziarki nigdy nie trzeba rozmrażać, czyli odpada paćkanie się z zamrażalnikiem i nie ma tej wiecznie uświnionej "ściany płaczu" jak występuje w chłodziarkach z tzw. automatycznym rozmrażaniem. Te lodówki są sporo droższe i nieco bardziej energochłonne od tradycyjnych. Dwie firmy produkują jednak "no forsty" w cenach niewiele przekraczających ceny "tradycyjnych" lodówek: Deawoo i LG. Zanim zdecydowałam się na wybór popytałam dokładnie sprzedawców i servisantów o reklamacje - z tego wynikło, że jakość wyrobów Deawoo pozostawia wiele do życzenia, zaś LG są całkiem dobre.W końcu kupiłam więc "no forsta" firmy LG, model o klasie energochłonności B, co w przypadku tego typu lodówek jest rzadkością. Co prawda używam tej lodówki niespełna trzy lata, ale przynajmniej jak dotychczas jestem z niej bardzo zadowolona.
      • Gość: janeczka Re: Lodówka IP: *.* 19.02.02, 10:53
        Dzięki Wiesiu!
      • Gość: mast Re: Lodówka IP: *.* 19.02.02, 14:00
        Ja mam szwedzkiego Elektroluxa, to dobra i sprawdzona firma. Ze swojej lodowki jestem b. zadowolona. Wczesniej konsultowalam sie z wlascicielka hurtowni sprzetu AGD i ona radzila wlasnie Elektroluxa. Co prawda ja nie mam chyba tej lodowki z systemem "no frost", ale ona ma jakis tam antyszroniacy system i jeszcze nie musialam jej rozmrazac (2,5 roku uzytkowania). A dolna czesc - zamrazarka - dopiero po 2 latach zarosla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka