Dodaj do ulubionych

Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan?

03.01.07, 10:43
Czy uzywalyscie dla swoich Pociech tych pampersow?Powiedzcie jakie one sa czy
oplaca sie je kupowac?
Pozdraiwam
Obserwuj wątek
    • pikolakszpak Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 10:46
      ja używam tesco od czasu do czasu, są ok, polecało mi je wiele osób. Podobno tez
      niezłe są pieluchy marki geant.
    • shady27 nigdy 03.01.07, 10:55
      napatrzylam sie na pieluchy tego typu u kolezanek, koszmary plastikowe, niepojemne, okropienstwo
      • asiakal Ja używałam tesco ale nie te białe, bo...... 03.01.07, 11:05
        ......one są faktycznie foliowe. Ja kupiłam te fioletowe (dla innych rozmiarów
        są inne kolory) i nie mam żadnych zastrzeżeń. Są przewiewne, pojemne, zapinane
        na rzepy i uważam że w niczym nie ustępują firmowym pampersom.
      • marva Re: shady 03.01.07, 11:46
        Nie wszystkie sa na szczęscie plastikowe. Choc fakt, takich bym swojemu dziecku
        nigdy nie załozyła. Dla mnie całkowitą porazka okazały się własnie Pampersy.
        Zupełnie niepojemne i mokre od środka po jednym sikaniu.
        Polecam tesco fioletowe i Rossmany bordowe.
    • magme Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:05
      Ja używam cały czas tesco fioletowych, zmieniłam z pamperków na te właśnie bo z
      pampków ciągle mi coś uciekało i mam wrażenie że te tescowe są pojemniejsze,
      mają napewno grubszy wkład w okolicy pupki-porównywałam, poza tym są tak samo
      miękkie i rzepy nie są wcale plastikowe!, tylko ja mówię o fioletowych tesco,
      bo są jeszcze jakieś inne i te są faktycznie koszmarne, a używaliśmy huggiesów
      flexów, zwykłych, pampersów i tych tescowych fioletowych, i te nam najbardziej
      podeszły więc przy nich zostaliśmy, poza tym cena jest bardzo ok- za pakę 68
      pieluch płacę 35 zł, ale wiem że np, dzieciaczek kuzynki jest na te akurat
      uczulony, lepiej zrobić próbę na mniejszym opakowaniu, pozdrawiam, Magda
    • qasiunia Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:06
      my używamy tesco i jesteśmy bardzo zadowleni, choc jednostkowo wychodza o 2-3
      grosze taniej niż pampersy, ale nas od pampersów odsuwa ich zapach, strasznie
      smierdzą.
      • marva Re: tesco filetowe sa moim zdaniem najlepsze 03.01.07, 11:43
    • zobrien Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:08
      tescowe pieluchy super fit (fioletowe) sa spoko. Troche grubsze od firmowych
      pampkow, ale nic nigdy z nich nie wycieklo, sa przewiewne i tansze. Zwykle
      tescowe pieluchy tez testowalam, ale mam je do dzis, bo nie zachwycily.
    • justynaz2010 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:21
      Ja polecam Rossmann, sa super, uzywamy tylko ich i Pampersy, bo w innych synek
      od razu jest zasikany albo gorzej uncertain Aro dostalam od tesciowej i w dodatku
      megapake, sa okropne, kupa wychodzi bokiem smile Zuzylam 2 i wielka paczka lezy
      nieuzywana. To samo z pieluchami Akpol. Trzeba patrzec czy pieluchy nie maja
      ceraty bo z cerata sa najgorsze, odparzaja pupe. Pozdrawiam smile
      • twixy Polecam fioletowe tesco i lidl cien 03.01.07, 11:37
        Są zdecydowanie lepsze niż przereklamowane pampersy a cena prawie taka sama
        więc trudno tu mówić o oszczedności. Próbuję właśnie aro z makro. Nie wyglądają
        ale za to są chłonne i jak na razie nie odparzają.
        • joann14 Re: Polecam fioletowe tesco i lidl cien 03.01.07, 14:42
          Dzieki dziewczyny za wyczerpujace odpowiedzi daly mi duzo do myslenia.
          pozdrawiam
    • ufe-ska Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 15:55
      Z pampersów ciągle się coś wylewało.
      Całkowicie przeszłam na tesco fioletowe (mięciutkie w dotyku).
      Lub też bordowe rossman (troszkę "twardsze" jak tesco).

Wszystko jest oczywiście kwestią gustu i kształtu pupki naszego maleństwa.
      Pozdrawiam Mamusie!!!
    • sabina73 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 16:02
      Ja używam bardzo często pieluszek z biedronki jestem zadowolona na poczatku sie
      balam bo mówili że moga dzieci sie odparzac w takich zwykłych pieluszkach ale
      kazde dziecko jest inne.Polecam sprubowac sa o wiele tansze od pampersów a w
      pierwszych tygodniach troche tych pieluszek idzie!
    • vanilla.an Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 21:34
      Ja niestety miałam bardzo złe doświadczenie z tanimi pieluszkami.Powodowały
      odparzenia i zaprzestałam ich używania.Teraz kupuje tylko Pampersy i Huggisy i
      jestem zadowolona.
    • wiolk77 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:33
      ja głównie ze względu na niższą cene, bo synek i tak nie miał żadnych uczuleń,
      przetestowałam:
      1.Dada z Biedronki - bawełniane, rzepy, superr, żadnych zastrzeżeń, 32szt. za
      18,99zł (0,59 za szt, wiec cenowo nie za tanie)
      2.Cien z Lidl - bawełniane, rzepy, strasznie puchną i twardnieją- gorsze niż
      ceratkowe Tipa, 14szt. za 6,99zł (0,50 szt)
      3.Tip z Reala - ceratkowe, przylece, mimo ze ceratka nie było żadnego uczulenia
      na pupie i pupa nie była mokra, minus - przylepce które nie zawsze chcą sie za
      drugim razem przylepiać, 72szt. za 20zł (0,28 szt) - przy nich chyba zostaniemy.
      Pampersy, Huggies - przeciekały, Rossmann - też nam nie odpowiadały ale nie
      pamietam z jakiej przyczyny
      • monikaj21 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:43
        Ja też spróbowałam Lidla po conocnym przmaczaniu się Pampersów. Są dwa rodzaje
        w Lidlu - ceratowe i 'normalne' (te kupiłam). Faktycznie bardzo 'puchną' więc
        jak dla nas nie nadają się na dzień do chodzenia. Więc w dzień są pampki a na
        noc zużywam tamte i noce są suche.
    • kakuba Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:47
      testowałam:
      - Cien z Lidla
      - fioletowe z Tesco
      - bordowe z Rossmanna
      i pozostaję przy Pampersach - w promocji nie wychodza wcale duzo drożej niż
      tamte, a jakościowo wydają mi sie jednak lepsze
      żadne nie uczuliły córeczki, żadne nie przeciekały
      (tzn przeciek zdarzył sie jak w 'pełnej' pieluszce 'po nocy' mała zrobiła
      jeszcze kupkę.. no ale na to nie ma chyba rady wink
      generalnie w dzień zmieniam pieluszke co 3 godziny, za każdym razem smaruję
      Linomagiem z tlenkiem cynku i nie mam problemów z przeciekaniem i odpażaniem
      ostatnio testuję też Bella Happy - są przyjemniejsze w dotyku niz Pampersy, ale
      jakby większe (i chłonniejsze)

z moich obserwacji wynika że przecieki zdarzają się głównie wtedy, gdy ktoś
      chce zaoszczędzic i trzyma dziecko w pełnej pieluszcze za długo...
      • monikaj21 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 12:27
        >
        > z moich obserwacji wynika że przecieki zdarzają się głównie wtedy, gdy ktoś
        > chce zaoszczędzic i trzyma dziecko w pełnej pieluszcze za długo...

No niezłe, niezłe a gdzie to obserwowałaś?
        • kakuba Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 13:45
          zaobserwowałam u znajomych mam
          kilka narzekało, że te czy tamte pieluszki popuszczają, a jak pytałam jak
          często przewijają to się za głowę łapałam... od jednej nawet usłyszałam, że
          puki jest tylko siku to nie zmienia, jak jest mała zwarta kupka to wyjmuje
          kupkę, a pieluche zostawia, a zmienia dopiero jak jest wielka kupa sad

nie mówię, że to absolutna prawda, tylko MOJA obserwacja
    • wielorybka moje dziecko nie umie sikać 15.02.07, 11:25
      bo nie zamacza pampersow od srodka tongue_outPP
    • swietal Pieluchy z Biedronki 15.02.07, 15:43
      hej, ja używam od jakiegoś czasu pieluch z Biedronki (w zielonym opakowaniu) i jestem zadowolona, nie są bardzo plastikowe, dość dobrze chłoną i mają niezłą cenę (18,99 za 32 szt). Warto spróbowć.
      pozdrawiam
    • zuziazosia Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 22:03
      Dobre są bordowe z Rossmanna i Fioletowe z Tesco, huggies classic tez dobre ale
      trzeba je umiejętnie zapinać(falbanki)bo inaczej mogą powodować lekkie otarcia
      na nóżkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka