Dodaj do ulubionych

Rolki/ łyżworolki

02.04.07, 13:44
Chcialam kupić na prezent 9-letniej siostrzenicy i nie mam pojecia jak sie za to zabrać. Jakie rolki są dobre? A może lepiej łyzworolki?
Obserwuj wątek
    • jachuw Re: Rolki/ łyżworolki 02.04.07, 16:58
      polecam rolki, trochę dzieciak sie porusza! Tylko nie kupuj tanich, bez łożysk,
      z plastikowymi kółkami, bo na nich naprawdę nie da się jeździć i tylko dziecko
      zniechęcisz do sportu. Polecam rolki z powiększanym rozmiarem buta, obstalują
      2-3 sezony (np. roces www.roces.com/inlineskates.asp?cat=5&prod=254 ) te
      są niezłe. Pewnie sporo kosztują, ale jeżeli nie chcesz tych paru stów wydać to
      nie kupisz niczego do rzeczy i de facto wywalisz kasę w błoto. Lepiej lalkę
      kupić! pozdrawiam
    • robalrobal Re: Rolki/ łyżworolki 02.04.07, 19:13
      Ja kupiłam synkowi takie:
      www.allegro.pl/item175980675_rolki_regulowane_roller_derby_usa_29_33_abec_3.html
      Uważam, że są świetne.
    • aniam123 Re: Rolki/ łyżworolki 02.04.07, 23:16
      ja w piątek kupiłam córce - 8 lat - rolki podobne jak powyżej robalrobal.
      Poczytałam tylko na forach na co zwrócić uwagę przy zakupie rolek dla
      dziecka... dlatego kupiłam z lepszymi łożyskami - ABEC 5. Czym większy numer
      przy ABEC - tym szybciej jeżdzą. Piątki są ok. dla dzieci w tym wieku.
      www.botas.pl/sklep/produkt.php?cid=9&pid=771
      Zastanawiałam się, czy warto od razu wydawać parę stów na super sprzęt... i
      uznałam, że trzeba kupić coś średniej klasy, jak dziecko złapie bakcyla, to za
      rok lub dwa zmienimy rolki na jakieś super (a poza tym noga jaszcze rośnie) a
      jak nie to nie będzie szkoda pieniędzy wywalonych w błoto.
      Byłam w tym sklepie osobiście, sklep bardzo dobrze zaopatrzony z profesjonaną
      obsługą. Sprzęt, może z wyjątkiem modeli za 70-80 PLN (typowa chińszczyzna),
      całkiem dobry za rozsądne pieniądze.
      • minkapinka Re: Rolki/ łyżworolki 03.04.07, 10:26
        fajne te rolki, które kupiłaś. Własnie szukam rolek na urodziny dla mojej
        pięciolatki.
        Czy ta płoza jest dobrej jakosci? Słyszałam, ze powinna byc aluminiowa, a ta
        jest plastikowa. Chce kupic coś średniej klasy, bo nie wiem, czy sie córce
        spodoba jazda.
    • martam66 Re: Rolki/ łyżworolki 03.04.07, 08:43
      a czy któraś z was miała do czynienia z takimi rolkami.
      myslałam o czymś takim dla 4 latki. wyglądają obiecująco
      bardzo prosze o opinie

www.allegro.pl/item180806067_rolki_juniorskie_regulowane_do_nauki_jazdy_27_30.html
      • detinka Re: Rolki/ łyżworolki 04.04.07, 00:08
        właśnie ja też je oglądałam bo nasza Matilka to chyba jeszcze nie da rady na
        kółkaw w jednej linii (3 l.) Jak któraś ma to chętnie poczytam wink
        • nunik Re: Rolki/ łyżworolki 04.04.07, 13:59
          Moja czterolatka próbuje na rolkach w jednej linii, lepiej jej wychodzi niż na
          łyzwach. Poproście o zdjęcia skarpety wewnętrznej wtedy zobaczycie jak jest
          wykonana. My kupiliśmy 25-28 były tanie i skarpeta fatalnie wykonana, nogę
          trzeba było na siłę wpychać pomimo że były jescze za duże.
          Na allegro kupiłam rolki Witch używki za 40 zł super z pokretłem, idealnie
          wyprofilowna skarpeta. Dwa hamulace także dziecko nie leci tak do tyłu, co
          miało miejsce na łyżwach.
          • jachuw Re: Rolki/ łyżworolki 15.04.07, 21:38
            rolki nie muszą mieć aluminiowej szyny, żeby były dobre, ważna jest jakość
            wykonania, polecam kupowanie produktów sprawdzonych firm.
            Jeżeli dzieciak biega bez wywrotek to nie ma co się bawić w trójkołówki, tylko
            kupować rolki "w linii" (kask i ochraniacze, rzecz oczywista).
            Na rynku polskim dostępne Roces Orlando koło 250 pln(vide allegro.pl) Polecam!
            Co do pokazywanych tu rolek... nie wierzę w ich jakość (przepraszam osoby
            polecające). Nie zaryzykowałbym włożenia nogi swojego syna w rokę za 150pln.
            Pomyślcie tylko te rolki mają niezłe kólka i łożyska abec3 czy 5. Same te
            łożyska kosztują w sklepie jakieś 120pln. Nawet zakładając, że w hurcie sa
            tańsze, to ile zostaje na resztę rolki(w tym najważniejsze dla zdrowia nóżki -
            but)?! Nie wspominam tych rolek trójkółkowych! - strach się bać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka