Dodaj do ulubionych

Wózek Chicco Pick up Duo Air

IP: *.* 11.01.03, 22:33
WitamMoja pociecha urodzi się w kwietniu, dlatego zdecydowaliśmy sie na "spacerówke dla niemowlaka". W sklepie internetowym znalazłam min. wózek Chicco Pick up Duo Air. Jest to spacerówka, ale z dodatkowa gondolą. Czy ktoś jest szczęśliwym (lub nieszczęśliwym) posiadaczem takiego wózka? Ew. widział taki wózek w sklepie w W-wie?PozdrawiamEla
Obserwuj wątek
    • Gość: bebejot Re: Wózek Chicco Pick up Duo Air IP: *.* 13.01.03, 22:40
      Hej, Dobrze się składa, bo mam trochę do powiedzenie na temat tego wózka. Używamy go od 3 1/2 miesiąca i w sumie to mamy mieszane uczucia. Prawdę mówiąc trudno nam było się zdecydować i po długich dyskusjach padło na Duo Air. Zalety - orginalny wygląd i przyjemne tapicerki, skrętne koła, super zwrotność, fakt,że to 2 w 1, prawdziwa gondola, cena jak na 2 w 1 dla wózka importowanego, wielkośc - nie jest duży w porównaniu z typowa gondolą, mieści się w bagażniku VW Golfa, można nim swobodnie manewrować nawet w niewielkich supersamach, fajny w wersji spacerowej.Wady - zła amortyzacja, nawet spuszczenie powietrza w kołach niewiele pomaga, są kłopoty z podjeżdżaniem pod krawężniki, folie ochronna dopasowana do wersji spacerowej, a nie gondoli, "plastikowe odgłosy".Reasumując - w tym przedziale cenowym teraz chyba wybrałabym Inglesinę, mimo, że nie ma skretnych kół, a to baaardzo fajna rzecz. Super amortyzacja, lekko się prowadzi, trzeba dikupić torbe - śpiwór ( ok, 100 PLN)Przy gotówce rzędu 2000 PLN - absoulutny szczyt marzeń Bebecar AT Rider. Ostatnio pojawiło sie cacko o nazwie MUSTY - drogie, o wyglądzie high tech, droższe od Bebecara.Krótko mówiąc - nie ma wózka idealnego, a wracając do Chicco - dobry wózek, ale na naprawdę proste drogi.PozdrawiamBeciek
      • Gość: pelapa Re: Wózek Chicco Pick up Duo Air IP: *.* 14.01.03, 22:07
        Dzięki za wyczerpująca odpowiedz. Spotkałam w sklepie posiadaczy takiego wózka i też nie byli do końca zadowoleni (a właściwie twierdzili że drugi raz Chicco by nie kupili). Szkoda bo wydawał mi się fajny. Musimy jeszcze poszukać, może Bebecar?PozdrawiamEla
        • Gość: napaj Re: Wózek Chicco Pick up Duo Air IP: *.* 15.01.03, 21:15
          A my jesteśmy zadowoleni z tego wózka , rewelacja , wszystko zostało w nim przemyślane. Za te pieniądze cóż mozemy kupić? żeby mieć extra amortyzację to kupujemy wózek na paskach a ich jest coraz mniej. Nic nam nie skrzypi , przecież trzeba odpowiednio konserwować. Więc opinie mogą bydz różne a w naszym mieście znam trzy osoby posiadające ten wózeczek i wszystkie są zadowolone.Pozdrawiam Ania.ps. gdy będe miała drugie dziecko też będzie jezdziło chicco.
    • Gość: ania_z35i Re: Wózek Chicco Pick up Duo Air IP: *.* 16.01.03, 18:06
      Z pełnym przekonaniem nie polecam Ci tego wózka z powodu małej gondoli i nie wzbudzającej zaufania spacerówki.Moja siostra pokusiła się o taki zakup - jeżdzi małym samochodem i wydawało się jej, że będzie to świetne rozwiązanie, bo wózek rzeczywiście jest mały po złożeniu. Otóż z gondoli jej córeczka korzystała trzy miesiące, a spacerówka z pewnością nie jest przystosowana do spacerów z takim maluchem. Wózek odsprzedała bardzo szybko. Za moją namową kupiła BEBECAR"a i jest zadowolona. Pozdrawiam.Ania Z.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka