Dodaj do ulubionych

Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocznego?

04.01.07, 14:33
Doradzcie prosze jaki z tych dwóch wózków kupić dla 1,5 rocznego dziecka?
Najważniejsze żeby się dobrze podbijał, nie tak strasznie jak Pliko, no i miał
duże siedzenie. Chicco wydaje mi się że jest wygodniejszy dla dziecka, w
maclarenie siedzenie mam wrażenie że się "zapada" , ale może się myle. Znowu
maclaren jest lżejszy.Prosze doradzcie
Ania`
-
Obserwuj wątek
    • aaniagdynia Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 04.01.07, 19:13
      podbijam nieśmiałosmile
      • jowitak1 Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 04.01.07, 19:45
        Ja mam Maclarena Techno xt-podbija się super ,mój dwuletni syn w zimowym
        odzieniu mieści się bez problemu.Nic się nie zapada.Rozkłada sie do spania.
    • edula_ka Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 05.01.07, 11:56
      ja mam 13-sto miesięcznego synka i niedawno kupiłam mu chicco ct 0,4, jak dla
      mnie rewelacja, ma szerokie siedzisko, oparcie ma płynną regulację do poziomu,
      koła są na tyle szerokie żeby nie zapadały się w piasku i śniegu, w komplecie
      jest pokrowiec na nóżki i folia przeciwdeszczowa. Może nie jest lekki jak
      typowa parasolka ale jest wygodny dla dziecka, solidny i bardzo lekko się go
      prowadzi. Szkoda tylko że nie ma ragulowanej rączki!
      Zaznaczam, że nie znam drugiego wózka o który pytasz, więc nie mam porównania,
      ja ze swojego zakupu jestem zadowolona. Żeczę trafnej decyzcji i pozdrawiam.
    • domek2004 Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 05.01.07, 14:28
      jesli zdecydujesz sie na zakup Maclarena Techno XT
      to polecam Ci najtanszego sprzedawce z allegro:
      www.allegro.pl/show_user.php?uid=4401491
      (oczywiscie najpierw obejrzyj sobie wozeczek w sklepie)
      ja u niego kupowalam Maclarena przed samymi swietami
      i mimo "goracego" czasu dostalam b.szybko przesylke, kolor niebieski, ktorego
      inni sprzedawcy juz nie mieli oraz skuteczny kontakt e-mailowy, naprawde polecam
    • koma.edziecko Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 05.01.07, 14:46
      Ja oddaję głos na maclarena Techno XT,jest rewelacyjny.
      Ma szerokie i głębokie siedzonko,wcale się nic nie zapada tylko tyle że dziecko
      dosyć głęboko w nim siedzi,leciutko się prowadzi,podbijanie rewelacja bez
      żadnego wysiłku,bardzo duża i praktyczna budka z kieszonkami na
      drobiazgi,regulacja wysokości rączek.
      Lekki 6,6 kg,wyczuwalna amortyzacja.
      Chicco to bardzo duży i ciężki wózek,ma szeroki rozstaw kół a siedzisko dosyć
      płytkie (za to szerokie) no i okrycie na nogi czego nie ma w maclarenie.
    • domek2004 Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 05.01.07, 14:55
      ciemnoszary pokrowiec na nozki do Maclarena mozna kupic tutaj
      www.allegro.pl/item153258770_nowe_pokrowce_na_nozki_.html
    • aaniagdynia Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 05.01.07, 19:00
      dzięki dziewczyny, oglądałam dziś maclarena, jedynego w moim mieście-Questa ,
      koła ma maciupeńkie, chicco znowu wielkie, niestety w moim mieście nie ma go
      wcale. Techno jest już sporo droższy, nie wiem czy warto dla tak dużego dziecka.
      Sama nie wiem, właściwie to wnosić go nigdzie nie będe, najważniejsze żeby się
      łatwo podbijał i był wygodny dla dziecka. Po nieszczęsnym Pliko chce wózek lekko
      jezdzący, ale nie koniecznie super lekki.
      Ten sprzedawca z allegro widze że Questa nie ma wcalesad najchętniej to bym
      jakiegoś używanego w dobrym stanie kupiła, ale też nie masad
      --
      • koma.edziecko Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 06.01.07, 10:03
        Teraz ogólnie maclarenów jest mało na rynku bo stara kolekcja się kończy więc
        zostały już resztki a nowej jeszcze nie ma.
        Quest jest fajny ale ma malutkie kółka i wcale nie ma amortyzacji dlatego
        kupiłam techno,na allegro zdarzają się używane techno w dobrym stanie po ok
        500zł,niedawno dwa widziałam.
        • agular Re: Chicco ct 0,4 czy jakiś maclaren dla 1,5 rocz 07.01.07, 18:05
          mam pytanie..bo piszecie że mało już maclarena techno xt 2006 na rynku czy to
          znaczy ze jak wejdzie kolekcja 2007 to juz nie bedzie 2006 w sklepach??
          chcialam kupic go dopiero na wiosne ale te 2007 są ponure sad
      • agular uzywany maclaren techno...link 09.01.07, 21:41
        tu podaje Ci link do aukcji z allegro nie bylo ofert kupna wiec moze napisz do
        niej moze jakos sie dogadacie...ja ogladalam ten wozek na zywo i byl ok. bo
        sama chcialam go kupic ale na zdjeciu nie zauwazylam ze jest fioletowy w srodku
        i to kolekcja 2005 a za te pieniadze to warto
        www.allegro.pl/item153804759__wozek_maclaren_techno_xt_.html
        • aaniagdynia Re: uzywany maclaren techno...link 09.01.07, 21:50
          bardzo Ci dziękuje za ten link, ale już kupiłam ten chicco. Obejrzałam go w
          sklepie i wydawał się ok, no i ma osłone na nogi w cenie.
          A ten Maclaren z aukcji to tak jak pisałam te siedzenie ma takie zapadniete, nie
          wiem jak w chicco będzie, ale w pliko też siedzenie w łódkę nam się wyginało,
          strasznie mnie to denerwowałosad
          • kaaaroo Re: uzywany maclaren techno...link 09.01.07, 23:34
            W chicco siedzenie ugina się minimalnie, z resztą pod siedzeniem jest taki
            pasek, który można dociągnąć, jak się poluzuje. A oparcie jest usztywnione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka