Dodaj do ulubionych

jaki termomert do mierzenia temperatury

IP: *.* 16.05.02, 20:55
Witam,szukam termometru do mierzenia temperatury dla noworodka. Morze macie jakis sprawdzony, godny polecenia.z gory dziekujeJustyna
Obserwuj wątek
    • Gość: M_iśka Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 16.05.02, 21:03
      Może być douszny bo w kilka sekund mieży temp.- ale nie jest tani,ewentualnie paskowy na czoło-ale niezbyt dokładny w razie gorączki trzeba dodatkowo zmierzyć dokładniejszym
    • Gość: Yoanka Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 17.05.02, 01:36
      Odradzam termometr do ucha, niestety nie są tak dokładne, jak mówi to reklama. Za każdym razem pokazuje inny pomiar, przynajmniej ten mój.Termometry paskowe, na czoło też nie są dokładne.My mamy elektroniczny, który stosujemy pod pachę lub do pupci. O zakończeniu mierzenia informuje sygnałem dźwiękowym. Naprawdę ekstra.Pozdrawiam,Joanka
    • Gość: kabat Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 17.05.02, 07:05
      J używam tradycyjnego rtęciowego /do mierzenia w pupie/ i Maciek mając już 11 miesięcy ma mierzoną nim empetaturę. Jest zdaniem lekarzy najdokładnieszy i podaje zawszę tą samą wartość.pozdrawiamLidka
    • Gość: Honda Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 17.05.02, 07:55
      Witam,ja proponuję termometr elektroniczny do mierzenia temperatury w pupie. Super sprawa. Bardzo szybko mierzy temp. i sygnalizuje dzwiękiem skończony pomiar.pozdrawiam, Eliza
    • Gość: YennaM Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 17.05.02, 09:19
      -termomentr do ucha - drogi i totalna baznadzieja. Za kazdym razem pokazuje inna temperature a rozbieznosc jest imponujaca - czasem nawet ponad 1 stopien-termometr w smoczku rowniez lipa - chore dziecko raczej nie zechce go ssac. Z reszta ksztalt tego termometru znaczaco odbiega od ksztaltu smoczkow dostepnych na rynku. No i pomiar powinien trwac, z tego, co pamietac, dosc dlugo, bo ze trzy minuty - tyle dzidzia musi ciumkac toto bez przerwy ;)-pasek na czolo to nie termometr - ma tylko matce zasygalizowac podwyzszona cieplote ciala, zas dokladna temperature ustala sie za pomoca termometru-najdokladniejszy jest... tak, ciagle najlepszy jest termometr rteciowy. I ten polecam.
    • Gość: King Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 25.05.02, 14:22
      przestrzegam przed smoczkiem - moja córeczka nie chciała go ssać bo ma taką sztywną końcówkę
      • Gość: Przygoda. Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 25.05.02, 19:54
        Mam elektroniczny i bardzo sobię chwalę, dzieci chętnie nim mieżą temp. wyczekując kiedy będzie pipać. Jest bardzo wygodny i dokładny.
    • Gość: beattta Re: jaki termomert do mierzenia temperatury IP: *.* 25.05.02, 21:51
      Tradycyjny rtęciowy jest chyba najdokładniejszy. Dla noworodka, który pozwoli go sobie włożyc do pupci jest o.k. Dla starszego dziecka polecam raczej elektroniczny, którego nie trzeba tak długo trzymać. Moja prawie 2-letnia córeczka nie pozwoli sobie na wykonanie pomiaru w pupie, więc pozostaje nam pacha.W aptekach jest do kupienia plasterek do naklejenia pod paszką. Nie jest może taki precyzyjny ale pomocny, gdy dziecku utrzymuje się temperatura. Można skorygować tradycyjnym termometrem ( u nas różnica była jakieś 0,3 stopnia). Łatwo można skontrolować czy temperatura się podnosi czy obniża. Wystarcza na 48 godzin i kosztuje jakieś 5 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka