Dodaj do ulubionych

wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII

10.04.03, 20:44
CZy macie doswiadczenie z wyzej wymienionym wózkiem??? ewentualnie innym tej
firmy. Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • monad2 Re: wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII 11.04.03, 18:47
      Ja Ci zdecydowanie NIE POLECAM. My mieliśmy głęboko-spacerowy na pompowanych
      kołach(kupiony w czerwcu 2002). Po ok. 2 miesiącach przestał się trzymać drogi
      tzn nie jechał prosto, po naprawie dosłownie zaraz zrobiło się to samo (póżniej
      dowiedziałam się że one mają taki feler). Było to uciążliwe , bo stale trzeba
      było go prostować. Byłabym pare razy wjechała na auta parkujące na poboczu
      drogi osiedlowej. Poza tym ciężko przekładała się rączka, odpadały takie
      osłonki przy uchwytach(zresztą idiotycznych), no i waga!!. Poza tym gabaryty po
      złożeniu - my w peugocie 405 który ma ogromny bagażnik musieliśmy za każdym
      razem ściągać kółka. Ja uważam że ,nie jest wart swojej ceny lepiej dołożyć i
      kupić jakiś firmowy chocby komisowo. pozdrawiam monika
      • fringilla Re: wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII 13.04.03, 18:58
        Ja jestem zadowolona. A wybierałam długo i dokładnie wink Zdawałam sobie sprawę
        z wagi i gabarytów, ale zawsze jest coś kosztem czegoś. Gdybym mieszkała na
        czwartym piętrze na pewno bym go nie wybrała. Używam go dopiero drugi miesiąc,
        więc może jeszce coś wyjdzie w praniu, ale prowadzi się dobrze, także jedną
        ręką, wczoraj jeździłam nim po lesie. Do bagażnika corolli, wchodzi swobodnie,
        do almery teoretycznie większego, trzeba zdjąć kółka. Jeśli jesteś przygotowana
        na duży i ciężki wózek, który jest przy tym miękki i stabilny, to powinnaś być
        zadowolona. Aha, i w porównaniu do innych wózków tego typu jest duży, dziecko z
        niego tak szybko nie wyrośnie. Jakbyś miała pytania pisz na priva.
        Agata
      • bestiaa Re: wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII 14.04.03, 18:35
        chyba ważna też jest wielkość otworu w bagażniku, a nie tylko sama pojemność smile
        pozdrawiam
        Anetta i Sonia lub Arno (20.07.2003)
        • p_swiat Re: wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII 26.04.03, 21:19
          ja moge polecić ten wózek ale pod warunkiem że nie odstrasza Cię jego waga 16
          kg, a tak to wporządku świetnie sie prowadzi ma praktyczną przekładaną rączkę
          może nieszczególnie dopracowano kosz jest on i pojemny , ale w pozycji leżącej
          dziecka ciężko tam coś upchać, wydaje mi się ze akurat to nie jest takim
          wielkim problemem.POLECAM
    • katitka Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach 30.04.03, 12:59
      Witaj, pędzę się wypowiedzieć!
      Używam tego wózka od 10 miesięcy. Fakt - są lżejsze. Fakt - są mniejsze.
      Ale jeżeli nie mieszkasz na 4. piętrze i rodzisz w okolicach lata - to kup go
      koniecznie. Ja zrobiłam potężne rozeznanie w wózkach ze średniej półki (cenowo
      rozsądnych), wybrałam ten i nie żałuję.
      Jest niewiarygodnie wygodny dla dziecka. Moja mała nawet przez 4 miesiące w nim
      spała (bo nie chciała w łóżeczku), możesz nim jeździć po największych wertepach
      i krawężnikach, dziecko nic nie czuje. Możesz tymi dużymi kółkami zjeżdżać po
      schodach i nawet lekkimi skokami po nich wjeżdżać.
      I najważniejsze dla letnich dzieci - kiedy twoje kilkumiesięczne dziecko będzie
      już siedzieć i będziesz używać wersji spacerowej - tu masz tzw. pośrednik,
      czyli dwie osłony na nóżki tak jak w głębokich wózkach - małe nie marznie a
      siedzi!
      Podsumowując - moje dziecko ślicznie sypiało w Orionie przez kilka miesięcy,
      potem zimą siedziało zadowolone i opatulone w spacerówce, a teraz kupiłam jej
      parasolkę Chicco London do używania np w sklepach, gdzie Orion jest zbyt duży i
      niewygodny, do zabrania na wakacje (chociaż do bagażnika Opla Vectry się
      mieści), do sytuacji kiedy berbeć za czorta nie chce siedzieć w wózku i musisz
      jedną ręką ją nieść, a drugą pchać wózek.
      Oriona używam nadal na spacery po działkach, lasach oraz w domu, kiedy muszę
      coś zrobić obiema rękami (moje dziecko nie chce samo siedzieć w łóżeczku ani w
      kojcu, więc wożę ją ze sobą po mieszkaniu i gadamy sobie). Pewnie gdybym miała
      droższy wózek, nie kupiłabym sobie teraz parasolki. A prawda jest taka, że 80%
      rodziców pomimo wcześniejszych planów użytkowania jednego wózka, kupuje dziecku
      drugi.
      Także moja droga przemyśl i zdecyduj sama. A buble trafiają się nawet w
      mercedesach, mój wózek technicznie jest żyleta!
      Pozdrawiam
      Katitka i lipcowa Natunia.
      • nikitka5 Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach 02.05.03, 20:57
        bardzo podoba mi się ten wózek i bardzo chcielibyśmy z mężem go kupić, ale
        ponoć nie ma on regulacji rączki ... a ja mam tylko 160 cm wzrostu sad((
        Dziewczyny czy ta rączka nie będzie dla mnie za wysoko ???
        pozdrawiam, nikitka i 17 tyg. brzucho
        • bestiaa Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach do nikitk 03.05.03, 13:35
          cześć
          ja mam tylko 164 cm wzrostu i ten wózek jest ok do naszego wzrostu. Mój mąż ma
          z kolei 184 cm i mówi że wszystko jest ok, bo robimy zaprawy na sucho w pokoiku
          maluch smile)).
          pozdrawiam
          • nikitka5 Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach do nikit 03.05.03, 18:05
            Bestia, czy to Ty, ta z edziecka, której po tylu staraniach się udało ??
            Jeśli tak, to rozmawiałyśmy kiedyś na czacie, ja też długo się starałam i w
            końcu się udało smile))
            Jeśli tobie prowadzi się go dobrze, to może i ja dosięgnę wink
            pozdrawiam, nikitka i 17 tyg. brzucho
            • bestiaa Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach do nikit 04.05.03, 11:04
              tak to ja , po tylu miesiącach w końcu jest ktoś w brzuszku smile)).
              Skąd jesteś?, bo jeśli ze Szczecina, to zapraszam do mnie na próbną jazdę smile).
              Cieszę się że Tobie też się udało. Ja już nie mogę doczekać się lipca.
              pozdrawiam
              • nikitka5 Re: wózek POLAK ORION - po 10 miesiącach do Bestii 11.05.03, 13:57
                Ja jestem z Wrocławia,do Szczecina za długa drpga, ale dzięki za zaproszenie na
                testowanie smile
                Pozdrawiam Ciebie i maluszka !!! Buziaki wink
                nikitka i 18 tyg. brzucho
                • kasiulka1313 Re: wózek POLAK ORION 11.05.03, 20:29
                  Hej!!! Ja też mam ten wózek i też jestem zadowolona, ale... no właśnie wózek
                  jest ciężki, a my mieszlkamy na 4 piętrze. Do tej pory jakoś to mi nie
                  przeszkadzało, ale teraz jak mały ma prawie 6 miesięcy i waży 9kg to dla mnie
                  horror. Po pierwszym zamierzam kupić nową spacerówkę, a ten sprzedać. Mieszkam
                  niedaleko Szczecina więc może jesteś zainteresowana??? Wózek jest granatowo-
                  beżowy, kupiony był w Szczecinie w "Oleńce", szkoda tylko, że wagi nie brałam
                  pod uwagę. Aha! Mam 158cm wzrostu i wózek mi pasuje. Mogę ci wysłać zdjęcia
                  (jak wywołam) jak z nim wyglądam. Jak chcesz to pisz na priv.
                  Pozdrawiamy Was!!!
                  Kasia i Filipeksmile
                  • bestiaa Re: wózek POLAK ORION 12.05.03, 17:46
                    my też kupiliśmy w Oleńce na Santockiej.
                    pozdrawiam
    • agga_w Re: wózek POLAK ORION - SZUKAM OPINII 07.05.03, 08:08
      Czytam te Wasze posty i nie do końca się z Wami zgadzam. Od 6 miesięcy użytkuję
      Oriona i owszem, dobrze amortyzuje, świetnie sie prowadzi po naszych polskich
      chodnikach, ale tylko w wersji z rączką ustawioną w ten sposób, że dziecko
      siedzi bądź leży tyłem do kierunku jazdy, gdy tylko przełożysz rączkę (dziecko
      przodem do kierunku jazdy)prowadzenie wózka jest koszmarne. Naciskam na rączkę
      z całej siły a przednie kółka prawie się nie unoszą. Pokonywanie wysokich
      krawężników polega na najeżdżaniu na nie a nie na unoszeniu przednich kółek i
      najeżdżaniu na krawężnik. Skręcanie w tej pozycji również jest trudne. Do tego
      gdy idzie szię szybko to niestety uderza sie nogami w hamulec, ale moze to
      zależy od wzrostu (a do wielkoludów nie należymy - ja -170 cm, mój mąż - 180
      cm). Teraz mój synek ma 6 mies. i zaczynamy testować wersję spacerową w tym
      wózku. Na razie nie mam zastrzeżeń. Wózek jest super, jeśli tylko nie trzeba
      przekładać w nim rączki. To tyle.
      Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
      Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka