Dodaj do ulubionych

Chcemy mieć zdrowe ząbki

IP: *.* 12.07.02, 20:27
WitamSzukam szczoteczki do zębów ( z włosia) dla uzębionego roczniaka. W aptece czy sklepie proponują mi szczoteczki dla dzieci od drugiego roku życia. A co z młodszymi dziećmi?Czy ktoś może mi coś w tej sprawie doradzić?Obecnie czyścimy ząbki gumową szczoteczką firmy "Nuk".Pozdrawiam Jaga
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona_P Re: Chcemy mieć zdrowe ząbki IP: *.* 13.07.02, 09:00
      HejA dlaczego chcesz szczoteczkę z włosia?
      • Gość: yas Re: Chcemy mieć zdrowe ząbki IP: *.* 13.07.02, 14:35
        Witaj IwonoSzczoteczka gumowa "Nuk", stała sie ostatnio dla mojej córeczki również zabawką. A mianowicie zrobiła sobie z niej młotek. Puka gdzie popadnie. Poza tym wydaje mi się, że przy kilku juz zębach (6 sztuk) gumowa maczuga nie wystarcza. Nie mamy problemow z myciem ząbków (jak dotychczas), więc czemy nie przejść na "dorosłą" szczotkę?Pozdrawiam Jaga
    • Gość: guest Re: Chcemy mieć zdrowe ząbki IP: *.* 13.07.02, 10:14
      My też zaczynaliśmy od sztoteczki firmy nuk-gumowejnastępną sztoteczka jaką nam polecono było mięciutka sztoteczka z włosi firmy chicco z gumową rączką w kształcie misia ,teraz Jaś emeryt trzyletni nie ma już problemu z doborem sztoteczki chociaż od jakiegoś czasu myje elektryczną
    • Gość: Gosiek Re: Chcemy mieć zdrowe ząbki IP: *.* 13.07.02, 10:46
      My myjemy ząbki szczoteczką Oral B Stages nr 1 przeznaczoną dla maluszków od 4 do 24 miesięcy. Moim zdaniem jest świetna, a co najważniejsze mój 10-miesięczny synek pozwala sobie czyścić ząbki, a ma ich już pięć (i szósty w drodze). Szczoteczka jest miękka, ma delikatną główkę, aby nie poranić dziąsełek, ma wygodną rączkę i śliczne pastelowe kolory - naprawdę polecam.Musieliśmy przejść na mycie ząbków szczoteczką, bo synek nie pozwalał sobie ich czyścić gazikiem - zżerał gazik, a przy okazji moje palce :(. Natomiast szczoteczką to co innego, zwłaszcza, że od dawna pilnie mnie obserwował jak szorowałam swoje zęby. Teraz otwiera pyszczek, aby mu wyczyścić ząbki, choć przy okazji oczywiście lubi także pogryźć sobie szczoteczkę, ale tym razem jest to dla mnie bezbolesne ;).Pozdrawiam i życzę zawsze zdrowych ząbków.Gosia z Tomkiem
    • Gość: guest Re: Chcemy mieć zdrowe ząbki IP: *.* 13.07.02, 21:06
      Wiesz, jak wygląda włosie w powiększeniu?Jak rurka do picia, włos jest pusty w środku. Stanowi niezłą spiżarkę dla jedzonka i bakterii, dlatego też kilkanaście lat temu zrezygnowano z produkcji szczoteczek tego typu.Na rynku jest mnóstwo szczoteczek, na pewno znajdziecie taką, która przypadnie Wam do gustu.My myjemy Aquafreshem dla dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka