Dodaj do ulubionych

kurtka na 110 - przejściówka

27.03.07, 09:56
ale taka cieplejsza. Nie sama tkaninka i bawełniana podszeweczka - taką mamy.
Szukam czegoś na taki dzień jak dzisiaj.

Liczę szczególnie na wrocławianki.

K
Obserwuj wątek
    • pade Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:05
      Katse, ale dzisiaj jest cieplej niż wczorajsmile))
      Jak pod taką kurtkę, o której piszesz nakładam córci cienki polarek - sprawa
      załatwiona. Trzeba się ubierać na cebulkę bo to zdrowo, wiesz?smile))
      A tak na poważnie, nie widziałam w sieciówkach kurtek o które pytasz,
      zajrzałabym do Urwisa (mają Mariquitę, Tup Tupa, Wójcika)albo do Askotu.
      • katse Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:34
        ja dzisiaj ubrana na cebulke zmarzlam i nie zalowalam, ze o 8 zalozylam malej
        kozuszek (na cieniutka bluze). Na razie nosze cale masy ciuchow ze soba dla
        malej - do przedszkola na ewentualny spacer kolo 11 zanioslam jej polar i
        cienka kurteczke.
        Niech sie juz zrobi cieplo.

K
        • pade Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 10:43
          no tak, my wyszłyśmy o 9
          też chodzę z torbami po małąsmile))
          będzie cieplej do końca tygodnia a potem znowu chłodniej, niestetysad
          Idiotyczne to jest, jeszcze się wiosna na dobre nie zaczęła a już trzeba
          sandałki kupowaćsmile
          Ja to bym już chciała lato, wiosna niech sobie idzie preczsmile))
    • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 14:02
      Wiem o co Ci chodzi, bo sama czegoś takiego szukam. Jedynie co mi się rzuciło w
      oczy to kurtka pikowana z cieniutką warstwą ociepliny, ortalionowa w Smyku
      (jestem teraz w Opolu, więc Smyka mam pod nosem). Dla mnie mankamentem jest
      kolor - wrzosowy, no i nie ma kaptura, ale jeśli chodzi o grubość to jest
      idealna, leciutka, wygodna. W 5-10-15 też mieli kurtkę z taką ociepliną, ale
      minusem był kolor i rodzaj materiału: jasnoróżowe, bawełniane płócienko. To
      były jedyne dwie rzeczy, które się nadawały. Dla chłopca idealna jest czarna
      kurtka ze stójką w H&M tzw motocyklowa, niestety moje dziecię ma wstręt przed
      czernią.
      Jeszcze o wiosennych czapeczkach niemieckiej firmy Dolli - są boskie, właśnie
      kupiłam dzisiaj gładką, bawełnianą czapeczkę w żywej czerwieni za dołującą cenę
      35 zł sad, ale bawełna jest genialna i trzyma się głowy i uszu jak
      przyklejona smile. Zresztą tyle było tam czapeczek, czustek i kapelusików, że
      dostałam oczopląsu, wszystko piękne, tylko te ceny sad. I mieli jeszcze boskie
      chusteczki-apaszki, zwłaszcza wzory dla chłopców cudo, cena 15 zł - to też ciut
      za dużo.
      • pade w smyku te kapelusze? 27.03.07, 16:55
        będzie w końcu smyk we Wrocławiu?
        • pia_ Re: w smyku te kapelusze? 27.03.07, 21:22
          W Smyku są 2 rodzaje kapeluszy, w kwiatki. Ponoć Smyk ma być w Galerii
          Grunwaldzkiej. A te czapki, chustki itp, widziałam w Fixoni w Opolu.
    • honda1998 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 15:34
      W Zarze były kurteczki (w lutym smile idealne na taką wczesną wiosnę
    • janka39 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:34
      w cubusie kupilam dokladnie taka,o jakiej piszesz smile
      • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:37
        Fakt w Cubusie są wiatrówki na podszewce polarowej: róż z brązem, albo zgniła
        zielń z różem. U nas ta kolorystyka odpada sad
        • janka39 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 21:41
          ja mam granat z zielenia, bo dla chlopaka smile
        • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:19
          Pia, ta zgniła zieleń z różem by nam pasowała (tez szukam takiej kurtki na
          polarku) - może zwróciłaś uwagę, czy te kurtki są ortalionowe (nie bawełniane)
          i z odpinanym kapturem?

aga
          • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:28
            Kaptur jest odpinany, a materiał albo w typie ortalion, albo taki impregnowany
            jak na zimowe, ale nie jest to takie bawełniane byle co, dokładnie już nie
            pamiętam. Fajna smile
            • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:31
              Dzięki, w takim razie czeka mnie wizyta w Cubusie. Mam nadzieję, że w Warszawie
              też są te kurtki.

aga
              • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 27.03.07, 22:35
                Szkoda, bo w ten weekend było ponoć -30% na wszystko sad
                • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:44
                  Wysłałam dzisiaj męża po tę kurtke z Cubusa. Kupił za 69,90 (przecena ze 129
                  zł) tę zieloną i niestety musi oddać. Wg niego jest Ok (bo nie chce mu się
                  znowu jechać do sklepu), ale dla mnie ma jeden poważny mankament - na dole jest
                  ściągacz i to dosyć ciasny. U mojej córki wypada na biodrach i strasznie to
                  głupio wygląda, nie mówiąc już o tym, ze nieco krępuje ruchy. Gdyby kurtka była
                  wykończona prosto, to na pewno bym ja zostawiła, bo jest naprawdę ładna. I tak
                  wciąż jesteśmy bez kurtki i pewnie juz nic nie kupimy w tym sezonie sad

aga
                  • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:47
                    A jakby tak do krawcowej, aby zlikwidowała te gumy z dołu?
                    • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 21:52
                      O tym nie pomyślałam, ale chyba nie chce mi się po krawcowych latać. Dla mnie
                      jakiekolwiek zakupy i tym podobne atrakcje to duzy problem logistyczny ze
                      wzgledu na to, że ja nie prowadzę samochodu, więc musimy jeżdzić całą piatką,
                      ew. mogę zlecać jakieś zakuoy mężowi. Może jeszcze w niedzielę wybierzemy się
                      do jakiegoś centrum handlowego i coś kupię, a jak nie to będzie córka chodziła
                      w cienkiej wiatrówce, a najwyżej pod spód będę oddzielnie zakładać polar w
                      razie potrzeby.

aga
                      • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 22:00
                        Rozglądnij się czy obok Twojej pracy, albo domu nie ma jakiegoś pogotowia
                        krawieckiego, albo punktu z przeróbkami. W sklepach nic już nie ma.
                        • czarna_maruda Pade-smyk we Wrocławiu 28.03.07, 22:08
                          Na 100% będzie w Galerii Grunwaldzkiej, przeglądałam oferty pracy i widziałam,
                          że szukają pracowników - wiosek: będzie Smyk wink
                          Czyli nawet z poniedziałkowego dodatku do Wyborczej można się dowiedzieć o
                          zakupach smile
                          • pade Re: Pade-smyk we Wrocławiu 28.03.07, 22:14
                            dziękismile na pewno się tam wybioręsmile)
                            właściwie oprócz sandałków i kapeluszy mamy wszystko na lato, ale ciągle coś
                            mnie kusismile)))))
                            • agni71 Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:31
                              Podoba mi się taki czerwony z Wójcika (oglądałam tylko w katalogu) z kolekcji
                              chyba "China", nie wiecie, czy juz są w sklepach? I czy fajne? Gdzie jeszcze
                              kupujecie ładne i dobrze uszyte kapelusze?

aga
                              • pia_ Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:49
                                Allegro, lumpeksy, H@M, targowiska, hipermarkety, 5-10-15, C&A, Reserved, Smyk,
                                itp, itd smile))
                                • agni71 Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 22:52
                                  No tak, widzę, że lubisz kapelusze smile

aga
                                  • pia_ Re: A propos kapeluszy. 28.03.07, 23:05
                                    Czapki, czapeczki też smile
                        • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 28.03.07, 22:29
                          Moja praca to dzieci sad w tej chwili, a mieszkam na zadupiu pod Warszawą i
                          wszystko muszę załatwiac przez męża, albo wleczemy się wszyscy do Wawy....
                          Trudno, jakoś może do jesieni przezyjemy, najwyżej może jakąś wiatrówkę jeszcze
                          dokupię (bez ocieplenia).

aga
    • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 11:43
      Takie kurtki są w Quadri Foglio za jedyne 129 zł sad((. Mają w środku odpinaną
      na zamek bluzę polarową. Są w kolorze różowym i zielonym. Fajne, tylko ta
      cena sad.
      • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 21:35
        Bardzo lubimy tę firmę, ale nie mamy teraz w pobliżu sklepu firmowego sad

aga
        • pia_ Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 21:39
          Dowiedz się, które sklepy niefirmowe sprzedają Quadri Foglio. U nas w takim
          niefirmowym widziałam dzisiaj te kurtki po 109 zł.
          • agni71 Re: kurtka na 110 - przejściówka 02.04.07, 22:03
            Mamy nawet niedaleko taki niefirmowy, ale juz tam bylismy ze 3 tygodnie temu i
            nic fajnego nie mieli, i mówili, że już kurtek nie będą mieli (a na pewno
            ocieplanych)....Swoja drogą wściekła jestem, bo mieliśmy kiedyś w najbliższym
            nam centrum handlowym sklep firmowy QF, kupiliśmy tam dwa kombinezony zimowe, a
            póżniej nam zlikwidowali i teraz jest chyba tylko gdzieś w Piasecznie (czy cos
            takiego) - po drugiej stronie Warszawy. Z trójką maluchów nie podejmuję się
            takiej wyprawy smile

aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka