katse 27.03.07, 09:56 ale taka cieplejsza. Nie sama tkaninka i bawełniana podszeweczka - taką mamy. Szukam czegoś na taki dzień jak dzisiaj. Liczę szczególnie na wrocławianki. K Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pade Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:05 Katse, ale dzisiaj jest cieplej niż wczoraj)) Jak pod taką kurtkę, o której piszesz nakładam córci cienki polarek - sprawa załatwiona. Trzeba się ubierać na cebulkę bo to zdrowo, wiesz?)) A tak na poważnie, nie widziałam w sieciówkach kurtek o które pytasz, zajrzałabym do Urwisa (mają Mariquitę, Tup Tupa, Wójcika)albo do Askotu. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:34 ja dzisiaj ubrana na cebulke zmarzlam i nie zalowalam, ze o 8 zalozylam malej kozuszek (na cieniutka bluze). Na razie nosze cale masy ciuchow ze soba dla malej - do przedszkola na ewentualny spacer kolo 11 zanioslam jej polar i cienka kurteczke. Niech sie juz zrobi cieplo. K Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:43 no tak, my wyszłyśmy o 9 też chodzę z torbami po małą)) będzie cieplej do końca tygodnia a potem znowu chłodniej, niestety Idiotyczne to jest, jeszcze się wiosna na dobre nie zaczęła a już trzeba sandałki kupować Ja to bym już chciała lato, wiosna niech sobie idzie precz)) Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 14:02 Wiem o co Ci chodzi, bo sama czegoś takiego szukam. Jedynie co mi się rzuciło w oczy to kurtka pikowana z cieniutką warstwą ociepliny, ortalionowa w Smyku (jestem teraz w Opolu, więc Smyka mam pod nosem). Dla mnie mankamentem jest kolor - wrzosowy, no i nie ma kaptura, ale jeśli chodzi o grubość to jest idealna, leciutka, wygodna. W 5-10-15 też mieli kurtkę z taką ociepliną, ale minusem był kolor i rodzaj materiału: jasnoróżowe, bawełniane płócienko. To były jedyne dwie rzeczy, które się nadawały. Dla chłopca idealna jest czarna kurtka ze stójką w H&M tzw motocyklowa, niestety moje dziecię ma wstręt przed czernią. Jeszcze o wiosennych czapeczkach niemieckiej firmy Dolli - są boskie, właśnie kupiłam dzisiaj gładką, bawełnianą czapeczkę w żywej czerwieni za dołującą cenę 35 zł , ale bawełna jest genialna i trzyma się głowy i uszu jak przyklejona . Zresztą tyle było tam czapeczek, czustek i kapelusików, że dostałam oczopląsu, wszystko piękne, tylko te ceny . I mieli jeszcze boskie chusteczki-apaszki, zwłaszcza wzory dla chłopców cudo, cena 15 zł - to też ciut za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: w smyku te kapelusze? 27.03.07, 21:22 W Smyku są 2 rodzaje kapeluszy, w kwiatki. Ponoć Smyk ma być w Galerii Grunwaldzkiej. A te czapki, chustki itp, widziałam w Fixoni w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 15:34 W Zarze były kurteczki (w lutym idealne na taką wczesną wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:34 w cubusie kupilam dokladnie taka,o jakiej piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:37 Fakt w Cubusie są wiatrówki na podszewce polarowej: róż z brązem, albo zgniła zielń z różem. U nas ta kolorystyka odpada Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:41 ja mam granat z zielenia, bo dla chlopaka Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:19 Pia, ta zgniła zieleń z różem by nam pasowała (tez szukam takiej kurtki na polarku) - może zwróciłaś uwagę, czy te kurtki są ortalionowe (nie bawełniane) i z odpinanym kapturem? aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:28 Kaptur jest odpinany, a materiał albo w typie ortalion, albo taki impregnowany jak na zimowe, ale nie jest to takie bawełniane byle co, dokładnie już nie pamiętam. Fajna Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:31 Dzięki, w takim razie czeka mnie wizyta w Cubusie. Mam nadzieję, że w Warszawie też są te kurtki. aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:35 Szkoda, bo w ten weekend było ponoć -30% na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:44 Wysłałam dzisiaj męża po tę kurtke z Cubusa. Kupił za 69,90 (przecena ze 129 zł) tę zieloną i niestety musi oddać. Wg niego jest Ok (bo nie chce mu się znowu jechać do sklepu), ale dla mnie ma jeden poważny mankament - na dole jest ściągacz i to dosyć ciasny. U mojej córki wypada na biodrach i strasznie to głupio wygląda, nie mówiąc już o tym, ze nieco krępuje ruchy. Gdyby kurtka była wykończona prosto, to na pewno bym ja zostawiła, bo jest naprawdę ładna. I tak wciąż jesteśmy bez kurtki i pewnie juz nic nie kupimy w tym sezonie aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:47 A jakby tak do krawcowej, aby zlikwidowała te gumy z dołu? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:52 O tym nie pomyślałam, ale chyba nie chce mi się po krawcowych latać. Dla mnie jakiekolwiek zakupy i tym podobne atrakcje to duzy problem logistyczny ze wzgledu na to, że ja nie prowadzę samochodu, więc musimy jeżdzić całą piatką, ew. mogę zlecać jakieś zakuoy mężowi. Może jeszcze w niedzielę wybierzemy się do jakiegoś centrum handlowego i coś kupię, a jak nie to będzie córka chodziła w cienkiej wiatrówce, a najwyżej pod spód będę oddzielnie zakładać polar w razie potrzeby. aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 22:00 Rozglądnij się czy obok Twojej pracy, albo domu nie ma jakiegoś pogotowia krawieckiego, albo punktu z przeróbkami. W sklepach nic już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Pade-smyk we Wrocławiu 28.03.07, 22:08 Na 100% będzie w Galerii Grunwaldzkiej, przeglądałam oferty pracy i widziałam, że szukają pracowników - wiosek: będzie Smyk Czyli nawet z poniedziałkowego dodatku do Wyborczej można się dowiedzieć o zakupach Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pade-smyk we Wrocławiu 28.03.07, 22:14 dzięki na pewno się tam wybiorę) właściwie oprócz sandałków i kapeluszy mamy wszystko na lato, ale ciągle coś mnie kusi))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:31 Podoba mi się taki czerwony z Wójcika (oglądałam tylko w katalogu) z kolekcji chyba "China", nie wiecie, czy juz są w sklepach? I czy fajne? Gdzie jeszcze kupujecie ładne i dobrze uszyte kapelusze? aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:49 Allegro, lumpeksy, H@M, targowiska, hipermarkety, 5-10-15, C&A, Reserved, Smyk, itp, itd )) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:52 No tak, widzę, że lubisz kapelusze aga Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 22:29 Moja praca to dzieci w tej chwili, a mieszkam na zadupiu pod Warszawą i wszystko muszę załatwiac przez męża, albo wleczemy się wszyscy do Wawy.... Trudno, jakoś może do jesieni przezyjemy, najwyżej może jakąś wiatrówkę jeszcze dokupię (bez ocieplenia). aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 11:43 Takie kurtki są w Quadri Foglio za jedyne 129 zł ((. Mają w środku odpinaną na zamek bluzę polarową. Są w kolorze różowym i zielonym. Fajne, tylko ta cena . Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 21:35 Bardzo lubimy tę firmę, ale nie mamy teraz w pobliżu sklepu firmowego aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 21:39 Dowiedz się, które sklepy niefirmowe sprzedają Quadri Foglio. U nas w takim niefirmowym widziałam dzisiaj te kurtki po 109 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 22:03 Mamy nawet niedaleko taki niefirmowy, ale juz tam bylismy ze 3 tygodnie temu i nic fajnego nie mieli, i mówili, że już kurtek nie będą mieli (a na pewno ocieplanych)....Swoja drogą wściekła jestem, bo mieliśmy kiedyś w najbliższym nam centrum handlowym sklep firmowy QF, kupiliśmy tam dwa kombinezony zimowe, a póżniej nam zlikwidowali i teraz jest chyba tylko gdzieś w Piasecznie (czy cos takiego) - po drugiej stronie Warszawy. Z trójką maluchów nie podejmuję się takiej wyprawy aga Odpowiedz Link Zgłoś