Gość: dta IP: *.* 22.11.02, 18:26 Chcielibyśmy kupić leżaczek dla naszego dzidziusia. Proszę bardziej doswiadczone mamy i tatusiów o radę - jaki wybrać i czym się w tym wyborze kierować.Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jl101 Re: jaki leżaczek??? IP: *.* 23.11.02, 21:44 w grudniowym "mamo to ja" jest ranking lezaczkow, kup sobie bo testuja 6 i sa dokladne opisy. najlepszy wedlug nich to lezaczek firmy primi sogni cana 210zl. naprawde wyglada bardzo solidnie i sympatycznie, ja uzywam satergo lezaczka po jakims dziecku z rodziny i niemalze zaluje ze go odziedziczylam, bo nie mam pretekstu do kupienia nowego. nieprawdopodobne jak te rzeczy sie szybko zmieniaja.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik_27 Re: jaki leżaczek??? IP: *.* 01.12.02, 22:32 Witam!Ja polecam leżaczek firmy Bebe confort. Jest jednym z droższych na rynku (ok.270pln) ale wart jest swojej ceny. Mój synek jest dużym dzieckiem - w wieku 4 m-cy ważył 8kg, a w leżaczku mieści się świetnie - "leżakuje" sobie odkąd skończył 2 m-ce. Leżaczek można bardzo fajnie złożyć całkiem na płasko, co ułatwia transport jak jedziemy do dziadków na dłużej. Poza tym, leżaczek ten ma pałąk stanowiący podstawę również z przodu - ja stawiam sobie synka przed sobą i swobodnie bujam go nogą - przy innej konstrukcji leżadzka żeby było Ci wygodnie musisz ustawić dziecko trochę pod kątem.Pozdro, Asia i Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mast Re: jaki leżaczek??? IP: *.* 03.12.02, 16:48 Bardzo dobrze sprawdzają się również leżaczki niektórych polskich firm, ważne, żeby miały stabilne oparcie, ustawiane w kilku pozycjach, przydają się też pasy do przenoszenia, opcja składania na płasko oraz funkcja bujania (ta ostatnia nawet bardzo przydatna - siedzisz na fotelu i czytasz albo oglądasz tv, a nogą bujasz marudzącą dzidzię . Jeśli leżaczek spełnia powyższe warunki i wygląda solidnie to nie musi być markowy, chociaż faktycznie, najlepsze są Bebe Confort, Chicco, niezłe też są Brevi, ale kosztują kilka razy więcej niż polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek35 Re: jaki leżaczek??? IP: *.* 04.12.02, 21:22 Polecam Primi Sogni. Ma podwojna, bardzo latwa regulacje podnozka i oparcia. Jest wersja ze stoliczkiem i bez. Jest tez duzy wybor kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwiastep Re: jaki leżaczek??? IP: *.* 04.12.02, 22:17 My mamy taki lezaczek z Mothercare, ale byl kupiony w Anglii, wiec nie wiem, czy u nas w Mothercare tez bedzie...Ale jest naprawde swietny - w przeciwienstwie do tych, ktore sa w naszych sklepach (a ogladalismy ich mnoooooostwo), ten sie naprawde buja, tak porzadnie fajnie. Zuzka nawet sama moze go wprawiac w ruch (sama sie w nim buja). Nasza dzidzia go uwielbia.Jesli jestes zainteresowana, moge znalezc link, zebys mogla zobaczyc zdjecie, a potem to juz tylko wystarczy isc do Mothercare i zapytac...S. Odpowiedz Link Zgłoś