Gość: Mała IP: *.* 23.03.02, 22:30 Zastanawiam sie od kiedy można nosić maluszka w nosidełku? Jak to było o was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DagmaraKawalska Re: Nosidełko IP: *.* 24.03.02, 10:17 Ja zaczęłam nosić Werkę jak miała ze dwa miesiące. Ale to zależy, czy twoje maleństwo jest sztywne. No i od nosidełka. Nie polecam Bebe Confort, jest fatalne. Musi mieć usztuwniony, dość wysoki tył i dla ciebie wygodne pasy krzyżujące się na plecach, wtedy nie odejdzie ci kręgosłup. poza tym, to fantastyczne jak maleństwo jest marudne. A teraz jak ide po południu na spacer to biorę nosidełko i wsadzam tammałą, jak zaśnie to do wózka, albo jak zacznie marudzić, to na brzuszek i spokój. Aha, nosidełko musi być też łatwo zakładane, żeby jedna osoba sobie poradziła.jeśli tylko dziecko jest sztywne i trzyma główkę w pionie to wsadzaj, ale nie na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie28 Re: Nosidełko IP: *.* 25.03.02, 12:31 Ja też zaczelam jak mała miała 2 miesiące. Polecam Maxi-gogo firmy Maxi-cosi. Jedyny problem - ciężko dziecko z niego wyjać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzi Re: Nosidełko IP: *.* 27.03.02, 19:16 Pytałam ortopedę o zdanie, powiedziała, że dopiero jak dziecko trzyma główkę pionowo. Producenci nosidełek twierdzą inaczej... Ja na razie nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DagmaraKawalska Re: Nosidełko IP: *.* 28.03.02, 11:26 Moja dwumiesięczna Weronika trzymała główkę w pionie. to oczywiste, że nie wsadza się dziecka , które się chwieje jak tzrcinka. Producentom chodzi niestety o zysk.Daga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annnia Re: Nosidełko IP: *.* 28.03.02, 15:58 ja też nosiłam malutką w nosidełku od około 2 miesiąca i bardzo sobie chwaliłam ten wynalazek (w końcu miałam wolne ręce i mogłam coś zrobić w domu, a i na spacerze się przydawało, bo moja córeczka od początku chciała być blisko mamy i nie lubiła wózka). Kupiliśmy nosidełko chicco, moim zdaniem jest super-dobrze podtrzymuje dziecko (regulowana szerokość i usztywnienie pod plecki), szelki nie wpijają się w ramiona osoby noszącej dzidziusia, a także można nosić dziecko przodem do siebie albo do świata (jak jest troche starsze). Oczywiście popieram Dagmarę-dziecko musi trzymac główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawlb Re: Nosidełko IP: *.* 28.03.02, 16:53 Polskie normy chyba sa inne niz angielskie.a moze to dzieci rozne.My uzywalismy nosidelka od samego poczatku. Jest ono dopuszczalne od pierwszego tygodnia i wymogiem tu nie jest oczywiscie trzymanie przez dziecko glowki (bo taki maluszek jej nie trzyma) a odpowiednia konstrukcja nosidelka (musi miec dobre wsparcie dla kregoslupa i glowki dziecka) Uzywalismy Baby Bjorn,ktore jest dopuszczalne wlasnie od poczatku i naprawde swietnie sie sprawdzilo.Ale co kraj...to inni lekarze i inne rady. Odpowiedz Link Zgłoś