Dodaj do ulubionych

Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :))

30.11.06, 19:51
Witajcie nie mogłam się powstrzymać,wiem że na allegro są głównie
zarobkowicze,ale żeby tak na h... pokazywać ulotkę z niższą ceną -
nieładnie smile)
www.allegro.pl/item146605995__duzy_zestaw_stanowisko_do_zabawy_i_nauki_.html
Pozdrawiam-Monika
p.s:ciekawe czy ktoś kupi smile)
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 30.11.06, 20:19
      nie bardzo rozumiem, na ulotce jest cena taka sama jak cena na aukcji, czy chodzi ci o dodatkowe koszty przesyłki?
      Czy ja czegos nie widze?
      • agne_s Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 30.11.06, 20:29
        Myślę, że raczej chodziło o to www.biedronka.pl/str/2/i/750.php
        Wysztarczy porównać rzeczy wystawione przez sprzedawcę z tymi, które są w
        katalogu świątecznym z Biedronki. Miejmy nadzieję, ze niewiele osób się
        nabierze.
        • mamaemmy ??? 30.11.06, 20:38
          czekaj czegos nie rozumiem..To wg Ciebie powinni wystawic to za kwotę mniejsza
          niz kupili??To nie nazywa się oszustwo,to handel-kupuje taniej ,sprzedaje drożej.
          W sklepie kupujesz np ziemniaki za 2zl/kg a sprzedawce one kosztowały 70groszy
          za kg..czy to tez oszustwo??W końcu zarabia 3 razy tyle..
          • coronella Re: ??? 30.11.06, 20:49
            nie każdy ma biedronke w poblizu, i może mu wygodniej, a nawet taniej, kupic to na allegro. Ja tak np kupuje rzeczy z Ikei, wiem, że przepłacam, ale podróż do Warszawy kosztuje mnie 100 zł. Wole nawet dopłacic te 100 zł komus, kto dla mnie kupi, zapakuje, wysle, a mi listonosz do domu przyniesie.
            Nie zapominaj, ze za wystawienie na allegro tez sie płaci, za sprzedaz -prowizję. Dlaczego tak sie czepiacie cen na allegro? Jak za drogo, to nie kupujcie, i tyle. Tak jak powiedziała moja przedmówczyni, za wszystko, co kupujemy, od żywności po ciuchy, płacimy duzo więcej niz koszt produkcji, dając komus zarobic. I to już nikomu nie przeszkadza.
            • karol987 Re: ??? 30.11.06, 21:00
              Podpisuję się pod tym co napisałyście.
              Widać są jeszcze tacy,których reguły gospodarki wolnorynkowej szokują.
              Ha ten ktoś pewnie powinien sprzedawać te zestawy za 79zł a na różnicę
              zapracować.
              Kiedy w tym kraju ludzie zaczną kumać?
            • monjar6 tak,tak 30.11.06, 21:00
              Proszę o dokładną interpretację mojego postu smile)Napisałam tylko,że osoba
              sprzedająca powinna zamaskować cenę produktu z katalogu biedronki !!Nikogo nie
              nazywałam też oszustem,cena na aukcji 115 zł+10zł przesyłka a w katalogu 89
              zł.Po prostu widać że sprzedający nie bardzo obyty w handlu,bo przecież kupując
              coś i nie znając ceny u innych sprzedawców skusimy się na zakup jak nam się coś
              podoba.A czy widząc np. że w warzywniaku na rogu są ziemniaki po 2,00 a obok w
              sklepie byłyby po 3,20 z info że w warzywniaku są po 2,00,kupiłabyś tam ??I
              tylko o to mi chodziło smile)
              Pozdrawiam-Monika
              • coronella Re: tak,tak 30.11.06, 21:02
                wejdz jeszcze raz na tą aukcje, i zobacz zdjęcie.
                • oliwia244 a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronce do 30.11.06, 21:11
                  dostania?
                  spodobala mi sie.
                  • agne_s Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 21:22
                    No właśnie, myślę że nie.... skoro ludzie wykupują jednorazowo po 10 takich
                    zabawek, zeby sprzedać drożej.
                    Dzieje się tak rówmież z większością rzeczy z H&M, dlatego wkurza mnie taka
                    gospodarka rynkowa! Co z tego, że mam do tych sklepów niedaleko, skoro prawie
                    nigdy nie udaje mi sie kupic tego co chcę, bo większość rozmiarówki jest
                    wykupiona przez osoby sprzedajace na allegro. Nie mam niestety czasu jeździć po
                    kilka razy do sklepu, żeby upolować daną rzecz. Sformułowania "upolować" użyłam
                    celowo,bo faktycznie zakupy w H&M czasami przypominają polowanie.
                  • monjar6 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 21:22
                    Wchodzę i cały czas tak samo na zdjęciu cena 89,00-to cena z Biedronki a w
                    aukcji 115,00.Niewiem czy dostępna jeszcze w biedronce,jutro sprawdzę i dam Ci
                    znaćsmile)
                    Pozdrawiam-Monika
                    • oliwia244 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 21:40
                      ja swoje biedronki tez odwiedze ale ostatnio jak bylam po cos dla młodszej to
                      już sladu nie bylo

ja tam handlowcą nie bronie ale na to polowanie też wylewu dostaje!!!!!
                    • coronella Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 21:59
                      ja czegoś nie rozumiem... u mnie na zdjeciu jest cena 115 zł! taka jak w aukcji!

W Łodzi w Biedronkach sa, widziałam w dwóch sklepach.
                      a tak na marginesie, w Biedronce sa bardzo fajne zabawki!
                      • monjar6 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 22:08
                        Nie wiem czemu, u mnie 89,00 smile)Ale faktycznie,sprzedający na innych aukcjach
                        wstawił ceny z aukcji do zdjęć,więc tak to dobrze wygląda smile)
                        Właśnie jutro odwiedzę biedronkę, słyszałam już od wielu osób że tam można
                        tanio kupić zabaweczki.
                        Monika
                      • oliwia244 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 22:16
                        no to zaczne poszukiwania jutro w Warszawie, może znajde.

a w Biedronce rzeczywiscie można trafić fajne zabawki w super cenach!
                        • monjar6 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 22:18
                          OK,to napisz jutro co ciekawego znalazłaś,ja napiszę co ja widziałam smile)
                          Pozdrawiam-Monika
                        • oliwia244 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 22:26
                          ja też widze na aukcji cene 115zł
                          • monjar6 Re: a myslicie , ze ta zabawka jeszcze w Biedronc 30.11.06, 22:35
                            Już zmieniona cena przez sprzedającego,teraz wygląda ok smile)
                            Monika
                        • stypkaa Gdzie jest Biedronka w W-wie na Bielanach, Bemowie 01.12.06, 09:37
                          Chomiczówce lub Żoliborzu?
                          Bo może faktycznie warto by tam zajrzeć przed Świętami...
    • coronella Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 30.11.06, 22:44
      ta pralka jest fajna
      www.allegro.pl/item144597719__pralka_automat_naprawde_pierze_z_woda_duza_.html
      ona w sklepie kosztuje 29,99, ale nie jest duza smile
      • oliwia244 Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 30.11.06, 22:56
        bardzo fajna!koleżanka kupiła córce

my ze względu na zagracenie wystrzegamy sie pralek, kuchni, zestawów typu
        kochana mama itp.
        ale jak za rok starsza bardziej świadoma i wymowna prac zapragnie to nie bedzie
        wyjscia smile
        • mgurniak Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 10:28
          takich aukcji jest wiecej choćby kolejki drewniane tchibo i ubrania itd w
          sklepie o 5ozł taniej !!!!
    • mariejo Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 11:53
      Z zabawkami to w ogole trzeba uwazac bo w marketach z reguly sa dobre promocje
      przed swietami. Osobiscie kupuje w Makro Auchan i selgros.
      • karol987 Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 12:19
        Na co tu uważać.
        Tłumaczyła już coronella i nawet zrobiła kalkulację.Jak jechać 100km. do sklepu
        to lepiej kupić za cenę na Allegro.
        Dziewczyny zrozumcie nie każdy mieszka w aglomeracji są ludzie,którzy nie maja
        czasem samochodu a do sklepów typu Macro,Selgros czy inne oszołomy ma kilometry.
        A tak paczuszka przychodzi do domu bez wychodzenia z domu.
        I tu jest mowa o opłacalności.Wówczas.
        • monjar6 Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 14:23
          Karoll,przecież to co piszesz jest logiczne,jak zaczynałam wątek chodziło mi
          tylko o pokazanie ulotki z promocyjną ceną niższą o 25zł od kup teraz !!I tylko
          o to a nie czepiam się kogoś kto chce zarobić.
          Byłam dziś w Biedronce i nie ma u mnie już tych zestawów,ale są kuchnie i
          pralki,zestawy narzędzi i Wadera betoniarki i różne inne smile)
          Od 5 grudnia nowe promocje,będzie fajny zestaw do opieki nad lalką bobaskiem smile)
          Ale ja mam synka więc nam się nie przyda,pozdrawiam-Monika
          • bogusia1231 Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 14:36
            To, że mie w sklepie powiedzą jaką mają marżę, to wcale mnie nie rusza..... i
            tak kupuję
            pozdrawiam
            • monjar6 Re: Jak się zarabia na allegro :))Zobaczcie :)) 01.12.06, 14:46
              To ciekawe co piszesz, a czy wiedząc że w tym sklepie co kupujesz jest zabawka
              po 100zł a obok po 80 też kupisz tam gdzie drożej ??
              Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka