Dodaj do ulubionych

ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach

17.02.07, 13:43
w wątku założonym przez vanilla.an dużo mam pisze,że kupuje ciuszki dla
dzieciaczków w lumpeksach,więc ja dzisiaj też się skusiłam i poszłam do
takiego w którym sprzedają tylko oryginalne ubranka z angli,faktycznie
ciuszki śliczne,kupiłam 3 pary spodni i 6 bluz w rozmiarze 80,86,ale
zapłaciłam ponad 100zł ,bluzy po 10zł a spodnie po 15zł,to i tak tanio w
porównaiu do cen sklepowych nextu czy cubusa,ale jednak myślałam,że będzie
taniej,stąd moje pytanie ile płacicie za takie ciuszki,może trafiłam na jakiś
drogi sklep.
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 17.02.07, 14:06
      48 zł /kg tylko muszę sobie znaleźć....
    • exylia Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 17.02.07, 14:11
      Zależy od lumpeksu. Jeżeli muszę wygrzebywać w koszach to od 1 do 5 zł. Jeżeli
      ciuszki są posortowane i powieszone na wieszakach to już drożej - od 5 do 15 zł,
      a czasami drożej. Z tym, że ja mam zasadę, że powyżej 15 nie kupuję, chyba, że
      to coś grubszego - kurtka, kombinezon, itp.
    • sabka22 to zalezy od sklepu... 17.02.07, 17:41
      ja np.kupuje w takim gdzie jest za 7zl kg.i tam jest mnostwo fajnych
      ciuchow,poza tym w komisie dla dzieci np.za bluzki firmy early days zapłaciłam
      po 5zł. innych firm podobnie wiec to prawie darmo.
    • zebra12 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 17.02.07, 18:47
      Jak wycenione to też tak płacę! Ale w sumie warto! Ciuszki są jak nowe! W tych
      Lumpach, gdzie są tańsze rzeczy są zwykle gorszej jakosci, trzeba się naszukaći
      często nie udaje się wogóle niczego znaleźć. Też wybieram te droższe. Tańsze
      tylko w dniu dostawy.
    • karmel-karmel Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 17.02.07, 20:28
      A ja mam blisko lumpeks z markowymi ciuszkami i WSZYSTKIE są po 5 zł! I to naprawdę w świetnym
      stanie (zwykle dostaję jeszcze extra zniżkę bo biorę kilka rzeczy na raz), często zupełnie nowe...Może
      poszukaj tańszego sklepu u Ciebie w okolicy...,smile
      Ale popieram sam pomysł buszowanie w takim miejscu smile
      Pozdrawiam!!!
      • anna.b Gdzie takie sklepy w Lodzi? 17.02.07, 22:14
        Dziewczyny, czy znacie godne polecenia "lumpeksy" w Lodzi, gdzie udaje Wam sie
        kupic naprawde fajne, w dobrym stanie ubranka? Jesli tak, podzielcie sie info wink
        • exylia Re: Gdzie takie sklepy w Lodzi? 18.02.07, 09:00
          "Siusiumajtek" przy Rzgowskiej (chyba 4) - niedaleko Pl. Reymonta, kawałeczek za
          Wędlinką - ciuchy tylko dla dzieci, z Angli, posortowane, wiszą na wieszaczkach.
          Ceny od 1 zł wzwyż.

W "Batorym" na Widzewie (ul. Elsnera) na piętrze (jeżeli się wchodzi wejściem
          przy ING, to boks jest na wprost drzwi) - ciuszki tylko dziecięce, super jakość,
          ale cenowo drożej niż w Siusiumajtku. Tyle, że nextów, gapów i innych firmówek
          pod dostatkiem.
          • anna.b Re: Gdzie takie sklepy w Lodzi? 18.02.07, 17:58
            Super, dziekuje bardzo za info. Czy wiesz moze, w jakie dni sa tam dostawy?
          • anna.b Do Exylia - Sklep w Batorym - Lodz 20.02.07, 22:07
            Mam pytanie odnosnie tego sklepu w Batorym. Bylam tam dzisiaj i weszlam
            wejsciem przy ING (drzwi po lewej od ING) i tam trafilam do ciucholandu, ale
            schodzilo sie na dol - rzeczy zarowno dla dzieci, jak i doroslych, a Ty
            piszesz, ze powinien to byc ciucholand tylko z ubrankami dzieciecymi. Z tego
            wniosek, ze pewnie trafilam nie tam, gdzie trzeba... Czy to oznacza, ze
            wchodzac tym samym wejsciem, sa tam dwa sklepy - ten, do ktorego trafilam, a
            dla dzieci jest na gorze?
            Jesli znasz jeszcze jakies fajne sklepy, to bede wdzieczna za namiary wink
            • exylia Anna.b 22.02.07, 13:28
              Sorry, że tak późno. Ten sklep w Batorym jest na piętrze. Ty byłaś w "Dukacie".
              Tam też czasami kupuję, ale jak mam czas na grzebanie. Na piętrze ciuszki wiszą
              na wieszaczkach, więc łatwiej jest coś wybrać, ale jest drożej niż na dole smile)).
              • anna.b Re: Exylia 25.02.07, 17:06
                Dzieki serdeczne, Exylio, za odpowiedz. Przy najblizszej okazji wejde na gore.
                Pozdrawiam i zycze udanych "polowan" wink))
    • marzenaanna1 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 17.02.07, 22:16
      ja tez place duzo od, 6do 15zl. Nie ma u mnie w okolicy tanszych lumpeksow, ale
      i tak wole firmowki z ciucholandii niz polskie nowki. Ostatnio kupilam
      sukieneczki jeansowe po 10zl za sztuke.
      • apolonina13 o d50groszy za sztukę:) 17.02.07, 22:22
        kupuję tylko wtedy jak są promocje i 1kg kosztuje 10-15zł albo w soboty-wtedy u
        nas jedna sztuka=1złsmile
      • karawana123 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 18.02.07, 00:45
        Różnie, od 50 gr-1 zł do 20 zł
        • mamucha27 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 18.02.07, 09:44
          Ja kupuje na bazarku, facet ma firmowe,uzywane rzeczy w super stanie. Za
          bluzeczkę płacę ok.8-10 zł, bluza, sweterek, spodnie 15-18 zł.
          • aishka2307 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 18.02.07, 11:40
            Różnie - ale generalnie 25zł, to góra np. za jakiś komplecik, kurteczkę, czy
            dres
            • apolonina13 dzisiaj kupiałm za 4zł 5lumpków :D 20.02.07, 23:09
              w tym jeden kompletbig_grin
              www.kalisz.mm.pl/~jaro_inc/komplet
              nie kupuję nic powyzej 5zł bo w tesco można nowe zreczy od 5zł kupicsmile
    • katarinaa77 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 20.02.07, 23:19
      ja płacę 35 zł/kg. chodzę raczej tylko w dzień dostawy bo są super ciuszki dla
      dzieci i dla dorosłych. za 35zł mam cały worek extra ciuszków dla córeczki
      (next, h&m, adams itp). wszyscy mi mówią : "jak pięknie ubierasz córeczkę". nie
      przyznaję się nikomu, że kupuję w lumpexach. wiedzą tylko zaufane mi osoby. nie
      chcę mieć tyłka obrobionego, że kupuję dziecku w grzebakach.
      sobie oczywiście też sporo kupuję
    • vanilla.an Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 20.02.07, 23:20
      Płacę średnio po 5 zł za sztukę.
    • olik35 nie obrazcie sie ale... 22.02.07, 13:24
      Nie obrazcie sie, ale firmy Next, H&M, Cubus itd. to nie sa markowe ciuchy. Sa
      to normalne firmy. Markowe jest np. Tommy Hilfiger, Dior, Gucci, Burberry,
      Ralph Lauren ...
      • truscaveczka Re: nie obrazcie sie ale... 22.02.07, 13:39
        Powiedzmy prosto - średnia półka, wysoka półka. Ale niestety średnia półka
        zagraniczna jest lepsza od górnej półki dostepnej w Polsce - wystaczy porównać
        np. kawę polską z niemiecką.
        A całą reklamówkę Baby Dior kupiłam za 30 zł smile Ciuszki takie do pół roku. Jak w
        domu zobaczyłam metki, to mnie trrrroszkę powaliło. big_grin
        • mamaagaforever Re: nie obrazcie sie ale... 23.02.07, 10:45
          czy ktoś kupuje uzywane markowe ciuszki na allegro?warto?
    • luix Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 23.02.07, 10:55
      Witam
      Tak się składa, że prowadzę sklepik z odzieżą używaną dla dzieci (posiadam
      tylko dziecięce ubranka). I np. sweterki wycenione są na 5-7zł, spodnie 7-9zł,
      bluzeczki 5-7 zł, sukienki 6-7zł. Są to rzeczy bardzo dobrej jakości, często z
      metkami.
      pozdrawiam
    • kosmitka06 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 23.02.07, 10:55
      Co do allegro to nie mam najlepszej opinii- bez urazy dla sprzedjającyh godnych
      polecenia.
      Kiedys zamówiłam 3 pary spioszków+kaftaniki w rozmiarze 62 (miało byc nowe).
      Nie dośc ze dzwoniłam chyba z 5 razy kiedy nadejdzie paczka to jeszcze jakas
      pani mydliła mi oczy, że dostawy nie było, że w chwili obecniej tego nie maja,
      że za długie czekanie dostane jakis upominek, itp.
      Przyszła paczka a i owszem ale z używanymi, zniszczonymi ciuszkami.
      Zapłaciłam cos koło 40zł za wszystko i dostałam jakieś szmaty!!!
      Oczywiscie kaski mi nie zwrócili!!!
      Mój mąz czasami kupuje cos na allegro i jest oki ale ja się bardzo zraziłam i
      nawet tam nie wchodzę.
      Wolę widziec i miec możliwosc sprawdzenia a nie kupowac kota w worku.
      Jednak nie twierdzę że wszystkie firmy postepują tak samo.
      Pozdrawiam smile
    • asta6265 Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 25.02.07, 17:36
      ja kupuję tylko i wyłącznie za 1: supr czyściutkie i nowiutkie
    • anisen1 Re: POZNAŃ- gdzie dobry lumpeks dla dzieci 26.02.07, 23:00
      CZY MOŻECIE POLECIĆ JAKIŚ FAJNY LUMPEKS W POZNANIU ? DZIĘKUJĘ Z GÓRY
    • figrut Re: ile płacicie za markowe ciuszki w lumpeksach 26.02.07, 23:15
      Zastanawiam się, po co Wam markowe ciuszki z lumpeksów. Czy nie jest Wam
      wszystko jedno co to za marka, byleby było dobrej jakości ? A może to snobizm,
      że używane też muszą być "firmowe" ? Wszak jeśli coś było używane, prane i
      widać, że poza kartką [która w praniu by zmiękła] ciuszek nadal wygląda jak
      nowy, to chyba nazwa firmy potrzebna nie jest, bo wiadomo, że ciuszek po
      wielokrotnym użyciu i wypraniu nadal jest w idealnym stanie.
      • brunette23 www.modnydzieciak.pl... jestem b. zadowolona... :) 05.03.07, 15:50
        dostałam dziś paczkę, ciuszki takie jak na zdjęciach, w bardzo dobrym stanie,
        kurteczka ze sztruksu jakby nigdy nie noszona... pierwszy raz w ogóle kupowałam
        cokolwiek jakimkolwiek lumpeksie ale naprawdę polecam! smile
        • janeczka79 Re: www.modnydzieciak.pl... jestem b. zadowolona. 05.03.07, 15:58
          Napisze o lumpekasach z dużego miastawink
          - ciuszki typu koszulki, bluzeczki, spodenki, bluzy, sukienczki 1-6 zł
          - grubsze, typu kurtki, kombinezony do roz. 104 - do 12 zł, ale często w
          granicach 8 zł

Jednak najbardziej opłaca się na wyprzedazy, bo wszystko za 0,5 - 1 zł - i
          wbrew pozorom można dużo znaleźć.

Ps. Mam na myśli sklepy z odzieżą dziecięcą, z ciuszkami wiszącymi na
          wieszczkach, posegregowane, czesto nawet koloramiwink, żadnego grzebania po
          koszachwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka