Dodaj do ulubionych

termometr do ucha

IP: *.* 22.07.02, 15:00
CzescJak sadzicie warto kupic termometr do mierzenia temperatury w uchu? Jest drogi, ale z drugiej strony ma wiele zalet.. - przede wszystkim szybko i bezinwazyjnie mierzy temperature, a zmierzenie jej u ruchliwego dwulatka graniczy z cudemsmiledziekuje i serdecznie pozdrawiam wszystkich e-rodzicow
Obserwuj wątek
    • Gość: ez Re: termometr do ucha IP: *.* 22.07.02, 15:03
      Moja pani doktor nim mierzy i jestem zachwycona, ja mam elektroniczny, który pika po zmierzeniu temperatury jest tańszy i dokładny. Wiem też, że termometr do ucha trzeba umieć obsłużyć. Są jeszcze termometry naklejane na czoło, ale podobno nie są dokładne.
      • Gość: Myszka2001 Re: termometr do ucha IP: *.* 22.07.02, 16:19
        Witaj! My mamy i jesteśmy zadowoleni.Obsługa prosta, a Mała uwielbia jak tata mówi, ze zrobi pii..pii...Sama nadstawia uszko.podobno są tylko problemy z kupnem zapasowych nakładek ochronnych, ale jeszcze nie zużyliśmy starych...
    • Gość: SylwiaKarolina Re: termometr do ucha IP: *.* 22.07.02, 16:35
      Dostałam taki termometr w prezencie i w zasadzie go nie używam. Powód - ani mnie, ani mojemu mężowi nie udało się jeszcze zmierzyć nim skutecznie temperatury. Za każdym razem inna (pomiar w odstępach 1 minuty), już nie mówiąc o tym, że zupełnie co innego na rtęciowym, a co innego w uchu. Słyszałam, że temperatura w uchu podobno jest wyższa niż pod pachą, a u nas zawsze niżej. No i w każdym uchu inaczej. Wszystkie te eksperymenty wykonaliśmy oczywiście na sobie, bo Gabryśka na sam widok tego sprzętu wiała gdzie pieprz rośnie.Polecam natomiast termometr elektroniczny pod pachę, kosztuje ok.40 zł, mierzy temperaturę szybciej niż rtęciowy (2-3 minuty)i dokładnie (to znaczy, tak mi się wydaje, przynajmniej zawsze tak samo). Nie wiem, czy wszystkie, ale nasz ma miękką, elastyczną końcówkę, więc nawet jak mała się wierci, to nic nie szkodzi pomiarowi.Pozdrawiam,Sylwia
    • Gość: Jana Re: termometr do ucha IP: *.* 22.07.02, 16:47
      Warto, warto, wartoOwszem, termometr jest dość drogi, ale mierzy temperaturę szybko, dokładnie, nie trzeba rozbierać dziecka, budzić w nocy. Ja w nocy w stresie i przy wysokiej gorączce mierzyłam co 15 minut, co przy tym termometrze jest bezproblemowe. Zabieram termometr wszędzie, kiedy tylko wyjeżdzam z dzieckiem na dłużej niz jeden dzień, mierzę temperaturę zawsze gdy dziecko jest marudne, gdy budzi sie w nocy i nie moze zasnąć i kilka razy przekonałam się, że "cmoknięcie mamy" to zawodny termometr. Mierzyłam temperaturę w samochodzie w czasie jazdy, gdy Misia darła się a ja myślałam, że jest bardzo chora (była baaaaardzo śpiąca, a ja jeszcze nie miałam doświadczenia :-)). Jeszcze przydałby mi sie podobny "tester" do moczu i miałabym wszystko co mi potrzeba ;-).Kapturki nie zużywaja się tak szybko, z tym że u nas z termometru korzysta tylko Misia. Są do kupieniach w sklepach RTV AGD (niestety drogie) i widziałam też w aptekach. Technika pomiaru jest prosta do opanowania, wystarczy troche poćwiczyć :-).U mnie ten termometr sie niejako "zamortyzował" bo moje dziecko sporo chorowało, na razie jest dobrze i tak naprawdę wolę nie musieć używać termometru.Pozdrawiam Jana
    • Gość: bridgett Re: termometr do ucha IP: *.* 22.07.02, 18:44
      Polecam z czystym sumieniem i pełnym przekonaniem. Mamy taki termometr firmy Braun i jestem bardzo zadowolona. Jest b. łatwy w użyciu, szybki i dokładny. Kiedy Kuba gorączkuje albo jest marudny mierzę mu co chwilę. Wskazania różnią się od wskazań termometru pod pachą tak samo, jak inne są wskazania termometru mierzącego gorączkę w pupie. W uchu jest troszkę wyższa temperatura niż pod pachą, stąd wyższe wskazania u dorołych. U dzieci natomiast uszko jest mniejsze i czujnik termometru nie dochodzi do końca, więc wskazania są trochę niższe. Po jakimś czasie dojdziesz do wprawy i będziesz wiedziała, jak wskazuje Twój termometr. Naprawdę polecam!
    • Gość: DorotaJ Re: termometr do ucha IP: *.* 23.07.02, 20:54
      Ja też polecam, chociaż temperaturę Nince tym termometrem mierzy tylko Piotr - ja ćwiczę, ćwiczę i wychodzą mi bzdury. Używam paska na czoło. Dla pomiarów porównawczych jest wystarczający.PozdrawiamDorotaJ
    • Gość: anulek Re: termometr do ucha IP: *.* 24.07.02, 09:25
      Rzeczywiście b. szybko mierzy temperature. Mówie o Braunie bo z takim miałam do czynienia. Tylko trzeba za każdym razem zmieniać kapturki. Rtęciowe są dokładniejsze.
      • Gość: bridgett Re: termometr do ucha IP: *.* 24.07.02, 20:32
        Teoretycznie trzeba zmieniać te kapturki po każdym pomiarze (zgodnie z instrukcją obsługi). W praktyce wystarczy, że kapturek jest czysty, niezatłuszczonuy i nie pognieciony. Przez 3 lata zużyłam niecałe opakowanie kapturków, załączone zresztą do termometru, a mierzę często, bo Kuba dość dużo choruje.Co do dokładności pomiaru - w instrukcji jest napisane, od czego zależy i wystarczy tego przestrzegać.
    • Gość: Gooh Re: termometr do ucha IP: *.* 24.07.02, 12:52
      polecam bardzo !!mamy taki i mierzenie temperatury , nawet u bardzo ruchliwego brzdąca, nie stanowi żadnego problemu :-)a i dla rodziców tez jest przydatnyoczywiście cena (ok. 200 zł), jest znaczaca, ale ... moze np. ktos ze znajomych, lub rodziny zrobiłby Wam taki prezent...naprawdę warto :-)pozdrawiamGooh:hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka