Dodaj do ulubionych

Jak nie Zapp to co?

30.01.07, 15:34
Witajcie,
wiem, ze temat zapp'a poruszany byl juz wielokrotnie, ale nadal nie umiem
podjac decyzji. Czytajac Wasze wrazenia, Zapp ma wiecej wad niz zalet. Brak
mozliwosci regulacji oparcia, brak jakiegokolwiek koszyka, pojemnika, torby
nie rekompensuje superciekawego wygladu i malej wagi.
Stad moje pytanie, czy wiecie gdzie moznaby dokupic koszyk lub jakas torbe do
tego wozka lub moze macie jakies inne typy wozkow lekkich i o ciekawym design?
Doradzcie, prosze!!!
Obserwuj wątek
    • bella16 Re: Jak nie Zapp to co? 30.01.07, 15:40
      A kto ci powiedział ze ma więcej wad niż zalet? Wszystko zależy od tego czego
      oczekujesz od wózka. Dla mnie priorytetem był jak najmniejszy rozmiar po
      złożeniu (odpadały 1 m parasolki po złozeniu)i waga. Zapp jest malutki, lekki
      (6 kg)(podróżowałam autobusami sama z dzieckiem i Zappem). Moje dziecko nie
      sypia na spacerach (od tego jest łóżeczko), więc nie potrzebowałam rozkłądanego
      oparcia, siatkę do wózka mam najzwyklejszą z serii rozciagliwych Baby ono, ale
      zawieszoną nie na rączakach tylko nizej(są takie specjalne tasiemki w połowie
      wysokości siedzenia). Prowadzi się super, zwrotny, prawie sam jedzie, i co
      najważniejsze mój synek polubił go od pierwszego wejrzenia, sam do niego
      wsiadał (a z Chicco tylko uciekał). Nie zamieniłabym go na żaden inny wózek,
      jestem fanką Zappa, ale wiedziałam co kupuję, więc nie mogę powiedzieć że ma
      więcej wad, dla mnie miał więcej zalet !
    • magia Re: Jak nie Zapp to co? 30.01.07, 15:47
      tiny.pl/w8nz
      Kupilam taki jak w linku koszyk i swietnie sie sprawdza.
      Co do Zappa samego. Dla mnie najistotniejsze byly niewielkie rozmiary po
      zlozeniu, bo stosujemy go glownie w podrozach.
      • helginia Re: Jak nie Zapp to co? 30.01.07, 18:55
        polecam wózek - prawie jak zapp tyle, że w PL chyba w ogóle nie znany. Ja
        widziałam go w Niemczech, stał k/zappa i zdecydowanie bardziej mi sie podobał.
        Ma kosz na zakupy, fajniejszą rączkę, dwustronny podnóżek, rególowane w 2
        pozycjach oparcie no i pałąk. Będę go miała pod koniec lutego - wówczas mogę
        odpowiedziec bardziej szczegółowo. Na razie będzie nam przydatny w połączeniu z
        fotelikiem romera. a co do wagi to 6 kg. macie link:
        cgi.ebay.nl/ROMER-BUGGY-LIEGEBUGGY-VERVE-MARS-NEU-OVP-GARANTIE_W0QQcmdZViewItemQQitemZ290072785616
        • pyza_uk Re: Jak nie Zapp to co? 30.01.07, 21:25
          W Wlk. Bryt. nazywa sie Britax Verve (moze przyda sie komus ta informacja):
          cgi.ebay.co.uk/BRITAX-VERVE-BLACK-BETTER-THAN-QUINNY-ZAPP_W0QQitemZ320077446456QQihZ011QQcategoryZ66700QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZV
          iewItem?hash=item320077446456
          • eva11 Britax Verve 08.02.07, 07:51
            Dziewczyny ja sie poprostu zakochalam w tym wozku (Britax Verve). Oczywiscie
            nie widzialam go w realu, sciagnelam sobie z ich strony tylko broszurke. Moj
            synem ma rok, jezdzimy duzo samochodem i potrzebujemy lekkeigo wozka dobrego do
            prowadzenia i dzwigania. Mamy teraz Renoluxa (nie pamietam nazwy wozka) jest
            lekki ale ma fatalny skret, szkoda gadac, prowadzi sie fatalnie. Dajecie prosze
            znac jak dotrze do Was ten Britax - co sadzicie.
            Pozdrawiam
            • duszka30 Zapp 08.02.07, 08:00
              Model 2007 ma głębsze siedzisko, bo dla niektórych poprzedni miał zbyt płytkiesmile
              • betty1234 Re: Zapp 08.02.07, 08:39
                Duszko napisz mi proszę czy nie ma problemu z zamontowaniem nowej tapicerki
                (model 2007) na wcześniejszym stelażu (2006)? no jaka będzie teraz ewentualna
                cena tapicerki z budka i ochraniaczami smile
                Z góry dzięki wink
                • duszka30 Re: Zapp 08.02.07, 10:57
                  Napisałam Ci na maila, tylko kolorek sobie wybierz, są podobno niekrzykliwe.
            • duszka30 Re: Britax Verve 08.02.07, 10:14
              Jak to jest, że wszystkie wózki, które pojawiają się są "kopiami" Quinny...
        • lolka33 Helginia - podnóżek ? 31.01.07, 21:27
          Też będę miała w lutym ten wózek, ale nie miałam szczęścia widzieć go "na
          żywo" smile Co to znaczy, że ma dwustronny podnóżek ?
          • helginia Re: Helginia - podnóżek ? 01.02.07, 00:09
            przepraszam was bardzo, podnóżek oczywiście żaden podwójny (miało byc
            odwracany) ale to nie ten wózek - jestem na etapie wybierania jeszcze innego
            wózka i powolizaczyna mi sie juz mieszac, co jest gdzie. Ten jest po
            prostu "łatwy do czyszczenia " wybaczcie za zamieszanie smile)
    • hana254 Re: Jak nie Zapp to co? 31.01.07, 08:48
      Ja kubiłam TFK Buggster, w Polsce niestety nie dostępny - kupiłam na e-bay.
      Jest cięższy i większy po złożeniu od Zappa, ale ma rozkładane oparcie do
      pozycji półleżącej (mojej córce to wystarcza) i kosz na zakupy.
      • agular Re: Jak nie Zapp to co? 31.01.07, 21:34
        ja kupiłam Maclaren Techno xt jest to nprawdę świetny wózek , można na forum
        dużo dobrych rzeczy o nim poczytac i to wszystko to prawda smile ponizej link do
        wózka
        www.allegro.pl/item159426357_wozek_maclaren_techno_xt_w_0_zl_gratis_barierka.html
      • weronka77 Re: Jak nie Zapp to co? 02.02.07, 00:12
        TFK Bugster w Krakowie w Entliczku na ul Dobrego Pasterza kosztuje coś ponad
        800złwink Mnie niestety nie zachwycił wcale a wcale.
        • nancy_m Re: Jak nie Zapp to co? 26.04.07, 13:08
          byłam w entliczku i tam mają zappa a nie buggstera, na pewno widziałaś buggstera?
      • nancy_m Re: Jak nie Zapp to co? 26.04.07, 12:57
        Czy mogłabyś mi napisać coś więcej o buggsterze. Czy jesteś z niego zadowolona,
        jak się go podbija i prowadzi?Jaki jest materiał? I który lepszy roemer czy
        buggster?
    • lis888 do helginia 31.01.07, 22:44
      Ten wózek jest boski! Jakim spodosem go sprowadzasz do Polski, zdradź proszę.
      Koniecznie muszę mieć ten wózeczek!!!!
      • helginia Re: do helginia 01.02.07, 00:06
        Jeszcze nie wiem, ale albo mąż pojedzie go kupić do Berlina / mieszkam w
        Szczecinie/, albo zamówimy go ze strony do której wkleiłam link. przesyłka do
        PL 9,95 euro,a prz najmniej tak podają. Tak czy inaczej pod koniec lutego
        powinnam juz miec go w posiadaniu smile jak by co chętnie odpowiem wam na jakies
        szczegółowe pytania.
    • lolka33 Helginia - a system rozkładania ? 01.02.07, 00:37
      Skorzystam jeszcze z tego, że go widziałaś osobiście i spytam o rozkładanie -
      do jakiej pozycji się rozkłada i jak to się robi, jaki jest system coś się
      odpina czy jak ?
    • lolka33 przypominam się 01.02.07, 18:01
      z pytankiem o rozkładanie ( j.w. )
      • helginia Re: przypominam się 01.02.07, 20:00
        nie pomogę ci na razie niestety. widziałam wprawdzie wózek, ale az tak
        dokładnie nie analizowałam szczegółów. Cieszyłam sie, że znalazłam "stelaż pod
        fotelik Romera", a spacerówka to drugoplanowo. Dzidzie rodze w kwietniu, wiec
        póki co, spacerówka przyda sie na później. Ale wózek bede miała pod koniec
        lutego - wtedy odpowiem na wszystkie pytania, pozdrawiam
        • monika_wroclaw Re: przypominam się 01.02.07, 20:54
          Ten roemer, zdecydowanie bardziej mi sie podoba od zapp'a smile na zapp'a kiedyś
          miałam ochotę, na zdjęciach bardzo mi sie podoba, ale w rzeczywistości coś mi w
          nim nie pasuje...
          No i to pochylane oparcie... moje dziecko zdecydowanie lubi spać w swoim
          łóżeczku, ale raz na jakis czas zdaży jej się przysnąć wózku i dlatego wole
          mieć w wózku choć trochę rozkładane oparcie, na taką ewentualność właśnie smile

pozdrawiam
    • weronka77 Re: Jak nie Zapp to co? 02.02.07, 00:28
      No ja już właśnie wiem co jak nie ZappwinkPouczona poradami eksperta,mamuś na
      forum oraz innych Świętych Pańskichwink udałam się dzisiaj do sklepu z
      małą.Poprosiłam o przygotowanie do "mierzenia" tak: TFK Bugster,Zapp,Maclaren
      Quest,Jane Energy no i Spider.Ale oczywiście pamiętałam że Mutsy to bajer
      i "krzesło dentystyczne" na kółkach więc z bólem serca zaczęłam moją dwulatkę
      upychać do innych parasolek.Dwulatka waży 15 kg i ma w tym momencie 102cm...W
      Maclarenie wiła się niemiłosiernie i szarpała z szelkami,podobnie w Energy więc
      ją wyjęłam ponieważ cała taka była w tych wózeczkach "pokurczona"..Z Zapp'a od
      razu ją "wystrzeliło" za płytkie jak dla Nas siedzisko,a brak regulowanego
      oparcia od razu nastawił mnie negatywnie,jednak miałam w pamięci peany na jego
      cześć więc stwierdziłam że pewnie jak zwykle przesadzam i wózek jest ok.TFK
      oczywiście większy,ale z kolei dla mnie za nia rączka,mało wygodna no i kolor i
      materiał trochę "geszefciarski" jak dla mnie oczywiście..No to przystawiłam
      Zapp'a do Spider'a.No i niestety ale Zapp ma o wiele mniejsze kółeczka,jest
      mniejszy,wykonany z gorszego materiału i wogóle blado wypada przy Mutsym-ale to
      oczywiście moja opinia i nie chcę być za nią ukamieniowanawink Mała zmieściła
      się do Sider'a w pełnym kombinezonowym umundurowaniu,o dziwo nie wypadając z
      podobno "za płytkich" bokówwinkFotel dentystyczny prowadzi się o wiele łatwiej i
      po prostu jest lepszy a już na pewno bardziej komfortowy dla małej.Jasne że
      cięższy od Zappa i więcej miejsca zajmuje w bagażniku-ale coś za coś jak mówi
      Mój sprzedawca.Ja postawiłam na komfort małej,resztę pal diabliwinkNo więc
      zamówiłam sobie kolor czerwony żeby chociaż raz zaszalećwink Plus torba i folia
      Mutsy.Oczywiście moja mama i mąż stwierdzili że czarno-srebrny jest fajniejszy
      no i czerwony to ma każdy..Więc się wróciłam....winkTeraz tylko torba i folia i
      sprzedać AtlanticowinkReasumując-nie pomniejszając wagi opinii z forum zarowno
      użytkowniczek jak i ekspertów,zapisz sobie wszystkie polecane modele a
      następnie porównaj je wszystkie jeśli masz oczywiście taką możliwość-z
      dzieckiem "w środku"winkTo co dobre dla innych niekoniecznie może odpowiadać
      Tobie. Powodzenia.
      • betty1234 do weronka 77 02.02.07, 10:46
        No to nareszcie gratuluje wyboru smile) My właśnie zamieniliśmy naszego czarnego
        spidera na czerwonego. Mamy do niego oryginalny śpiworek ale zastanawiam sie
        też nad torba. Powiedz proszę ile kosztuje sama torba?
        • duszka30 Re: do betty1234 02.02.07, 11:03
          Betty napisz proszę, że Zapp to super wózek. Ale przewozowy, nie spacerowy,
          wszyscy tu podają jego wady rozpatrując go jako spacerówkę, a on nie jest
          spacerówką!!!
          • bella16 Zapp... 02.02.07, 11:20
            no właśnie wszyscy go krytykują że nie ma tego i oewgo, a nikt nie dostzrga
            plusó. Oczywiście jeśli ktoś szuka spacerówki z rozkłądanym opraciem,
            dużymimkółkami to każdy inny wózek jest lepszy niż Zapp, nie ma co do tego
            wątpliwości. Ale Zapp jest genialny jako wózek przewozowy, wbrew pozorom
            wygodny, malutki (coś ok. 70 cm po złozeniu podczas gdy parasolki to co
            najmniej 1 m) i lekki (6 kg, razem z budką). I dlatego go kocham i nie zamienię
            na inny, nawet jak będzie miał rozkładaner oparcie i inne bajery, bo wtedy będę
            musiała zatrudnić bagażowego zeby go za mnie nosił i powiększyć bagażnik w
            samochodzie (ewentualnie zapakować sie na tygodniowy wyjazd w jedną reklamówkę,
            hehe...)Pozdrowienia dla Duszki30!!!
          • betty1234 do wszystkich :) 02.02.07, 11:26
            Zgodnie z prośbą duszki oświadczam ... Zapp to wózek typowo przewozowy. My co
            prawda po zakupie koszyków z ebaya angielskiego czasem używamy go również na
            dłuższe wyjścia zakupowo-spacerowe.
            Jest najlżejszy z tych, które posiadamy i super sprawdza sie u mojej mamy,
            która nie może dźwigać (po wypadku ma kilka problemów z noga i rękoma) a zappa
            używa często na wyjścia z Oskarkiem do marketu lub spacerki. Mi akurat nie
            wydaje się on za płytki dla mojego 2,5 latka. Młody lubi do niego wsiadać i
            dlatego wydaje mi się, że musi być mu w nim w miarę wygodnie.

Ja mam ten komfort, że posiadam kilka z wymienionych wyżej wózeczków i z żalem
            myślę, że juz niedługo będzie trzeba się z nimi rozstać. Ale kto wie może za
            jakis czas będą znowu potrzebne smile
            • weronka77 Re: do wszystkich :) 02.02.07, 11:31
              No właśniewink Zapp to żadna spacerówka a parasolka może i też na krótką
              metę.Mnie akurat żadne gabaryty nie straszne bo za miesiąc kupuję kombi i wtedy
              do niego wlezie wszystkowink)Nie to co ładne tylko to co się komu podoba po
              prostu.Mąż też sugerował że można by kupić i Zapp'a do wożenia u babci ale mnie
              się ten wózek kompletnie nie podoba i nie włożyłabym do niego córeczki za żadne
              skarbywinkWolę dziwolągi typu Spiderwink
          • betty1234 Re: do duszki 02.02.07, 11:42
            A swoja droga to ciągle ciekawa jestem jak to jest z tym zappem na czterch
            kółkach. Próbowałam znaleźć jakis adres mailowy, żeby napisac do Holandii ale
            mi sie nie udało. Podpytaj może u twojego znajomego czy to co było na tamtych
            fotkach to jakis prototyp czy co.
            pozdrowionka
            • duszka30 Re: do duszki 02.02.07, 14:12
              Betty, to z cała pewnością podróba, pytałam!! Firma Quinny nie utożsamia się z
              tym wózkiem!!

Gorąco Cię pozdrawiam!!
        • weronka77 Re: do weronka 77 02.02.07, 11:28
          Torbę zamówiłam i folię wczoraj u sprzedawcy,ale szczerze Ci powiem że nie
          pytałam o cenę bo pewnie standardowo ok 200zł jak poprzednia do Urbana więc nie
          wchodziłam w szczegóływink Wszystko będzie kosztowało ok 1100złwink Ale pewnie
          nawet i mniej ponieważ cały czas wykorzystuję "megarabat" w sklepiewink
          • betty1234 Re: do weronka 77 02.02.07, 11:30
            Kurcze powiedz mi prosze czy zamawiałaś torbę na akcesoria czy na wózek. Mi
            chodzi o torbę, do której mozna wózek włożyć.
            • weronka77 Re: do weronka 77 02.02.07, 11:32
              Na akcesoria.Kurcze dzwonię bo ta na sam wózek też fajowo wyglądawinkJak szalec
              to szaleć.
              • betty1234 Re: do weronka 77 02.02.07, 11:40
                Daj znac jak będziesz coś wiedziała.
                • weronka77 Re: do weronka 77 02.02.07, 11:40
                  Jasnewink Dzwoniłam do sprzedawcy a on już "działa" w Mikowink
                  • duszka30 Re: do weronka 77 02.02.07, 14:27
                    No i tu jeszcze jedna zaleta Zapp'a torba i folia w ceniesmile)) A i kolorystyka
                    jakaś żywszasmile)
    • koma.edziecko Re: Jak nie Zapp to co? 08.02.07, 12:44
      A jaką głebokość ma siedzisko w Zappie 2007?
    • mariejo Re: Jak nie Zapp to co? 08.02.07, 14:35
      Mnie do zapp'a zniechecillo oparcie i tterkoczace kolka, kilka mam zapyatanych
      jak sie sprawuje nie bylo zachwyconych...
      • duszka30 Re: Jak nie Zapp to co? 08.02.07, 15:10
        To dobrze, że jest dużo zachwyconych!!! Tak jak ja!
    • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 10.02.07, 14:35
      Ja pomimo, że kupiłam Roemera ( czy też Britax'a jak kto woli ) Verve
      Anthracite to nadal jestem zachwycona Zappem i gdyby nie fakt, że moja 15-
      miesięczna córeczka zasypia na każdym nawet najkrótszym spacerze to kupiłabym
      Zappa, bo baaaardzo mi się podoba. Miałam okazję wypróbować - pożyczyłam od
      znajomych, ale Mała pomimo, że była wyspana i ogólnie nie byla to jej pora -
      niestety ciągle mi zasypiała. Ale wiele dzieciaków nie śpi w ogóle na spacerze
      i dla nich jest to idealny wózek, lekki, łatwo się składa i w przeciwieństwie
      do tych paskudnych parasolek - jest ŚLICZNY. Nie ukrywam, że bardzo liczę na to
      rozkładane oparcie i obym się nie zawiodła smile. Mam fotelik Roemer King TS Plus
      i gatunkowo jest świetny, chyba wózek też będzie ?

P.S. Roemera dostanę chyba w czwartek to podzielę się wrażeniami ( dla
      zainteresowanych )
      • helginia do lolka33 10.02.07, 16:05
        a gdzie kupowałaś? i jaka cena? pozdrawiam
        • lolka33 Re: do lolka33 10.02.07, 17:17
          Kupowała mi rodzina z Niemiec i przywiezie go, a cena w sklepie to 165 euro.
    • eva11 Re: Jak nie Zapp to co? 10.02.07, 18:48
      Lolka

Czekam z niecierpliwoscia na Twoje komentarze co do Verve! takze jak tylko
      dostaniesz daj prosze znac. czy w Niemczech w sklepie mozna kupic inne kolory
      niz czerwony i antracyt? na emayu sa tylko te a wiem ze w ofercie maja jeszcze
      cztery inne. Pozdrawiam
      • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 10.02.07, 20:55
        Na pewno napiszę, też już się nie mogę go doczekać choć pogoda i tak nie
        pozwoli wyjść na spacer. Niestety nawet w sklepie nie było innych kolorów,
        czekałam od Bożego Narodzenia bo bardzo chciałam Zitronellę ( trochę jak Lime -
        Zappa ) i w końcu wzięłam prawie czarny, bo czerwony u mnie odpada ( nie
        znoszę ). Niebieski w rzeczywistości akurat nieładny, jagodowy był niezły. Mam
        kilka zdjęć z netu jak wygląda w realu jak chcesz mogę Ci przesłać.
        Inne kolory dostępne na e-bay'u angielskim ale nie mam tam nikogo, a nikt nie
        oferuje wysyłki do Europy.
        • helginia Re: Jak nie Zapp to co? 10.02.07, 22:18
          też poproszę o zdjęcia
          helginia@gazeta.pl
          • cortinka Re: Jak nie Zapp to co? 10.02.07, 22:30
            No to ja też poproszę o zdjęcia
            cortinka@gazeta.pl
            Z góry dziękuję
        • agatos28 Re: Jak nie Zapp to co? 12.02.07, 22:49
          Jeżeli to nie kłopot i zdjęć starczy dla mnie to też poproszęsmile
          Dzięki wielkie, Agata
          agatos28@gazeta.pl
    • lolka33 zdjęcia poszły 10.02.07, 22:39
      • eva11 Re: zdjęcia poszły 12.02.07, 21:03
        to ja tez poprosze: eva11@gazeta.pl

smile
    • lolka33 zdjęcia już poszły 12.02.07, 23:19
      do agatos28 i eva11
      • alexsc Re: zdjęcia już poszły 13.02.07, 10:08
        ja tez proszę o fotywink dzieki
    • pyzza Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 08:44
      Witaj

Jesli mogłabym Cie prosci to tez prosze o te zdjecia. Dla zakup w Uk to nie
      problem bo z tego co widze to tam jest ten turkusowy który najbardzirej by mnie
      odpowiadał. Jak wyglada ten kolor widziałas go na żywo ? Acha no i jeszcze mam
      pytanie odnośnie raczki czy ona nie jest za bardzo do góry wygięta tzn. mam 170
      cm wzrostu czy nie bedzie za wysoka?
      • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 08:57
        Wydaje mi się, że na zdjęciach, które Ci posłałam turkusowy jest jakiś taki
        wyblakły tzn on jest chyba w ogóle bardziej błękitny. Mnie się wydaje, że
        wysokość rączki jest regulowana. W opisie jest informacja, że wysokość rączki
        to chyba 102 cm.
        Gdybym miała rodzinę w Anglii, która by mi podesłała ten wózek to bym na pewno
        kupiła Citronellę, bo bardzo mi się ten kolor podoba. Żaden ze sprzedawców na
        angielkim e-bay nie oferował wysyłki za granicę więc przepadło sad
        • pyzza Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 09:05
          Witaj
          Według mnie raczka nie jest regulowana sad
          A czy ta Zitronnela to nie jest taka oliwkowa?
          • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 09:20
            Rzeczywiście chyba nie jest regulowana, pomyliłam z innym wózkiem.
            Citronella to rzeczywiście taki zielonkawo-oliwkowy, mi akurat najbardziej się
            podoba ( Zapp miał być - lime ). Niestety będzie czarny, bo nie było wyboru smile
    • pyzza Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 09:09
      Witaj
      Bardzo dziekuje Ci za zdjecia chyba jednak ten turkusowy mnie przekonuje smile))

zastanawaim sie tylko jeszcze czy w cenie wozeczka jako standardowe wyposazenie
      wliczona jest ta torba na wózek? Niemniej jednak sprawdze go osobiscie w
      przyszłymt ygodniu jak bede w UK to zobacze co z ta raczka.
    • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 10:18
      Wydaje mi się, że w cenie jest torba ( ta ze zdjęcia - tylko czy to jest torba
      na cały wózek ? jakaś taka mała mi się wydaje ) i folia przeciwdeszczowa.
      • eva11 Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 21:42
        Lola - dziekie za zdjecia!!! Pyza - daj znac jak wrocisz z UK co i jak i czy
        mozna kupic rozne ekolory. ja niedlugo tez lece wiec moze tez bym wtedy kupila

pozdrawiam
        • alexsc Re: Jak nie Zapp to co? 13.02.07, 22:20
          podeślij mi prosze fotkismile
          • lolka33 fotki 13.02.07, 23:47
            zupełnie bez zastanowienia posłałam Ci 13 zdjęć Verve'a, a nie wiem czy to w
            ogóle było do mnie smile (?)
          • emi8013 do lolka33 15.02.07, 14:23
            Jeśli jest taka możliwość to ja również poproszę o przesłanie kilku zdjęc smile
            emi8013@wp.pl
            • lolka33 Re: do lolka33 15.02.07, 17:24
              zdjęcia poszły ale tylko te z netu bo wózek nie dojechał sad
    • lolka33 Re: Jak nie Zapp to co? 16.02.07, 16:29
      Zamówiony wózek nie dotarł do znajomych, którzy go mieli przywieźć i teraz
      znowu muszę czekać tydzień na jego przyjazd.
      Płakać mi się chce, bo zostałam bez wózka. Quinny już wysłałam. Asahi Typhoon
      stoi gotowy do wysyłki ( jest nowiutki, nigdy nie używany ) i w desperacji
      rozważałam już zwrot pieniędzy i pozostawienie go sobie.
      Tydzień bez wózka - co ja zrobię. Chyba będziemy ćwiczyć intensywne chodzenie.
    • lolka33 Przywiozłam Verve'a ! 24.02.07, 11:43
      Własnie przywiozłam Verve'a i kilka spostrzeżeń na gorąco:
      tapicerka - jak dla mnie o punkt gorsza niż w Zappie
      tak samo jak Zapp nie jest zbyt duży tzn nie wiem jak długo córka w nim pojeździ
      szerokość siedziska: 35 cm , wysokość oparcia: 47 cm
      koszyk jest super - maluteńki ale mimo to pojemny
      rozkładanie oparcia odbywa się przez rozpięcie paska z tyłu ( miałam tak w
      asahi więc dla mnie to normalne ale może się komuś nie spodobać ) oparcie
      pochyla się do tyłu o jakieś 10-15 cm, postaram się to sfotografować i Wam
      wysłać ( ale dopiero jak córka wstanie bo teraz jest śpiąca i marudna i nie
      miała ochoty na sesję foto smile.
      Nie umiem wypiąć pałąka, może jak mąż wróci i to jemu się uda, tkanina na
      pałaku jest zapinana na zamek, można zdjąc i wyprać;
      Budka po rozłożeniu jest sztywniejsza niż w Zappie, ma po bokach
      taki "naciągający" ją system, nie mozna jej tak jak w Zappie składać i
      rozkładać żeby zqjrzeć, ale ma duże okienko przez które widać dziecko.
      Konstrukcja stabilniejsza i mocniejsza niż w Zappie, chyba też troszkę lepsza
      amortyzacja, hamulec b. podobny, chociaż może odrobineczkę słabszy niż w Zappie.
      Kupowany był na niemieckim e-bay i okazało się, że w zestawie nie ma folii
      przeciwdeszczowej ( duzy minus ) ani torby ( mi nie potrzebna ), są tylko
      adaptery do fotelika.
      Nie wiem co by Was jeszcze interesowało więc pytajcie.
      Pozdrawiam
      Ania
      • lolka33 Re: Przywiozłam Verve'a ! 24.02.07, 12:01
        Co do prowadzenia to jest identyczny jak Zapp, tak samo zwrotny, nie wiem tylko
        czy rączka nie jest minimalnie za wysoko ( mam 168 cm )- tak na prawdę to
        wyjdzie dopiero na spacerze, (w zappie rączki były dla mnie idealne, ale dla
        męza za nisko)
        co do opisu powyżej to budka oczywiście się składa ale nie jedną ręką tylko
        trzeba po bokach unieść takie "napinacze", w zappie jak kontrolowałam czy
        dziecko już zasnęło to ciągle nią "machałam" a tutaj to widać przez okienko
        Któraś pytała o śrenicę kół - to ok. 15 - 15,5 cm. Koła są takie bardziej
        gumowe, z takiej elastycznej gumy, bardziej miękkie.
        • monika_wroclaw Re: Przywiozłam Verve'a ! 24.02.07, 12:45
          Jak byś miała chwilkę czasu, to bardzo prosiłabym o zdjęcia na gazetowy smile

pozdrawiam serdecznie
    • lolka33 zdjęcia ... 24.02.07, 13:59
      Piszcie jakie szczegóły na zdjęciach Was interesują, domyślam się, że to o ile
      się rozkłada oparcie, więc co jeszcze ...

Pałąk się demontuje tak samo jak daszek wysuwając go z szyn [ znalazłam
      instrukcję po polsku smile ]
      • 2006m1 Re: blagam o zdjecia 24.02.07, 22:17
        bardzo prosze o zdjecia,mamy zamiar wlasnie go kupic ale sie wacham ,jak bys
        miala chwilke czasu to prosze o fotkismile
    • lis888 do lolka 24.02.07, 22:15
      Napisz, prosze, co z ta rączką - czy rzeczywiście za wysoka? Czy wyższa od
      zappa? Ja mam 167 cm wzrostu, w zappie wysokośc rączek jest dla mnie idealna, a
      jak dla ciebie rączka w britaxie?
      • lolka33 Re: do lolka 24.02.07, 22:43
        Byłam już na spacerze - przedarłam się nawet przez zaspy sniegu. Niestety
        rączka jest minimalnie za wysoko - dosłownie kilka centymetrów, w Zappie ta
        wysokość była lepsza. Myślę, że w lecie jak będzie się biegać na choć trochę
        wyższych obcasach to będzie w sam raz. Teraz przy długim spacerze mam odczucie,
        że rączka mogłaby być dosłownie kilka centymerów niższa. Ona niestety zmusza do
        wyprostowanej postawy tzn jak się zaczynam garbić to jest niewygodnie.

P.S. 2006m1 - zdjęcia poszły, jak chcesz więcej to daj znać smile
        • 2006m1 Re: dzieki 24.02.07, 22:51
          mozesz mi doslac reszte tych zdjec, reszta na priv smile
          • lolka33 Re: dzieki 24.02.07, 23:17
            Posłałam Ci dodatkowe 22 zdjęcia.
            Pozdrawiam
    • lis888 do lolka33 - dzięki! 25.02.07, 09:37
      No to niestety u mnie verve odpadasad((((( Jestem o centymetr niższa niz Ty, a
      do tego jeszcze wogóle nie chiodze na obcasach... Pomysł, żeby trzymac ręce
      cały czas w okolicach pępka, nie przejdzie. Miałam kiedys wózek z regulowana
      rączką, i po tym, jak tata z małym był na spacerze i pod siebie ustawiał rączkę
      (ma 180 cm), to nie mogłam dłużej niz przez minute prowadzic w tej pozycji
      rączki wózka.
      A tak się na niego napaliłam... ech...
      • lolka33 do lis888 25.02.07, 10:20
        Słuchaj - jak wróci mąż to mi zrobi zdjęcie jak stoję przy wózki i trzymam
        rączkę w dłoniach wtedy chyba najlepiej będzie widać dokąd sięga rączka i jak
        układają się ramiona. Rączka jest rzeczywiście na wysokości 102 cm, czyli na
        wysokości pępka, ale to jeszcze chyba zalezy od budowy ciała [ zawsze możesz
        mieć duższe nogi niż ja smile ]
        • helginia Re:do lolka33 25.02.07, 11:34
          poprosze o zdjecia
          helginia@gazeta.pl
          ja w prrawdzie jutro jade do Niemiec po niego, ale co tam. ta raczka troche mnie
          zmartwila, bo ja mam 163, ale na pewno go kupie bo potrzebuje go roniez (i na
          razie przede wszystkim) jako stelaz do fotelika roemer. mam jeszcze pytanko, czy
          torba do zapakowania wozka w komplecie, bo folia p/deszczwa widze, ze nie.
          pozdrawiam.
          • lolka33 Re:do lolka33 25.02.07, 13:00
            Helginia - zdjęcia już poszły ( te które mam ) wieczorkiem reszta ( te z
            wysokością rączki ). Rozumiem, że potrzebujesz go do wpinania fotelika ( sama
            bardzo długo używałam tak Quinny i maxi cosi, więc dobrze Cię rozumiem ).
            Pozdrawiam.
            • helginia Re:do lolka33 25.02.07, 13:08
              za zdjęcia wielkie dziękismile - śliczna dziewczynka ta właścicielka nowej bryki -
              jak bys tylko mogla mi jeszcze napisac, czy ta torba to chowania wozka byla w
              cenia czy nie. czyli komplet to wozek + adaptery do fotelika?
              • lolka33 Re:do lolka33 25.02.07, 13:28
                Niestety komplet to wózek i adaptery do fotelika, nie było ani folii, na której
                mi zależy, ani torby ( mi akurat niepotrzebna ). Folii będę szukać zamiennika
                albo uniwersalnej może coś wynajdę.
                • lis888 Re:do lolka33 25.02.07, 20:05
                  Wielkie dzieki za te odpowiedzi. To bardzo ładnie poproszę o zdjęcia, ale nie
                  na gazetowy, tylko na moja poczte polo888@onet.eu. MOże jednak sie przekonam do
                  niego... Muszę chyba podejść w jakimś sklepie wózkowym znaleźć podobny wózek, o
                  podobnej wysokości rączki.Trudno tak bez obejrzenia, przymierzrenia dziecka
                  decydowac o zakupie. A najgorzej mnie wkurza, że ten wózekm jest w Czechach, na
                  Węgrzech a u nas nici...
                  • karocia Re:do lolka33 25.02.07, 21:57
                    tak sobie czytam, i mnie tez coraz bardziej intryguje ten Britax/Romer;
                    poprosze wiec fotki na gazetowy, dziekuje i pozdrawiam
          • pyzza Re:do lolka33 26.02.07, 10:26
            Ciesze sie ze juz masz swój wózeczek ja niestety nie namierzyłam go w UK . Mimo
            tego ze roglądałam sie nawet na boki w poszukiwaniu Verva niestety zadna
            mamusia w UK nim nie jechała. Nie było go tez w sklepach
            Ta raczka troche mnie martwi jak juz wczesniej pisałam tez zastanawiam sie co z
            ta raczkA. Lolka bardzo Cie prosze wyslij mi wszystkie zdjecia jakie masz tego
            Verva bardzo chetnie obejrzałabym sobie ten wózeczek . Cały czas sie
            zastanawiam ten czy Zapp...
            • lolka33 Re:do lolka33 26.02.07, 20:21
              Zaraz Ci wyślę te zdjęcia ( jest ich prawie 30 więc pewnie w 2 mailach ) chcesz
              na gazetowy czy jakiś inny ?
            • lolka33 Re:do lolka33 26.02.07, 22:53
              posłałam na gazetowy, daj znać czy doszło i czy chcesz resztę zdjęć
    • pyzza Re: Jak nie Zapp to co? 27.02.07, 09:01
      witaj
      Bardzo Ci dziekuje Aniu za te zdjęcia. Ale te juz od Ciebie kiedys dostałam
      inetresowałaby mi te zdjecia Twojego wózeczka a zwłaszcza dokad siega ta
      raczka. A powiedz mi czy według Ciebie tez Zapp jest fajniejszy? Te kółeczka
      teraz wydaja mi sie takie dziwne tzn. ubogie sama już niewiem może świruje. A
      czy ten wózeczek klekocze no i najwazniejsze czy odróznia sie wizualnie od
      Zappa-a czy mozna go pomylic z Zappe-m .
      Dzieki za odpowiedzi
      • lolka33 Pyzza 27.02.07, 23:35
        Posłałam Ci resztę zdjęć, jak będę miała te z rączką to doślę. Akurat kółka są
        fajniejsze w romerze i na dodatek nie terkoczą tak jak w zappie. Raczej pomylić
        tych wózków nie można szczególnie jeżeli ktoś ma o tym pojęcie. Każdy ma swoje
        plusy i minusy. Jutro jak będę miała chwilkę to postaram się zrobić takie
        zestawienie porównawcze, bo dla każdego co innego jest ważne w tego typu wózku.
        Ogólnie, gdyby Zapp się trochę rozkładał to wyybrałabym Zappa, ale w sumie nie
        żałuję, że mam romera. Śmigałam dzisiaj tym wózkiem 3 godziny po mieście i
        uważam, że rączka jest dla osób od 168 cm w zwyż i niższe osoby czułyby przy
        prowadzeniu dyskomfort.
    • pyzza Re: Jak nie Zapp to co? 28.02.07, 08:23
      Dzikuje Ci bardzo
      Mam córeczke w tym samym wieku co twoja (przynajmniej wizualnie smile))) )

wiec Twoja opinia bedzie dla mnie wazna.
      napisz prosze jak znajdziesz chwilek czasy wady i zalety
      Dzieki
      • virtualka Re: Jak nie Zapp to co? 28.02.07, 10:48
        Dziewczyny, pytalam już w innym Zappowym wątku, ale nikt mi nie odpowiedziałsad
        Od 2 tyg. jestem szczęśliwą posiadaczką Zappa, ale nie umiem sobie poradzić z
        folią. Czy jest jakaś tajna kieszeń, gdzie tę folię można schować??? Z brakiem
        torby się pogodziłam, wystarczy mi moja torebka, ale folia to już tam nie
        wlezie. Jak sobie radzicie z tym problemem?
        No i poza tym Zapp jest super smile
        • lolka33 do Virtualki 28.02.07, 12:57
          Napisz bezpośrednio do Duszki30, to osoba, która ma dużą wiedzę o wszelkich
          wózkach Quinny (poza tym miła i życzliwa) i jeżeli tylko byłaby jakaś kieszeń
          na tę folię to na pewno Ci to zdradzi smile
          • virtualka Re: do Virtualki 28.02.07, 16:16
            Dzięki lolka smile Spróbuję pomolestować Duszkę smile
    • helginia mam Verve'a :))) 28.02.07, 16:29
      przyłączam sie do grona posiadaczek w/w pojazdu. moze ta raczka trochę zbyt
      wysoko, ale to wyjdzie w praktyce. pozdrawiam
      • lolka33 Re: mam Verve'a :))) 28.02.07, 16:57
        Gratuluję smile. Gdzie kupowałaś i czy masz oryginalną folię i torbę - jesli tak
        to ile kosztowaly ? Szczególnie folia mnie interesuje.
        ...
        • helginia Re: mam Verve'a :))) 28.02.07, 17:16
          kupowalam w Berlinie. 160 eurakow + 10 adaptery do fotelika. Foli nie mam i
          torby tez nie mam. W sklepie nie mieli (w ogole jakas bieda sraszna, bo byl
          tylko 1 wozek, ktory zreszta kupilismy). Panie nie potrafily sciągnąć siedziska
          i zamocowac fotelika, chyba nie bardzo popularny ten wozeczek nawet u nich.
          Zdziwlila mnie za to 2 letnia gwarancja smile a zappow w tym sklepie do wyboru do
          koloru. Nasz verve jest czerwony, ale ja akurat taki chcialam (z tej bogatej
          gamy dostepnych kolorow, hehe) pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka