kategra40 03.02.07, 18:25 Mam kupić kuzynce mieszkającej za granicą - najlepszy odciągacz do pokarmu, a zupełnie nie znam się na tym... Możecie mi jakiś polecić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babie_lato1 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 19:33 Avent Isis. B. dobre są też podobno Medeli (konsultanci laktacyjni polecają). Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 20.03.07, 14:34 Medela Mini Electric Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 20:03 Medela Mini Electric, używałam polecam. Za granicą też można je kupić Odpowiedz Link Zgłoś
yogisia Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 20:12 Medela - używałam rok. Jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 22:01 Zdecydowanie MEdela, najprostszy, ręczny. Polecam z przekonaniem, bo mam porównanie. nie polecam aventu, ciągnęłam ze sto razy i ani kropli, wkurzyłam się kupiłam medelę i za setnym razem jest ze 100ml... Z resztą medela ma tylko aksesoria do karmienia, więc wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusek1 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 22:10 a ja polecam laktator elektryczny baby ono i nuka!REWELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
kinia-p Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 03.02.07, 22:12 ja uzywam babyOno elektryczny i polecam. Nie jest specjalnie drogi a moim zdaniem jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
kps54 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 17.03.07, 16:31 ten jest najlepszy novamed.pl/sklep/?product=141 żaden inny nie daje takiego komfortu i skuteczności odciągania Odpowiedz Link Zgłoś
milaszkola1 Medel z Novamedu jest świetny!!! 09.06.07, 19:43 Skorzystałam z info na forum i kupiłam dla córki-szybka przesyłka i rewelacyjny sprzęt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 17.03.07, 21:43 Jeśli do okazjonalnego odciągania, to świetny jest avent Isis - sama uzywałam. Jeśli mleczko ma być odciągane regularnie i przez dłuższy okres czasu, to podobno Medela Mini Electric jest b. dobry. aga Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk medela mini electric 17.03.07, 22:23 cos o tym wiem, bo 10-ty miesiac karmie odciaganym... Odpowiedz Link Zgłoś
jorutka Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 19.03.07, 11:14 ja 8 miesięcy odciągałam laktatorem Avent Isis - ręczny - rewelacja. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani medela mini electric 19.03.07, 12:56 super - drugie moje dziecko już korzysta z mojego mleka dzieki temu laktatorowi.. rewelacyjne jest to, że można go używać na baterie a nie musi być zasilanie sieciowe .. w 10 minut opróżnia piersi. ma regulacje 'mocy".. wada - dosyć głośny Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 19.03.07, 13:13 Medela mini electric - rewelacja,karmiłam dwójke dzieci tylko odciaganym pokarmem więc wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_be1978 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 19.03.07, 16:15 jesli reczny -Avent Isis - jest super wygodny w uzyciu i skuteczny. Jesli elektryczny - Medela, choc podobno bywa awaryjna. Recznej Medeli nie polecam - skutecznosc podobna jak Aventu, ale ze względu na sposob wytwarzania cisnienia rece omdlewaja po 10 min sciagania. Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo tylko avent isis 19.03.07, 16:28 medeli uzywalam w szpitalu, moze to szpitalna atmosfera, ale niewiele sciagal... Odpowiedz Link Zgłoś
kefkas zdecydowanie Medela Mini Electric 19.03.07, 18:26 Miałam 3 różne laktatory zanim kupiłam Medele i zdecydowanie uważam że ona jest najlepsza!! Canpol premium - beznadzieja, Avent Isis - wciągnął mi tak pierś że na samą myśl dotąd mnie boli - poza tym przy nim wpadalam w kompleksy że nie mam mleka... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 19.03.07, 19:21 Medela Mini Electric.Tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 20.03.07, 14:39 Miałam Medeli i Aventu. Oba są dobre, ale wolałam Avent. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 09.06.07, 19:47 Medela mini electric tylko Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: jakei odciągacze do pokarmu polecacie 09.06.07, 21:38 Witam ja testowałam avent i medel - z obydwu byłam zadowolona z tym ze avent odciagal jednorazowo wiecej mleka - sprawdziłam - gdy z medeli wyciagałam okolo 200 ml to z aventu miałam z 300 spokojnie. Z tym ze nie testowałam ich w tym samym czasie z tad moze ta róznica, acz wydaje mi sie z Avent byl deko dla mnie wydajniejszy. medela - ma mozliwośc podlaczenia do pradu - jedna z dziewczyn w szpitalu odciagala recznie a potem elektrycznie, uzyskala taka sama ilosc mleka tyle ze elektrycznym szybiej. Sugesitia jezeli potrzebny bylby w szpitalu albo w pracy poleciłabym medele, jezeli w domu to chyba avent - miałam przy nim wiecej mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 off topic;-) 09.06.07, 21:40 a wróciłaś już z Orange Neptuno na Krecie? i jak? My w końcu nie na Kretę;-( Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: off topic;-) 10.06.07, 00:52 Wylatuje 16 czerwca - jak wróce to dam znać jak było. Na razie martwie sie jak sie spakowac co aby mieć jak najmniejszy nadbagaż Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: off topic;-) 10.06.07, 00:53 mnie zniecheciły opinie....teraz się buje z myślami czy Turcja czy Tunezja.. Odpowiedz Link Zgłoś