Dodaj do ulubionych

Śpiworek do spania Tchibo

11.12.06, 09:06
Do mam, które kupiły śpiworek Tchibo. Jak on się zachowuje po kilku
praniach ? Bo ja mam wrażenie, że ta "watolina" (kulki poliestrowe) w środku
się kawali i zbija w jedna bryłe (szczególnie górna część przy twarzy) i
zostaja puste miejsca, gdzie jest tylko materiał (wypełnienie zeszło w jedno
miejsce). Jak jest u was ?
Obserwuj wątek
    • pdubno Re: Śpiworek do spania Tchibo 11.12.06, 10:21
      jest podobnie, tylko ze mnie sie tak stało na plecach, chyba musze cos tam inego
      wszyc. wink Ale poza tym jestem bardzo zadowolona.
      • milena.borkowska Re: Śpiworek do spania Tchibo 11.12.06, 10:55
        Zastanawiam sie czy nie reklamować śpiworka. Tylko w czym moje dziecko będzie
        spało ?
    • kumakk Re: Śpiworek do spania Tchibo 11.12.06, 17:27
      rety, ale mnie nastraszylyscie! U mnie na razie po pierwszym praniu ok, ale w
      czym moje fikajace nogami dziecko bedzie spalo jak sie spiworek zepsuje????
      • pdubno Re: Śpiworek do spania Tchibo 11.12.06, 17:37
        nie martw sie, mnie sie tak stalo tylko na plecach,ale nie zamienilabym go na
        zaden inny smile
        • beata_17 Re: Śpiworek do spania Tchibo 11.12.06, 18:26
          Ja kupilam w Tchibo w Niemczech 2 spiworki jeden taki do pol roku - prany juz
          nie wiem ile razy i jest jak nowy i wiekszy puchowy na 110cm i jak na razie tez
          w porzadku. Nie wiem czy w Polsce sa innej jakosci, ze tak sie dzieje???
          • milena.borkowska Re: Śpiworek do spania Tchibo 12.12.06, 09:37
            Zapewne nie jest to śpiworek puchowy, tylko wypełniony kulkami poliestrowymi, a
            takie wypełnienie ma tendencje to zbijania się w jedną kule. Zauważ jak się
            zachowują kurtki zimowe z takim wypełnieniem.
            • krasnoludekw Re: Śpiworek do spania Tchibo pytanie o rozm 12.12.06, 11:13
              ja widzialam te spiworki o ktorych piszecie na realu w Poznaniu i były tylo 68
              cm mam pytanko czy wieksze na 92-98 tez są ?
              • milena.borkowska Re: Śpiworek do spania Tchibo pytanie o rozm 12.12.06, 11:38
                Tak, jest duzy śpiworek do 110 cm.
    • reqc Re: Śpiworek do spania Tchibo 17.12.06, 14:32
      Ja kupiłam 2 śpiworki z wypełnieniem z kulek poliestrowych, jak dotąd raz je
      prałam i są OK. Zwróciłam uwagę, że producent zaleca suszyć je w suszarce
      bębnowej. Zdaje się że to ma wpływ na puszystość i równe rozłożenie wypełnienia.
      Pewnie na co któreś pranie będę oddawać śpiworki do pralni, bo nie mamy suszarki
      w domu. Pozdrawiam. brigid_reqc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka