joann14 03.01.07, 10:43 Czy uzywalyscie dla swoich Pociech tych pampersow?Powiedzcie jakie one sa czy oplaca sie je kupowac? Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikolakszpak Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 10:46 ja używam tesco od czasu do czasu, są ok, polecało mi je wiele osób. Podobno tez niezłe są pieluchy marki geant. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 nigdy 03.01.07, 10:55 napatrzylam sie na pieluchy tego typu u kolezanek, koszmary plastikowe, niepojemne, okropienstwo Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Ja używałam tesco ale nie te białe, bo...... 03.01.07, 11:05 ......one są faktycznie foliowe. Ja kupiłam te fioletowe (dla innych rozmiarów są inne kolory) i nie mam żadnych zastrzeżeń. Są przewiewne, pojemne, zapinane na rzepy i uważam że w niczym nie ustępują firmowym pampersom. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: shady 03.01.07, 11:46 Nie wszystkie sa na szczęscie plastikowe. Choc fakt, takich bym swojemu dziecku nigdy nie załozyła. Dla mnie całkowitą porazka okazały się własnie Pampersy. Zupełnie niepojemne i mokre od środka po jednym sikaniu. Polecam tesco fioletowe i Rossmany bordowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:05 Ja używam cały czas tesco fioletowych, zmieniłam z pamperków na te właśnie bo z pampków ciągle mi coś uciekało i mam wrażenie że te tescowe są pojemniejsze, mają napewno grubszy wkład w okolicy pupki-porównywałam, poza tym są tak samo miękkie i rzepy nie są wcale plastikowe!, tylko ja mówię o fioletowych tesco, bo są jeszcze jakieś inne i te są faktycznie koszmarne, a używaliśmy huggiesów flexów, zwykłych, pampersów i tych tescowych fioletowych, i te nam najbardziej podeszły więc przy nich zostaliśmy, poza tym cena jest bardzo ok- za pakę 68 pieluch płacę 35 zł, ale wiem że np, dzieciaczek kuzynki jest na te akurat uczulony, lepiej zrobić próbę na mniejszym opakowaniu, pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:06 my używamy tesco i jesteśmy bardzo zadowleni, choc jednostkowo wychodza o 2-3 grosze taniej niż pampersy, ale nas od pampersów odsuwa ich zapach, strasznie smierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zobrien Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:08 tescowe pieluchy super fit (fioletowe) sa spoko. Troche grubsze od firmowych pampkow, ale nic nigdy z nich nie wycieklo, sa przewiewne i tansze. Zwykle tescowe pieluchy tez testowalam, ale mam je do dzis, bo nie zachwycily. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 11:21 Ja polecam Rossmann, sa super, uzywamy tylko ich i Pampersy, bo w innych synek od razu jest zasikany albo gorzej Aro dostalam od tesciowej i w dodatku megapake, sa okropne, kupa wychodzi bokiem Zuzylam 2 i wielka paczka lezy nieuzywana. To samo z pieluchami Akpol. Trzeba patrzec czy pieluchy nie maja ceraty bo z cerata sa najgorsze, odparzaja pupe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Polecam fioletowe tesco i lidl cien 03.01.07, 11:37 Są zdecydowanie lepsze niż przereklamowane pampersy a cena prawie taka sama więc trudno tu mówić o oszczedności. Próbuję właśnie aro z makro. Nie wyglądają ale za to są chłonne i jak na razie nie odparzają. Odpowiedz Link Zgłoś
joann14 Re: Polecam fioletowe tesco i lidl cien 03.01.07, 14:42 Dzieki dziewczyny za wyczerpujace odpowiedzi daly mi duzo do myslenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ufe-ska Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 15:55 Z pampersów ciągle się coś wylewało. Całkowicie przeszłam na tesco fioletowe (mięciutkie w dotyku). Lub też bordowe rossman (troszkę "twardsze" jak tesco). Wszystko jest oczywiście kwestią gustu i kształtu pupki naszego maleństwa. Pozdrawiam Mamusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sabina73 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 16:02 Ja używam bardzo często pieluszek z biedronki jestem zadowolona na poczatku sie balam bo mówili że moga dzieci sie odparzac w takich zwykłych pieluszkach ale kazde dziecko jest inne.Polecam sprubowac sa o wiele tansze od pampersów a w pierwszych tygodniach troche tych pieluszek idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.an Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 03.01.07, 21:34 Ja niestety miałam bardzo złe doświadczenie z tanimi pieluszkami.Powodowały odparzenia i zaprzestałam ich używania.Teraz kupuje tylko Pampersy i Huggisy i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolk77 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:33 ja głównie ze względu na niższą cene, bo synek i tak nie miał żadnych uczuleń, przetestowałam: 1.Dada z Biedronki - bawełniane, rzepy, superr, żadnych zastrzeżeń, 32szt. za 18,99zł (0,59 za szt, wiec cenowo nie za tanie) 2.Cien z Lidl - bawełniane, rzepy, strasznie puchną i twardnieją- gorsze niż ceratkowe Tipa, 14szt. za 6,99zł (0,50 szt) 3.Tip z Reala - ceratkowe, przylece, mimo ze ceratka nie było żadnego uczulenia na pupie i pupa nie była mokra, minus - przylepce które nie zawsze chcą sie za drugim razem przylepiać, 72szt. za 20zł (0,28 szt) - przy nich chyba zostaniemy. Pampersy, Huggies - przeciekały, Rossmann - też nam nie odpowiadały ale nie pamietam z jakiej przyczyny Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:43 Ja też spróbowałam Lidla po conocnym przmaczaniu się Pampersów. Są dwa rodzaje w Lidlu - ceratowe i 'normalne' (te kupiłam). Faktycznie bardzo 'puchną' więc jak dla nas nie nadają się na dzień do chodzenia. Więc w dzień są pampki a na noc zużywam tamte i noce są suche. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 09:47 testowałam: - Cien z Lidla - fioletowe z Tesco - bordowe z Rossmanna i pozostaję przy Pampersach - w promocji nie wychodza wcale duzo drożej niż tamte, a jakościowo wydają mi sie jednak lepsze żadne nie uczuliły córeczki, żadne nie przeciekały (tzn przeciek zdarzył sie jak w 'pełnej' pieluszce 'po nocy' mała zrobiła jeszcze kupkę.. no ale na to nie ma chyba rady generalnie w dzień zmieniam pieluszke co 3 godziny, za każdym razem smaruję Linomagiem z tlenkiem cynku i nie mam problemów z przeciekaniem i odpażaniem ostatnio testuję też Bella Happy - są przyjemniejsze w dotyku niz Pampersy, ale jakby większe (i chłonniejsze) z moich obserwacji wynika że przecieki zdarzają się głównie wtedy, gdy ktoś chce zaoszczędzic i trzyma dziecko w pełnej pieluszcze za długo... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 12:27 > > z moich obserwacji wynika że przecieki zdarzają się głównie wtedy, gdy ktoś > chce zaoszczędzic i trzyma dziecko w pełnej pieluszcze za długo... No niezłe, niezłe a gdzie to obserwowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 13:45 zaobserwowałam u znajomych mam kilka narzekało, że te czy tamte pieluszki popuszczają, a jak pytałam jak często przewijają to się za głowę łapałam... od jednej nawet usłyszałam, że puki jest tylko siku to nie zmienia, jak jest mała zwarta kupka to wyjmuje kupkę, a pieluche zostawia, a zmienia dopiero jak jest wielka kupa nie mówię, że to absolutna prawda, tylko MOJA obserwacja Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka moje dziecko nie umie sikać 15.02.07, 11:25 bo nie zamacza pampersow od srodka PP Odpowiedz Link Zgłoś
swietal Pieluchy z Biedronki 15.02.07, 15:43 hej, ja używam od jakiegoś czasu pieluch z Biedronki (w zielonym opakowaniu) i jestem zadowolona, nie są bardzo plastikowe, dość dobrze chłoną i mają niezłą cenę (18,99 za 32 szt). Warto spróbowć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziazosia Re: Uzywalyscie pampersow aro,tesco,auchan? 15.02.07, 22:03 Dobre są bordowe z Rossmanna i Fioletowe z Tesco, huggies classic tez dobre ale trzeba je umiejętnie zapinać(falbanki)bo inaczej mogą powodować lekkie otarcia na nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś