Dodaj do ulubionych

JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ?

IP: *.* 19.09.02, 21:49
TO BĘDĄ W OGÓLE PIERWSZE PRAWDZIWE PÓŁROCZNEGO FACETA. PORADŹCIE MI PROSZĘ JAKIE TAKIE BUTKI POWINNY BYĆ, CZYM SIĘ KIEROWAĆ PRZY WYBORZE? GDZIE POWINNIŚMY SIĘ WYBRAĆ ABY ZNALEŹĆ WŁAŚCIWE?JESTEM ZIELONA, PROSZĘ O POMOC.CZY SĄ SZANSE ABY BUTKI KUPIONE NA JESIEŃ BYŁY TEŻ DOBRE NA WIOSNĘ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Izuś Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 20.09.02, 14:52
      Zdecydowanie radzę Ci nie kupować ŻADNYCH butów dla półrocznego faceta. Dziecko do momentu nauczenia się dość dobrze chodzić bez pomocy osób trzecich powinno poruszać się po prostu boso, gdyż tylko w ten sposób jego stópki mają szansę na prawidłowy wzrost i ukształtowanie. Idzie zima. Półroczny maluch nie będzie miał nawet szans aby wypróbować swoje buciki, a na wiosnę kupisz mu lekkie buciki z naturalnej skóry, miękkie, ze sztywną piętką i wkładką profilowaną w środku (osobiście polecam firmę Bartek która robi ładne butki spęłniające wszystkie normy, w średniej cenie).Jeśli teraz zapakujesz maleńką stópkę w twardy,zimowy bucik to tylko na czas spaceru, który maluch i tak spędzi w wózku. A w domu po prostu załóż mu skarpetki z ABS-em jeśli zacznie stawiać pierwsze kroki.Pozdrawiam,Iza
      • Gość: Ika Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 09:06
        Mama 2xP napisała/ł:> (osobiście polecam firmę Bartek która robi ładne butki spęłniające wszystkie normy, w średniej cenie).Bartki w "średniej cenie"...???? :what: To istnieją jeszcze droższe???
        • Gość: ilka Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 12:59
          istnieją np. Naturino, bagatelka 280 zł. :crazy:
          • Gość: Ika Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 13:10
            Załamka :(
            • Gość: ulcik Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 13:45
              Hej A jak na takie maluchy ( rozmiar od 18 do 23 ) polecam wam nową jesienną wersję bucików - paputków ( słynnych kiedyś na forum sprzedam jak i tutaj na zakupach ).Nowa jesienna wersja posiada dodatkową warstwę nubukową.Zainteresowanym udzielę wszelkich informacji na priva, proszę o kontakt :)pozdrawiam ulcik
    • Gość: agniesia1 Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 21.09.02, 09:48
      Ja tez uważam ,że dla takiego małego bąka nie potrzeba butow .Wustarczą porządne grube skarpety ew. gruby kocyk.A na wiosnę to akurat kupisz mu adidaski.
    • Gość: Kicia Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 13:04
      Dziękuję za wszystkie rady. Macie rację, buty to kiepski pomysł, jakoś tak sobie wyobrażałam, że tylko one będą właściwym zabezpieczeniem przed mrozem. Trzeba będzie wymyślić ich miękką wersję dla mojego pana Wiercipięty na czas kiedy nie chce siedzieć (jeszcze nie całkiem) w wózku. Cóż, nie przepada za tą "rozrywką".Pozdrawiam wszystkie Mamy,Anita
      • Gość: 0107 Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 13:16
        Ja mam dla córeczki miękkie kożuszkowe bamboszki zawiązywane w kostce. Nosił je mój synek i sprawdzały się znakomicie.Pozdrawiam, Basia.
      • Gość: Magdzi Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 22.09.02, 20:12
        Chyba jednak same skarpetki, choćby najgrubsze, nie wystarczą. Chyba, że maluch da się zapakować w kocyk na cały spacer, ale już niedługo może się nie dać...Miałam podobny dylemat, dzisiaj kupiłam takie coś, chyba to te paputki, takie jakby buciki, ale materiałowe, akurat na teraz. Do nauki chodzenia na pewno by się nie nadawały, ale do ogrzania nóżek w wózku będą chyba idealne :). Na zimę kupię prawdziwe butki, bo moja córcia pewnie będzie juz próbowała chodzić.Magdzi
    • Gość: Izuś Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 23.09.02, 10:01
      Przeczytałam Wasze wszystkie opinie i w 100 % je podzielam. Jasne,że 100 zł za buciki Bartka to dużo (tym bardziej,że jak dziecko zacznie chodzić to kupujesz ich min 3 pary na rok) ale wziąwszy pod uwagę cenę Ecco-200 zł czy Naturino-300 to Bartek jest naprawdę w średniej cenie. Poza tym ważne jest to,że te buty są naprawdę pożądnie wykonane, spełniają wszystkie normy jakie są zalecane przez lekarzy, są ładne i nie kosztują owe 200-300 zł. Owszem można kupić buty w hipermarkecie za 30 zł tylko osobiście wolałabym chyba buty po innym dziecku, (nie wiem co o tym myślicie?).Wracając do skarpetek na zimowy spacer to rzeczywiście są takie specjalne szmaciane czy kożuszane buciki do wózka dla dzieci, które jeszcze nie chodzą i to jest super rozwiązanie.Pozdrawiam Iza
      • Gość: Martka Re: JAKIE KUPIĆ PIERWSZE BUTKI NA JESIEŃ? IP: *.* 24.09.02, 06:56
        Ja ostatnio widziałam buty Antylopa i bardzo mi się podobały. Kosztowały od 70 do 90 zł, czyli troszkę taniej niż Bartki, a wydawały mi się ładniejsze. Podeszwę miały taką łatwo "zginającą się".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka