Dodaj do ulubionych

chicco caddy i piszczące kółka - help

19.02.07, 13:16
no mam wózek od miesiąca - oczywiście się na nim wyżywam czyli nie jeżdż only po chodnikach i pewnie się zabrudziły ośki acz widziałam inne caddy i skrzypiał jak tramwaj na zakręcie - propozycje? pod kran czy też czymś nasmarować - czyli czym - smarem/towotem? przejdzie mu? dźwięki niebanalne przyznam winkale uciążliwe
Obserwuj wątek
    • olafinek Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 19.02.07, 13:29
      zapytaj męża, a jak nie masz to sasiada;
      pytanie "blondynki"
      przejdzie jak będziesz go sysytematycznie oliwiła
      • luna333 Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 19.02.07, 13:36
        pytanie kieruję do użytkowniczek tego wózka - co pomogło w ich przypadku - a pytanie nie oczywiste bo po nasmarowaniu towotem może piach się wkleić i skrzypieć jeszcze bardziej - ps. jestem brunetką wink
        • smeagoul Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 19.02.07, 13:39
          mam chicco ct 0,4 i skrzypiał już po wyjściu ze sklepu- namarowałam kółka hehe
          mascią cholesterolową w aptece kilka słotych- jest bezbarwna więc nie brudzi -
          od roku nim jeżdżę i ani razu nie musiałam oporawiacsmile więc polecam maść smile może
          to wydac się dziwne ale miałam tylko to pod ręką i skoro pomogło nie szukałam
          niczego- ostatnio nawet posmarowałam drzwi wejściowe i tez jest oksmile
    • koma.edziecko Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 19.02.07, 14:44
      Ja każdy wózek raz na jakiś czas (caddy też wink wstawiam do wanny i myję kółka
      pod prysznicem a po wyschnięciu psikam siolikonem w sprayu chodzą jak złoto nic
      nie piszczy winksą też inne preparaty teflonowe itp, wd 40 podobno nie bardzo
      się nadaje.
      • luna333 Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 19.02.07, 14:58
        siolikon czy silikon w sprayu? szczerze mówiąc mam implast 4xl użytkowany ponad 2 lata, mam coneco twister też wyżywka totalna - i ani w jednym ani w drugim kółka mi nie piszczą mimo użytkowania zupełnie sadystycznego - może pytanie infantylne ale w poprzednich wózkach nigdy osiek od kółek nie myłam i sprawowały się idealnie - dobra - spróbuję po prostu posamrować towotem samochodowym - mam nadzieję że nie zacznie skrzypieć bardziej
        • iwek33 Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 20.02.07, 07:59
          Ja mam Caddy podan dwa lata, bardzo intensywnie używany, nawet po plaży nim
          jeździłam i od czasu do czasu ( po dwutygodniowym jeżdżeniu po plaży
          obowiązkowo) kółka porządnie czyszczę wodą i psikam silikonem w sprayu. Potem
          długo jeżdzą jak po maśle. No niestety malutkie kółeczka są niższe( bliżej
          ziemi i piachu) i szybciej się brudzą niż duże kółka np w implast 4xl
    • etxxx Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 20.02.07, 09:49
      Silikon w spray -koniecznie ,no i czyste kółka .A tak swoja drogą spróbuj
      zareklamować ,bo ja słyszałam od paru koleżanek ,że te wózki tak maja ,bo sa
      podobno chińskie i tylko logo zostało firmowe .Reszta niestety chiny!
      • luna333 Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 20.02.07, 10:08
        dzięki za rady - spróbuję więc ten silikon nabyć wink
        • luna333 Re: chicco caddy i piszczące kółka - help 20.02.07, 19:34
          Drogie panie - jeszcze raz serdeczne podziękowania - nabyłam i popsikałam i oczywiście kółka zamilkły ale zamilkły również moje drzwi od kibelka których to zawiasy również owym silikonem potraktowałam - super - w życiu bym się nie domyśliła że to takie cuda działa bo na opakowaniu napisane że to środek o zupełnie innym zastosowaniu wink
          • viki76 Silikon spray - pytanie!!! 03.03.07, 20:25
            Dziewczyny gdzie ten silikon kupiłyście i ile on kosztuje? Są rózne rodzaje?
            czy jakiś jeden uniwersalny?
            Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam smile
            • luna333 Re: Silikon spray - pytanie!!! 03.03.07, 21:23
              ja kupiłam w hipermarkecie Auchan w dziale samochodowym - sporo się naszukałam bo jakoś ni w pięc ni w dziewięć stał - taka czarna butelka jak dezodorant chyba firmy shell - jedyny jaki był to wzięłam za ok 13zł - ok bo nie pamiętam - byłam zdesperowana wink a drzwi od kibelka milczą jak zaklęte - wózek jeszcze raz psikałam i zamilkł na dobre smile
              • viki76 Re: Silikon spray - pytanie!!! 03.03.07, 21:46
                dzięki luna smile
                też sobie nabędę, bo moje caddy tak jakby cichy pisk wydało podczas
                dzisiejszego spacerku. Profilaktycznie więc psiknę smile
                • luna333 Re: Silikon spray - pytanie!!! 03.03.07, 21:59
                  uprzednio je umyj oczywiście wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka