Dodaj do ulubionych

Nosidło: Chicco Go Plus czy BabyBjorn?

IP: *.* 28.11.02, 12:17
Witam !!!Poradzcie proszę, które z tych nosideł dla 9 tyg. dziewczynki polecacie? Jak się mają do siebie cenowo? Gdzie można kupić w Warszawie i jednej i drugiej firmy? A może ktoś z Was ma do odsprzedania takie nosidło? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi !!!Pozdrawiam cieplutko !!!Agnieszka - mama Kamilki (29.09.2002)
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdzi Re: Nosidło: Chicco Go Plus czy BabyBjorn? IP: *.* 28.11.02, 22:43
      Prawdę mówiąc, nie używałam żadnego z tych nosideł, tylko Bebe confort, ale może troszkę Ci pomogę.BabyBjorn można kupić w sklepach Mothercare, Chicco - w wielu sklepach, a zwłaszcza firmowych Chicco (np. w King Crossie przy Ostrobramskiej albo w Sadyba Best Mall.Z tego co widziałam i czytałam w broszurce Chicco, w nosidle Go Plus można nosić maluszka w pozycji leżącej, a nie tylko pionowej i wydaje mi się, że dla maleństwa, które ni trzyma jeszcze sztywno głóki jest to zdecydowanie lepsze. Ortopedzi raczej są przeciwni noszeniu takich maluchów pionowo (przynajmniej mój ortopeda kategorycznie zakazał), mimo że producenci oczywiście twierdzą, że te nosidełka nadają się już dla noworodków...Magdzi
      • Gość: polanka Re: Nosidło: Chicco Go Plus czy BabyBjorn? IP: *.* 29.11.02, 21:04
        Nie znam Chicco Go plus, ale używaliśmu chicco go i wcale mi się nie podobało. Za to mamy Baby Bjorn i jesteśmy zachwyceni. Zalety: bardzo dobry system nośny -można nosić długo małego klocka, wygodne ubieranie i zdejmowanie -nie budząc dziecka, bardzo stabilna pozycja dziecka -nie wisi jak w chicco, ale przylega do ciała, no i mały je uwielbiał. Wadt: jest bardzo grube, dziecko może się spocić i posłuży gdzieś do 9 kg, mimo że producent obiecuje do 15 kg. No i ta cena...Nasze niestety nie jest na sprzedaż :-(
    • Gość: karolinak-s Re: Nosidło: Chicco Go Plus czy BabyBjorn? IP: *.* 30.11.02, 16:55
      My uzywalismy Naby Bjorn i bylo rewelacyjne.Nosilam w nim synka do pierwszego roku zycia od wlasciwie trzeciego tygodnie - mogla go nosic takze po domu. Do kupienia jest na pewno w sklepach Mothercare. Tanie nie bylo, ale jak przelicze uzycie / cene to jedna z rzeczy, ktora bardzo sie zwrocila - w przeciwienstwie np. do lozeczka, w ktorym moje dziecko specjalnie dlugo nie polezalo
      • Gość: braunik Re: Nosidło: Chicco Go Plus czy BabyBjorn? IP: *.* 30.11.02, 22:17
        Ja używałam przez prawie 4 m-ce chicco i byłam zadowolona! Wiedziałam , ze Mały jest bezpieczny ,ze nic sie nie odepnie po drodze . A poza tym Dzidziuś też go lubił bo jak tylko go włozyłam do nosidła to od razu zasypiał, a chyba by nie spał gdyby mu nie było wygodnie ! Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka