Dodaj do ulubionych

reklamacja wózka

25.03.07, 20:48
Może ktoś mi poradzi, może był w podobnej sytuacji?
10 dni temu kupiliśmy wózek, spacerówkę. W sklepie, przy oględzinach wszystko
było OK. Potem przez tydzień wózek testowałam tylko w domu bo były paskudne
pogody.
Wczoraj pierwszy raz wyjechałam z dzieckiem w tym wózku i... koszmar. Wózek
wciąż ciągnie w lewo, po prostu sam zjeżdża. Przy wietrze telepie tym wózkiem
na wszystkie strony.
Może ktoś sie zna, jak wygląda sprawa reklamacji? To znaczy wiem, że muszą
uwzględnić reklamację w zwiazku z tym zjeżdzaniem, naprawia nie wiem albo
wymienia na nowy. Ale czy jest szansa, zeby zwrocic ten wózek i odzyskac
pieniadze? Spacer z tym wózkiem to jest dramat.
Obserwuj wątek
    • eta78 Re: reklamacja wózka 25.03.07, 21:15
      Wózek tak jak i inne przedmioty posiada gwarancje.Idż do sklepu powiedz o
      problemach i powinni uwzględnić reklamacje-przecież nie kupowałaś uszkodzonego
      wózka.Co do oddania pieniędzy....myśle,że prędzej wymienią Ci na inny.A w razie
      czego w każdym większym mieście powinnien być rzecznik praw konsumenckich-tam
      będziesz się mogła odwołać.
      • nancy_m Re: reklamacja wózka 22.05.07, 10:23
        Mam ten sam problem kupiłam wózek wysyłkowo i okazało się, że wózek cały czas
        sciąga na jedną stronę. Jeśli to wada koła to podejrzewam, że wymienią jak
        zareklamuje, ale jesli okaze sie ze to wada konstrukcyjna wózka - to czy dadza
        mi nowy wozek? Napiszcie prosze czy składałyscie reklamacje gdy wozek sciagal i
        jak się to skonczyło. pozdrawiam
        • biaemi Re: reklamacja wózka 22.05.07, 12:14
          Jesli zalezy Ci na zwrocie pieniedzy, mozesz probowac takiej zagrywki, ktora
          czasem sie sprawdza, bo sprzedawcy niewoich obowiazkow wobec klienta, ale wcale
          nie musi sie powiesc.Otoz sprzedawca ma 14 dni liczac od dnia nastepnego po
          zlozeniu reklamacji, na ustosunkowanie sie do niej. Proponuje zatem, zebys
          spisala reklamacje (albo juz w sklepie przy sprzedawcy, albo nawet w domu i
          potem przedstawila sprzedawcy), w ktorej koniecznie musi byc data zlozenia
          reklamacji, opisana zauwazona przez Ciebie wada i Twoje zadanie czyli w tym
          przypadku zwrot pieniedzy. Jesli bedziesz miala farta i sprzedawca nie odpowie
          Ci w ciagu tych 14 dni, reklamacje uawaza sie za zalatwiona zgodnie z zadaniem
          reklamujacego. Jesli wyrobia sie w czasie z odpowiedzia, to pewnie bedea chciec
          wade naprawic, ewentualnie wymienic na nowy i maja do tego prawo - nie mozesz
          sie nie zgodzic.Wiecej informacji i swoich praw w tym zakresie mozesz znalezc
          na stronie Federacji Konsumentow: www.federacja-konsumentow.org.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka