alexsc 08.01.07, 10:16 Oszaleję niedługo z tymi naszymi zabawkami wszędzie ich pełno Polećcie proszę jakies fajne pojemniki, mebelki na zabawki. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoonkak Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 10:31 My mamy pudła z serii TROFAST z IKEA, sa różne wielkosci i kolory i można je włożyć w specjalną ramę drewnianą. Gorąco to polecam, my mamy chyba 4 pojemniki i większość zabawek w nich się mieści: w najwiekszym-pluszaki, w średnim - Lego wszystkie, w mniejszym-malowanki, kartki itp, w najmniejszym-kredki, flamastry. Pozdr Iwona i Ola(01.02.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalgosi Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 10:35 Też polecam pudłaz IKEA. Wejdź sobie na stronę i w dziale dla dzieci znajdzieszdużo ciekawych pomysłów. Poza tym nie są bardzo drogie ale wytrzymałe. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Również polecam Ikea 08.01.07, 14:13 mają ich kilka typów więc napewno coś dobierzesz do swoich potrzeb i wystroju mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 12:18 I ja polecam Ikea, mam akurat Vittera (można ustawiać jedno na drugim, są na kółeczkacch). Mamy też skrzynię Pirat (co jakiś czas w supermarketach), na początek była ok, jak wszystko mieściło się w niej, niestety na zaokrąglone wieko, więc nic na niej nie mozna postawić, a mieszkanko niewielkie. Jak szukałąm czegoś dla nas, to wpadły mi w oko jeszcze pojemniki Chomik: allegro.pl/item155287203_super_pojemnik_pudelko_na_zabawki_chomik.html Do tego wiszą u dzieciaków siatkowe półeczki z Ikea, a w nich pluszaki. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 12:25 Nie Vittera, tylko Vessla: www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=72282&langId=- 27&categoryId=16260&chosenPartNumber=90099290 Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
natab123 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 12:41 A moze takie? z www.mytoys.de www.digipills.com/tinylink/?lYtROfIcLB Nie sa za duze, ale super wygladaja i nie sa az tak popularne jak te z Ikea... Nata Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 14:20 te z mytoysa juz mam, nie są fajne bo zabawki wypadają tymi otworami Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 13:52 My mamy mnóstwo pojemników na zabawki - ikeowe Vessla, Trofast w ramie "schodki", pojemniki Chomik (dostępne np. na ALlegro) oraz jedną skrzynię pirata. Wczesniej mieliśmy też kilka kartonowych, ale się nie sprawdziły. Polecam wszystki wyżej wymienione, te ikeowe najlepsze, tzn. najtrwalsze (z Chomikami miałam już problemy a w piracie pękło jedno kółeczko ). Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 08.01.07, 18:56 Trofast w ramie drewnianej "schodki"- super! U nas służą już 7 lat i są świetne, mój mąż twierdzi, że jeden z najbardziej udanych mebli dla dzieci jakie mamy. Mamy też Trofast w ramie drewnianej "wysoki komin" dla starszego synka na miliony drobnych klocków lego. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 09.01.07, 10:33 Trofast sie sprawdza swiatnie, mam schodki i niski regał (na trzy kolumny szublad). Mozna tez klaść na wierzchu, na schodkach sie siada, włazi - dla mnie rewelacja. Warto kupic mniej szuflad, niz sie mieści w ramie, wtedy sie je luźniej wkłada i w szufladach zabawki sa "z górką" Pod szufladami da sie ustawic garaz, wieksze samochody. Nie polecam tez najwiekszych szuflad - wielkosci wiaderka - sa niepraktyczne. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 09.01.07, 17:31 Ooo, a ja najbardziej lubie te nawiększe pojemniki. Do tych niskisch niewiele się mieści i to raczej malutkich zabawe typu resoraki, kredki, drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 09.01.07, 20:22 U nas tak samo: te największe są najlepsze: w jednym siedzi góra pluszaków, w drugim większe auta, w trzecim różne stroje na bale przebierańców..." a tych pudełek jest ze czterdzieści, sama nie wiem, co się jeszcze w nich mieści....:- )-żartuję oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 10.01.07, 21:01 Czy te meble z IKEI typu "schodki" i "komin" trzeba montować do ściany (tak radzą na str. IKEI)? Też czegoś szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 10.01.07, 21:29 Schodków nie trzeba montować do ściany, komin raczej tak, bo tak jest jednak bezpieczniej-mebel wąski i wysoki ( ale w komplecie jest specjalny "sprzęt"- taśma i śruby do zamocowania drewnianej konstrukcji i zahaczenia o ścianę) Odpowiedz Link Zgłoś
myfka.k Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 11.01.07, 09:25 ja polecam takie wiklinowe- sa najbardziej uniwersalne- pasuja do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
martka761 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 11.01.07, 10:56 jak wygladaja te polecane "schodki" i "komin"? Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Jakie pudełka/ pojemniki na zabawki? 11.01.07, 11:19 My tez mamy schodzki - polecam. A wygladaja tak: www.ikea.com/PIAimages/28838_PE115681_S4.jpg reszta serii - www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay? topcategoryId=15597&catalogId=10103&storeId=19&langId=- 27&categoryId=15664&cattype=&parentCats=15597*15661*16259*15664 Odpowiedz Link Zgłoś